• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι

13 Ιανουαρίου 2021
ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ: Στο τραπέζι η λειτουργία ταχυδρομείου εντός των ΚΕΠ

11 Νοεμβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 24 ερωταπαντήσεις – Τα SOS

11 Νοεμβρίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

ΑΑΔΕ: Απάτη ΦΠΑ με πολυτελή μεταχειρισμένα οχήματα, μέσω βουλγαρικής εταιρείας–βιτρίνας

11 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Ιnterview: Τι «δείχνει» η πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για τα ΕΛΤΑ και το βιβλίο του Τσίπρα

11 Νοεμβρίου 2025
Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων από το ΣΕΕΕΝ

Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων από το ΣΕΕΕΝ

11 Νοεμβρίου 2025
Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης στην Κοζάνη – 26 Νοεμβρίου 2025 – Ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης στην Κοζάνη – 26 Νοεμβρίου 2025 – Ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

11 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική εκδήλωση στη Γαλατινή με θέμα «Ενδυνάμωση μυοσκελετικού στην τρίτη ηλικία-  Άσκηση και διατροφή» 

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική εκδήλωση στη Γαλατινή με θέμα «Ενδυνάμωση μυοσκελετικού στην τρίτη ηλικία-  Άσκηση και διατροφή» 

11 Νοεμβρίου 2025
Πολυαρχιερατικὸς Ἑσπερινὸς γιὰ τὸν προστάτη της Καστοριᾶς, Ἅγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνᾶ τὸν Θαυματουργό

Πολυαρχιερατικὸς Ἑσπερινὸς γιὰ τὸν προστάτη της Καστοριᾶς, Ἅγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνᾶ τὸν Θαυματουργό

11 Νοεμβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου

11 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Εκδήλωση με θέμα “Ηλεκτρονικό Εμπόριο, E-shop και Social Media”

Σιάτιστα: Εκδήλωση με θέμα “Ηλεκτρονικό Εμπόριο, E-shop και Social Media”

11 Νοεμβρίου 2025
Δημήτρης Σελέτης: Συγχαρητήρια στους αθλητές από τη Σιάτιστα για τη συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Δημήτρης Σελέτης: Συγχαρητήρια στους αθλητές από τη Σιάτιστα για τη συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

10 Νοεμβρίου 2025
Τρισάγιο του Συλλόγου Σιατιστέων Αθηνών Πειραιώς για τη μάχη της 4ης Νοεμβρίου

Τρισάγιο του Συλλόγου Σιατιστέων Αθηνών Πειραιώς για τη μάχη της 4ης Νοεμβρίου

10 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καμία έκπτωση στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Τα σχέδια για τη δημιουργία ΧΥΤΑμιάντου στην περιοχή Ζιδανίου ξεδιπλώνονται σε μια περίοδο που η αστική τάξη  προσπαθεί  να επιταχύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών για τη διαχείριση των αποβλήτων, προωθώντας χρυσοφόρες για το κεφάλαιο επενδύσεις, εχθρικές όμως για το περιβάλλον, την υγεία των λαϊκών στρωμάτων, το εισόδημά τους. Η νέα καπιταλιστική κρίση, η ανάγκη για επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, οδηγεί στην αντιμετώπιση του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος σαν πεδίο κερδοφορίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα δικαιώματα και την υγεία του λαού.

Τα σχέδια για το ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι συμβαδίζουν με την πολιτική της απελευθέρωσης  – απολιγνιτοποίησης που εξαθλιώνει το λαό της χώρας και ειδικά της περιοχής μας και αξιοποιείται πολύπλευρα για να προωθηθούν σχεδιασμοί του κεφαλαίου που θα επιδεινώσουν παραπέρα την ποιότητα ζωής του.(Ειδικές οικονομικές Ζώνες, ανεξέλεγκτη κατασκευή ΑΠΕ, καύση απορριμμάτων κ.α). Εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος με μεροκάματα πείνας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.α. Η εξέλιξη αναδεικνύει επίσης ότι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων είναι πυξίδα τους είτε με «προοδευτική» είτε με «συντηρητική» κυβέρνηση η περιφερειακή αρχή μιας και τα σχέδια αυτά ξεκινούν επι της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακής αρχής Καρυπίδη που παρέδωσαν την σκυτάλη στην κυβέρνηση της Ν.Δ και την περιφερειακή αρχή Κασαπίδη.

Η επιχειρηματολογία από εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση για την ανάγκη δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι αποκαλύπτει το κριτήριο με βάση το οποίο προωθείται η συγκεκριμένη λύση. Επιχειρήματα όπως «αφού η περιοχή είχε από πριν Αμίαντο δεν πειράζουν οι επιπλέον ποσότητές» την στιγμή που ακριβώς επειδή είναι επιβαρυμένη θα έπρεπε να προστατευτεί, ότι ενδείκνυται από άποψη «κόστους» θυσιάζοντας την υγεία του λαού για τα κέρδη.

Τα ανταποδοτικά που χρησιμοποιούνται σαν το τυράκι στη φάκα για να προωθηθούν τα σχέδια τους δεν πείθουν τον λαό της περιοχής που αντιδρά και ανησυχεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη βλέποντας ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζεται σαν ένα σύγχρονο El Dorado όπου οι φυσικοί , πόροι, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν καύσιμή ύλη για τα κέρδη τους. Tο σχέδιο θα υλοποιηθεί από ιδιωτική εταιρεία που στόχο έχει την κερδοφορία της γεγονός που εγείρει δίκαια ανησυχίες στο λαό της περιοχής.

Οι όποιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν , τα ανταποδοτικά από τη λειτουργία του ΧΥΤΑΜ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι με την καταστροφή που θα δημιουργηθεί στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του λαού. Οι επισημάνσεις επιστημόνων για το υδατοπερατό των πετρωμάτων, τη σεισμικότητα της περιοχής, το γεγονός ότι ο Αμίαντος είναι καρκινογόνος και από τα συγκεκριμένα ύδατα υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη  δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν.

Κάτω από την βιασύνη για γρήγορα κέρδη δεν έχουν παρουσιαστεί ολοκληρωμένες μελέτες

για τον όγκο του Αμιάντου που υπάρχει πανελλαδικά για να θαφτεί, δεν υπάρχουν μελέτες για άλλες σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους επεξεργασίας του Αμιάντου που μπορούν να αξιοποιηθούν. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων επιβάλλουν την εύκολη λύση που μεγιστοποιεί τα κέρδη τους. Η λύση διαχείρισης των αποβλήτων μέσα από αλλά σχήματα όπως ΣΔΙΤ δεν αναιρεί την εμπορευματοποίηση που θα έχει τις ίδιες συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό.

Για ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων όπως είναι και ο αμίαντος πρέπει να υπάρχει σημαντική μέριμνα που να λαμβάνει υπόψη κατάλληλα σταθμισμένα κριτήρια  που θα παίρνουν υπόψη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Ειδικό υψηλό βάρος έχει η ποιότητα ζωής των κατοίκων των όμορων περιοχών. Οι περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες πρέπει να αποτελούν περιοχές αποκλεισμού από την εγκατάσταση ανάλογων μονάδων αποβλήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγονται τέτοιες περιοχές. Ο στόχος τους είναι  η περιοχή να γίνει μια χαβούζα που δεν θα βγαίνει άκρη για το τι και ποιος φταίει, όταν διαπιστωθεί μόλυνση και επιβάρυνση.

Καλούμε το λαό της περιοχής  με την πάλη του να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ. Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και στα διλήμματα φτώχια, ανεργία η καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης του Αμιάντου όπως και όλων των επικίνδυνων αποβλήτων, ο χωροταξικός σχεδιασμός προς όφελος του λαού απαιτεί ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου η γη και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και η παραγωγή θα αναπτύσσεται με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με κίνητρο τη διευρυνόμενη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σ’ έναν τέτοιο ριζικά διαφορετικό τρόπο παραγωγής και κοινωνικής ανάπτυξης η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων θα αντανακλά τις νέες, μη εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, θα αποτελεί τη «χωρική έκφραση» του οικονομικού κεντρικού σχεδίου προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Θα μπορεί να εκπληρώνει στόχους για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,την ισόρροπη ανάπτυξη των κλάδων της οικονομίας και των περιοχών της χώρας, φιλολαϊκή αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου,  με  αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζόμενων

  • Όχι στην δημιουργία ΧΥΤΑμιάντου στο πρώην Ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι.
  • Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας, το περιβάλλον για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διαχείριση αποβλήτων προς όφελος του λαού.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Κυνική ομολογία Πολάκη: «Χάσαμε τις εκλογές γιατί γαμ*** τη μεσαία τάξη» – Δείτε το βίντεο

Next Post

Άμεση παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση και λύση στο ζήτημα του εμβολιαστικού Κέντρου για το Δήμο Δεσκάτης.

Next Post

Άμεση παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση και λύση στο ζήτημα του εμβολιαστικού Κέντρου για το Δήμο Δεσκάτης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΛΤΑ: Στο τραπέζι η λειτουργία ταχυδρομείου εντός των ΚΕΠ
  • Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 24 ερωταπαντήσεις – Τα SOS
  • ΑΑΔΕ: Απάτη ΦΠΑ με πολυτελή μεταχειρισμένα οχήματα, μέσω βουλγαρικής εταιρείας–βιτρίνας
  • Δημοσκόπηση Ιnterview: Τι «δείχνει» η πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για τα ΕΛΤΑ και το βιβλίο του Τσίπρα
  • Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων από το ΣΕΕΕΝ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr