• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ

25 Σεπτεμβρίου 2019
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ

sierafm by sierafm
25 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πίσω από τις διακηρύξεις στην διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή κρύβονται συγκρούσεις τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων ανάμεσα σε κράτη, μονοπωλιακούς ομίλους κοκ για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, τον περιορισμό «παραδοσιακών πηγών ενέργειας» βλ. λιγνίτη με σκοπό την αξιοποίηση άλλων μορφών ενέργειας όπως φυσικό αέριο, ΑΠΕ κλπ.

Είναι υποκριτικό να θέλουν να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος πολυεθνικά μεγαθήρια, κυβερνήσεις, κόμματα και οργανισμοί που ανταγωνίζονται ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα και κέρδη.  Δεν έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό πχ της αξιοποίησης του λιγνίτη αλλά την υπονόμευση ανταγωνιστικών οικονομιών, που έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από «παραδοσιακές» πηγές Ενέργειας και ταυτόχρονα τη βελτίωση του «ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» που έχουν άλλες οικονομίες, με πιο προχωρημένη έρευνα και χρήση «εναλλακτικών» πηγών Ενέργειας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη πως «στόχος μας είναι να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 μολονότι είμαστε μεγάλος παραγωγός λιγνίτη» δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Σε μια περίοδο που έχει φουντώσει η συζήτηση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο της για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει πως η μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική εποχή που σχεδιάζεται και οργανώνεται θα είναι κόλαση για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αφού με το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανέργων, θα επέρθει συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματα των όποιων εργαζόμενων απομείνουν στην ΔΕΗ Α.Ε με μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας και επέκτασης του δουλεμπορίου των εργολαβιών κοκ.

Οι όποιες διακηρύξεις για πακτωλό χρημάτων από το «Ταμείο δίκαιής Μετάβασης» της ΕΕ θα είναι επιδοτήσεις  κατευθείαν για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θα επενδύσουν στην περιοχή με σκοπό να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αξιοποιώντας και τις μεγάλες φοροαπαλλαγές αλλά και άλλες διατάξεις για τις «ειδικές οικονομικές ζώνες».

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε, το λαό στη Δυτική Μακεδονία σε ξεσηκωμό, σε αγωνιστική οργάνωση της πάλης ώστε να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, απευθύνεται στους εργαζόμενους και το λαό και προτείνει έναν πραγματικά διαφορετικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο με στόχο για ολοένα διευρυνόμενη λαϊκή ευημερία. Σε αυτή την οικονομία, στην Ενέργεια θα λειτουργεί ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας που θα συμπεριλαμβάνεται η ΔΕΗ, το σύνολο των μονάδων παραγωγής, μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από όλες τις μορφές Ενέργειας (λιγνίτη, ΑΠΕ, φυσικό αέριο, πετρέλαιο κ.ά.) και ο οποίος θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι τις ανάγκες κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας με την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών, την εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης, την κατοχύρωση και αύξηση θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας παράλληλα με την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Οι… ντομάτες της οργής: Δεκαεννιάχρονη απείλησε τους συγγενείς της με μαχαίρι σε οικογενειακό τραπέζι

Next Post

Οι βασικοί λόγοι που το κινητό σας ξεφορτίζει γρήγορα

Next Post
κινητο τηλεφωνο

Οι βασικοί λόγοι που το κινητό σας ξεφορτίζει γρήγορα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr