• Latest

ΚΚΕ : Ο καύσωνας αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της απολιγνιτοποίησης

7 Αυγούστου 2021
Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς

Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς

21 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας  στον Μητροπολίτη Γρεβενών

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Γρεβενών

21 Φεβρουαρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονου

21 Φεβρουαρίου 2026
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κοζάνη: Τραβούσε βίντεο την ώρα της δίκης και την συνέλαβαν

21 Φεβρουαρίου 2026
Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

21 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Καστοριά: 34χρονη μπήκε σε σπίτι και έκλεψε 5.750 ευρώ. Κατέληξε στο τμήμα

21 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Άρπαξε κοσμήματα 3.000 ευρώ απο 67χρονη

21 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 Συλλήψεις σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριάς για ναρκωτικά

21 Φεβρουαρίου 2026
Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

20 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

20 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Νέο σύγχρονο κτίριο για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Υπογράφηκε η Απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

20 Φεβρουαρίου 2026
Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

20 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ : Ο καύσωνας αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της απολιγνιτοποίησης

sierafm by sierafm
7 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άρθρο του Αντώνη Τσάκωνα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και εκλεγμένου περιφερειακού Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο καύσωνας αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της απολιγνιτοποίησης.

Ο κίνδυνος black out  από την υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ( η.ε) λόγω του καύσωνα, η εκτίναξη της χονδρικής τιμής Mwh πάνω από τα 200 ευρώ και η αναγκαιότητα λειτουργίας όλων των διαθέσιμων λιγνιτικών σταθμών για να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ζήτηση η.ε, δείχνουν τα προβλήματα της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος ότι επίκειται νέα αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τις λαικές οικογένειες.

Αποκαλύπτονται έτσι τα ψέματα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων και παραγόντων που στηρίζουν την «πράσινη ανάπτυξη», ότι το πρασίνισμα της η.ε σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της αγοράς η.ε. και την ενιαία αγορά  ενέργειας της Ε.Ε θα οδηγήσουν σε φθηνότερες τιμές ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Ενώ το αφήγημα της κυβέρνησης ότι όλα αυτά γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος πλέον ακούγεται σαν αστείο λόγω της εκτεταμένης καταστροφής του, που προκαλεί  η  εγκατάσταση ΑΠΕ με κριτήριο το κέρδος, όπως δείχνουν και οι αντιδράσεις που έχουν αναπτυχθεί από την εγκατάσταση τους σε πολλές περιοχές.

Η υποκρισία τους, ότι τους έπιασε ο πόνος για την προστασία του περιβάλλοντος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι επιδοτούν αδρά τις ΑΠΕ, αλλά για την αντιπυρική προστασία  δεν δίνουν μία, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Οι καταστροφικές συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκφράστηκαν αυτές τις μέρες και μέσα από την αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να παρεμβαίνει άμεσα όπου παρουσιάζονται προβλήματα με καταστροφές λόγω φωτιάς, εξαιτίας της εργολαβοποίησης, των απαρχαιωμένων υποδομών, την αποψίλωση σε προσωπικό κ.α

Παράλληλα επιβεβαιώνεται η μεγαλύτερη εξάρτηση της χώρας αφού το μεγαλύτερο ποσοστό ζήτησης ρεύματος καλύφθηκε από φυσικό αέριο και εισαγωγές η.ε.

Αποδεικνύεται ότι οι ΑΠΕ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσουν ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια χωρίς ανάλογη στήριξη από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ΑΠΕ είχαν 5% συμμετοχή στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

Η φθηνή ηλεκτροπαραγωγή με καύσιμο τον εγχώριο λιγνίτη, εξαιτίας των «καπέλων» και των ρητρών ρύπων που διαμορφώνονται με χρηματιστηριακούς όρους γίνεται πανάκριβη και επιβαρύνει τελικά το κόστος παραγωγής. Πρόκειται για ρήτρες που θέσπισε η ΕΕ και εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να ενισχυθούν οι ΑΠΕ και να επιταχυνθεί η απολιγνιτοποίηση, που πληρώνουν ήδη ακριβά και με πολλούς τρόπους οι εργαζόμενοι και τα λαικά στρώματα.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες της απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης της αγοράς η.ε για την εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα.( Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας-τσάκισμα μισθών και συντάξεων-εκατοντάδες εκατομμύρια χαμένου εργατικού εισοδήματος, που ενίσχυε συνολικά την οικονομία για τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες της περιοχής-την περιβαλλοντική καταστροφή κλπ). Τα νέα σχέδια του Green New Deal  και της απολιγνιτοποίησης του Σχεδίου «Δίκαιης» Ανάπτυξης και Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας (Σ.Δ.Α.Μ της Δυτικής Μακεδονίας) είναι η ταφόπλακα για το λαό της περιοχής.

Από όπου και αν το πιάσει κανείς γίνεται φανερό ότι από την πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι και τα λαικά νοικοκυριά. Η η.ε γίνεται πανάκριβη για τις λαικές οικογένειες την ώρα που μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι απολαμβάνουν τρελά κέρδη και προνόμια για να κάνουν « πράσινες» επενδύσεις στην ενέργεια σε βάρος των λαϊκών αναγκών και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σ.Δ.Α.Μ Δυτικής Μακεδονίας προβλέπει επιδοτήσεις από 50-70% για τις επενδύσεις και παράλληλα φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών, χαμηλότοκων δανείων, κρατικών εγγυήσεων κλπ και επειδή λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν όπως λέει ο πρωθυπουργός φυσικά θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, τα λαικά στρώματα.

Πλέον είναι γεγονός ότι συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού ελέγχουν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της χώρας σε κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, παραγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία η.ε. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χώρα μας για να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής εισάγει Φυσικό Αέριο και εισαγωγές η.ε. από τρίτες χώρες δείχνει το βαθμό εξάρτησης και ασφάλειας, που μεγαλώνει επικίνδυνα.

Οι εξελίξεις στην ενέργεια αποκαλύπτουν τα αδιέξοδα που συνεπάγεται ο αστικός ενεργειακός σχεδιασμός με κριτήριο την μεγιστοποίηση του κέρδους των καπιταλιστικών ομίλων.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός για να υπηρετεί την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών , την ευημερία των εργατικών οικογενειών θα πρέπει να απαλλαγεί από τους νόμους της αγοράς, τους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους. Να γίνουν τα μέσα παραγωγής, οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, οι πρώτες ύλες, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής της ενέργειας κοινωνική ιδιοκτησία.

Δε θα θυσιάσουμε τα συμφέροντα της τάξης μας και του τόπου μας στα κέρδη του κεφαλαίου.

Τώρα απαιτούνται συντονισμένοι ταξικοί αγώνες, να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, της Ε.Ε, της αστικής τάξης της χώρας μας.

Τώρα χρειάζεται στήριξη του ταξικού κινήματος , του ΚΚΕ για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική λαϊκή εξουσία, για μία ανάπτυξη που θα υπηρετεί την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Ευχαριστήριο του συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας

Next Post

Προσλήψεις 46 ατόμων στο Δήμο Φλώρινας

Next Post
ανεργια

Προσλήψεις 46 ατόμων στο Δήμο Φλώρινας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Γρεβενών
  • Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονου
  • Κοζάνη: Τραβούσε βίντεο την ώρα της δίκης και την συνέλαβαν
  • Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr