• Latest
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση “Δούκας” του ορεινού όγκου Βέρνου (Βιτσίου), στην Τ.Κ. Λεχόβου, του  Δήμου Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας

15 Απριλίου 2024
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

18 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025

18 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

18 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα.  Βίντεο

Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Κοζάνη: Συνελήφθη 48χρονος με ηρωίνη

18 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τη δημόσια συγκοινωνία στη μεταλιγνιτική εποχή

18 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025

18 Δεκεμβρίου 2025

Συνέχιση διακοπείσας συνεδρίασης την Πέμπτη 18/12

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση “Δούκας” του ορεινού όγκου Βέρνου (Βιτσίου), στην Τ.Κ. Λεχόβου, του  Δήμου Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγάλη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Τ.Κ.  Λεχόβου, μαρτυρικού χωριού του Δήμου Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας, γιατί προχωράνε τα σχέδια για εγκατάσταση πέντε ανεμογεννητριών στο όρος Βέρνο (Βίτσι) στη θέση “Δούκας” (όρια των Π.Ε. Φλώρινας και Καστοριάς), πλησίον του οικισμού και σε άμεση γειτνίαση με περιοχή του δικτύου Natura 2000.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής, φορείς, σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) αγωνίζονται για πάνω από 2,5 χρόνια προκειμένου να μην γίνει το έργο γιατί κρίνεται από αυτό η συνέχιση της ζωής της περιοχής.  Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν και  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, που αντιδρά στα συγκεκριμένα σχέδια καταστροφής της φύσης.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταφύγει σε προσφυγές στο ΣτΕ, των οποίων η εκδίκαση εκκρεμεί, γιατί όπως αναφέρουν οι ανεμογεννήτριες “θα επιφέρουν μη αναστρέψιμη αλλοίωση του ενδιαιτήματος του είδους Ursus  arcto (σ.σ. καφέ αρκούδα) και θα διαταράξουν την πληθυσμιακή δομή, η οποία ήδη βρίσκεται σε οριακά επίπεδα από άποψη γενετικής ποικιλότητας (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων που έγιναν από το αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ.”. Επισημαίνουν επίσης ότι σημαντικές θα είναι οι επιπτώσεις στην χλωρίδα και πανίδα της περιοχής γιατί σπάνια και ευαίσθητα είδη ζώων και φυτών θα οδηγηθούν στον αφανισμό και το οικοσύστημα της περιοχής θα διαταραχθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η περιοχή επιπλέον είναι πολύ σημαντική για τη διέλευση πελεκάνων (διάδρομος πτήσεων από και προς Πρέσπες), καθώς για τη φωλεοποίηση και αναπαραγωγή 20 ειδών ορνιθοπανίδας.

Προκλητικό είναι το ότι η εταιρία προχωρά τις εργασίες  παρά την εντολή, που υπάρχει, για παύση των εργασιών από το Δασαρχείο την περίοδο της διαχείμασης της καφέ αρκούδας και του περάσματος της ορνιθοπανίδας κυρίως   αργυροπελεκάνων. Οι κάτοικοι για αυτό το λόγο έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα για άμεση παύση των εργασιών.

Επισημαίνουμε ότι το έργο  λαμβάνει χώρα πάνω ακριβώς σε πηγές υδροδότησης του χωριού, οι οποίες έχουν καταστραφεί, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτή την περιοχή εμφανίζονται και σχεδιάζονται έργα που ξεπερνούν τις 150 Α/Γ στον ορεινό όγκο του Βέρνου (Βιτσίου), χωρίς να έχει γίνει καμία μελέτη συνεκτίμησης των σωρευτικών επιπτώσεών τους.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις συνέπειες για τον λαό της πολιτικής της “πράσινης ανάπτυξης” της Ε.Ε. και της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας, που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της ΝΔ, οι οποίες συνάμα διαμορφώνουν το έδαφος με το σχετικό νομικό οπλοστάσιο, το οποίο θωρακίζει την επιχειρηματική δράση, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές, μετατρέποντας το περιβάλλον σε εμπόρευμα και κερδοφόρα διέξοδο στα εκμεταλλευτικά τους σχέδια, ενώ η τιμή του ρεύματος έχει εκτοξευτεί για τα λαϊκά νοικοκυριά και καλπάζει η ενεργειακή φτώχεια εξαιτίας της πολύπλευρης στήριξης της “απελευθέρωσης της ενέργειας”.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί ακόμα ένα έγκλημα των επιχειρηματικών ομίλων της λεγόμενης πράσινης οικονομίας, όπως αυτό της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στην θέση “Δούκας”, της Τ.Κ. Λεχόβου, του  Δήμου Αμυνταίου – Π.Ε Φλώρινας, καθώς και να ανακληθεί η ΑΕΠΟ του εν λόγω έργου.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Tags: ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑΚΚΕ
Previous Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Δεκαπεντάμηνη φυλάκιση και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα Εστίασης στη Θεσσαλονίκη, που στερείτο άδεια μουσικής»

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Νέος χώρος άθλησης για όλα τα παιδιά της πόλης

Next Post
Δήμος Γρεβενών: Νέος χώρος άθλησης για όλα τα παιδιά της πόλης

Δήμος Γρεβενών: Νέος χώρος άθλησης για όλα τα παιδιά της πόλης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»
  • Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»
  • Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025
  • 7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr