Οι Δάσκαλοι ένωσαν την Ελλάδα σ’ έναν κύκλο χορού στην Κοζάνη
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εγκρίθηκε η πρότασή μου για την υλοποίηση δύο σημαντικών αθλητικών έργων στον Νομό Κοζάνης
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη 44ων Λασσανείων με την παράσταση «LOOM-QUANTA»
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων
ξερα χορτα οικοπεδο
Ενημερωτική δράση του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων
Τσοτύλι: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρόβλημα των πλημμυρών. Φωτογραφίες
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Γρεβενά: «Όλοι οι Χοροί, Μια Παρέα»
Συναυλία Μουσικών Συνόλων Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Καύσωνας: Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καύσωνας θα διαρκέσει πολλές μέρες

Λίγες μέρες πριν μπει ο Ιούνιος, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επέλαση καύσωνα που θα κρατήσει τουλάχιστον μια εβδομάδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς και οι παραλίες στην Αττική αναμένεται να είναι γεμάτες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο υδράργυρος στις 4 Ιουνίου θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.

Θα «καούν» οκτώ περιοχές

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης έρχεται από το Σαββατοκύριακο και θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου. Οι περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι 8 και είναι οι εξής:

  • Θεσσαλία,
  • Κεντρική Μακεδονία,
  • Βοιωτία,
  • Φθιώτιδα,
  • Αιτωλοακαρνανία,
  • Πελοπόννησος,
  • Κρήτη και
  • Δωδεκάννησα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

  • Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
  • Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
  • Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
  • Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη:

  • Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
  • Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
  • Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
  • Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς

Οι προβλέψεις του Γιαννόπουλου για τον καύσωνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται να είναι από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά.  Από την άλλη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή και από το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή: tanea.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια