• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι

13 Ιανουαρίου 2021
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καμία έκπτωση στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Τα σχέδια για τη δημιουργία ΧΥΤΑμιάντου στην περιοχή Ζιδανίου ξεδιπλώνονται σε μια περίοδο που η αστική τάξη  προσπαθεί  να επιταχύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών για τη διαχείριση των αποβλήτων, προωθώντας χρυσοφόρες για το κεφάλαιο επενδύσεις, εχθρικές όμως για το περιβάλλον, την υγεία των λαϊκών στρωμάτων, το εισόδημά τους. Η νέα καπιταλιστική κρίση, η ανάγκη για επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, οδηγεί στην αντιμετώπιση του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος σαν πεδίο κερδοφορίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα δικαιώματα και την υγεία του λαού.

Τα σχέδια για το ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι συμβαδίζουν με την πολιτική της απελευθέρωσης  – απολιγνιτοποίησης που εξαθλιώνει το λαό της χώρας και ειδικά της περιοχής μας και αξιοποιείται πολύπλευρα για να προωθηθούν σχεδιασμοί του κεφαλαίου που θα επιδεινώσουν παραπέρα την ποιότητα ζωής του.(Ειδικές οικονομικές Ζώνες, ανεξέλεγκτη κατασκευή ΑΠΕ, καύση απορριμμάτων κ.α). Εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος με μεροκάματα πείνας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.α. Η εξέλιξη αναδεικνύει επίσης ότι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων είναι πυξίδα τους είτε με «προοδευτική» είτε με «συντηρητική» κυβέρνηση η περιφερειακή αρχή μιας και τα σχέδια αυτά ξεκινούν επι της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακής αρχής Καρυπίδη που παρέδωσαν την σκυτάλη στην κυβέρνηση της Ν.Δ και την περιφερειακή αρχή Κασαπίδη.

Η επιχειρηματολογία από εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση για την ανάγκη δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι αποκαλύπτει το κριτήριο με βάση το οποίο προωθείται η συγκεκριμένη λύση. Επιχειρήματα όπως «αφού η περιοχή είχε από πριν Αμίαντο δεν πειράζουν οι επιπλέον ποσότητές» την στιγμή που ακριβώς επειδή είναι επιβαρυμένη θα έπρεπε να προστατευτεί, ότι ενδείκνυται από άποψη «κόστους» θυσιάζοντας την υγεία του λαού για τα κέρδη.

Τα ανταποδοτικά που χρησιμοποιούνται σαν το τυράκι στη φάκα για να προωθηθούν τα σχέδια τους δεν πείθουν τον λαό της περιοχής που αντιδρά και ανησυχεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη βλέποντας ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζεται σαν ένα σύγχρονο El Dorado όπου οι φυσικοί , πόροι, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν καύσιμή ύλη για τα κέρδη τους. Tο σχέδιο θα υλοποιηθεί από ιδιωτική εταιρεία που στόχο έχει την κερδοφορία της γεγονός που εγείρει δίκαια ανησυχίες στο λαό της περιοχής.

Οι όποιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν , τα ανταποδοτικά από τη λειτουργία του ΧΥΤΑΜ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι με την καταστροφή που θα δημιουργηθεί στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του λαού. Οι επισημάνσεις επιστημόνων για το υδατοπερατό των πετρωμάτων, τη σεισμικότητα της περιοχής, το γεγονός ότι ο Αμίαντος είναι καρκινογόνος και από τα συγκεκριμένα ύδατα υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη  δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν.

Κάτω από την βιασύνη για γρήγορα κέρδη δεν έχουν παρουσιαστεί ολοκληρωμένες μελέτες

για τον όγκο του Αμιάντου που υπάρχει πανελλαδικά για να θαφτεί, δεν υπάρχουν μελέτες για άλλες σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους επεξεργασίας του Αμιάντου που μπορούν να αξιοποιηθούν. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων επιβάλλουν την εύκολη λύση που μεγιστοποιεί τα κέρδη τους. Η λύση διαχείρισης των αποβλήτων μέσα από αλλά σχήματα όπως ΣΔΙΤ δεν αναιρεί την εμπορευματοποίηση που θα έχει τις ίδιες συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό.

Για ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων όπως είναι και ο αμίαντος πρέπει να υπάρχει σημαντική μέριμνα που να λαμβάνει υπόψη κατάλληλα σταθμισμένα κριτήρια  που θα παίρνουν υπόψη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Ειδικό υψηλό βάρος έχει η ποιότητα ζωής των κατοίκων των όμορων περιοχών. Οι περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες πρέπει να αποτελούν περιοχές αποκλεισμού από την εγκατάσταση ανάλογων μονάδων αποβλήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγονται τέτοιες περιοχές. Ο στόχος τους είναι  η περιοχή να γίνει μια χαβούζα που δεν θα βγαίνει άκρη για το τι και ποιος φταίει, όταν διαπιστωθεί μόλυνση και επιβάρυνση.

Καλούμε το λαό της περιοχής  με την πάλη του να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ. Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και στα διλήμματα φτώχια, ανεργία η καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης του Αμιάντου όπως και όλων των επικίνδυνων αποβλήτων, ο χωροταξικός σχεδιασμός προς όφελος του λαού απαιτεί ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου η γη και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και η παραγωγή θα αναπτύσσεται με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με κίνητρο τη διευρυνόμενη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σ’ έναν τέτοιο ριζικά διαφορετικό τρόπο παραγωγής και κοινωνικής ανάπτυξης η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων θα αντανακλά τις νέες, μη εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, θα αποτελεί τη «χωρική έκφραση» του οικονομικού κεντρικού σχεδίου προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Θα μπορεί να εκπληρώνει στόχους για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,την ισόρροπη ανάπτυξη των κλάδων της οικονομίας και των περιοχών της χώρας, φιλολαϊκή αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου,  με  αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζόμενων

  • Όχι στην δημιουργία ΧΥΤΑμιάντου στο πρώην Ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι.
  • Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας, το περιβάλλον για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διαχείριση αποβλήτων προς όφελος του λαού.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Κυνική ομολογία Πολάκη: «Χάσαμε τις εκλογές γιατί γαμ*** τη μεσαία τάξη» – Δείτε το βίντεο

Next Post

Άμεση παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση και λύση στο ζήτημα του εμβολιαστικού Κέντρου για το Δήμο Δεσκάτης.

Next Post

Άμεση παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση και λύση στο ζήτημα του εμβολιαστικού Κέντρου για το Δήμο Δεσκάτης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr