• Latest

ΚΚΕ: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη 11η περιφέρεια του ΕΚΑΒ.

2 Απριλίου 2018
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη 11η περιφέρεια του ΕΚΑΒ.

sierafm by sierafm
2 Απριλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη 11η περιφέρεια του ΕΚΑΒ.

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας με αρ. πρωτ. 3528/14.02.2018, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη 11η περιφέρεια του ΕΚΑΒ, η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της.

Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Στο παράρτημα της 11ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ (παράρτημα Κοζάνης), στο οποίο περιλαμβάνονται οι ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, οι εργαζόμενοι διασώστες βρίσκονται σε απόγνωση. Οι ελλείψεις προσωπικού όχι μόνο στο παράρτημα, αλλά και στα ασθενοφόρα των ΚΥ και νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Δυτ. Μακεδονίας, έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίησης της εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι γιατροί οι οποίοι θα παρέχουν επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική σε 24ωρη βάση και δε μπορεί να καλυφθεί αυτό το κενό μόνο με μερικές βάρδιες το μήνα από γιατρό του Γ.Ν. Κοζάνης, στην Κοζάνη. Επίσης δεν υπάρχει Κινητή Ιατρική Μονάδα.

Χαρακτηριστικά, για την ένταση της δουλειάς, είναι τα όσα αναφέρει το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας: Το 2013 από 9.500 περιστατικά με 7 οχήματα τη βάρδια, έφθασαν το 2017 σε 16.500 περίπου περιστατικά με 9 οχήματα στη βάρδια, σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία. Σε όλη την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα καθημερινά 7 οχήματα σε 24ωρη βάση.

Επίσης η έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των ΚΥ και Νοσοκομείων, έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνουν αντίστοιχα τις διακομιδές, προς τα νοσοκομεία των ΠΕ Δυτ. Μακεδονίας και κυρίως προς τα να νοσοκομεία της ΠΕ Θεσσαλονίκης και ΠΕ Ιωαννίνων (150 μ.ο. εξωτερικές διακομιδές το μήνα με 3,5 ώρες η διακομιδή, μένει κενό στην κάλυψη της περιοχής). Επίσης αρκετές φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να συνοδεύσει ένα βαρύ περιστατικό αντίστοιχος γιατρός.

Ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζουν, από το 2006 ο τομέας ΠΕ Καστοριάς και από το 2009 ο τομέας Πτολεμαΐδας στην ΠΕ Κοζάνης, που έχουν ένα μόνο ασθενοφόρο στη βάρδια με αποτέλεσμα τα πληρώματα να εργάζονται με λιγότερα ρεπό και κομμένες άδειες. Η λύση που δόθηκε να καλύπτονται από τα ασθενοφόρα των γειτονικών ΠΕ δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση επειδή ο τομέας της Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να έχουν δύο ασθενοφόρα στη βάρδια, αλλά όχι σε όλες τις βάρδιες του μήνα.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να παρθεί υπόψη ο μεγάλος σε έκταση ορεινός όγκος της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα χωριά με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την άμεση ανταπόκριση και ιδιαίτερα σε περίπτωση πολλαπλών περιστατικών. Το πρόβλημα θα οξυνθεί στην επόμενη διετία που προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν 18 περίπου διασώστες.

Ελλείψεις υπάρχουν και σε άλλο προσωπικό όπως τεχνικοί για την τακτική συντήρηση-επισκευή των οχημάτων όπως επίσης και προσωπικού καθαριότητας των χώρων όλων των τομέων, η οποία, μέχρι σήμερα, γίνεται εβδομαδιαία με εργολαβικό εργαζόμενο που παρέχει το νοσοκομείο της αντίστοιχης ΠΕ.

Τα ανωτέρω αναδεικνύουν και φέρνουν στην επιφάνεια τις επικίνδυνες συνθήκες, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή με το τίμημα αυτής της πολιτικής να πληρώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:

  • Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επαρκή λειτουργία του 11ου παραρτήματος του ΕΚΑΒ.
  • Να ανάγκες σε προσωπικό –γιατρούς και διασώστες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις βάρδιες σε όλους τους τομείς, όπως και στα ασθενοφόρα των 6 ΚΥ και νοσοκομείων όλων των ΠΕ της Δυτ. Μακεδονίας.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες σε διοικητικό και λοιπό προσωπικό(τεχνίτες οχημάτων- καθαριότητα) με μόνιμη και σταθερή δουλειά και στον τομέα της καθαριότητας των κτιρίων και να μη γίνεται μια φορά την εβδομάδα από εργολαβικό εργαζόμενο του αντίστοιχου νοσοκομείου.
  • Να λυθούν οι εκκρεμότητες στέγασης στους τομείς των ΠΕ Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας.
  • Να πληρώνονται τακτικά και όχι με καθυστέρηση οι υπερωρίες και τα εκτός έδρας που πραγματοποιούνται.
  • Να τροποποιηθεί ο ισχύον οργανισμός του ΕΚΑΒ (ΠΔ 376/τΑ169/17-8-1988), να προσαρμοστεί στο νέο καθηκοντολόγιο των διασωστών και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αναβάθμιση της ειδικότητας του διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα με κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών αναγκών όλων των εργαζομένων.
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

 

Γιάννης Δελής

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Αφορολόγητο για όλους -Σε ισχύ και οι χάρτινες αποδείξεις

Next Post

Eπισημάνσεις ΤΕΕ/ΤΔΜ περί ανάληψης περιβαλλοντικής ευθύνης για την εξορυκτική δραστηριότητα και την ηλεκτροπαραγωγή στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
ΤΕΕ

Eπισημάνσεις ΤΕΕ/ΤΔΜ περί ανάληψης περιβαλλοντικής ευθύνης για την εξορυκτική δραστηριότητα και την ηλεκτροπαραγωγή στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr