• Latest

ΚΚΕ: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

29 Μαρτίου 2018
ΝΔ-ΔΕΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία: Χωρίς εκλογές η νέα ΔΕΕΠ ( ΝΟΔΕ) και οι νέες ΔΗΜ.Τ.Ο. Δείτε τα ονόματα

20 Νοεμβρίου 2025
Σέρβια: Βροχή και χαλάζι σε Νεράϊδα και Μεταξά.  Εικόνες

Αρναούτογλου: Γιατί Ήπειρος, βορειοδυτικό Ιόνιο κατά τόπους η Δυτική Μακεδονία χρειάζονται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αυξημένη επαγρύπνηση τώρα!

20 Νοεμβρίου 2025
Υπερχείλισε ο ποταμός Αλιάκμονας – Εικόνες καταστροφής

Υπερχείλισε ο ποταμός Αλιάκμονας – Εικόνες καταστροφής

19 Νοεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Κοζάνης με δωρεά ζωοτροφών αξίας 40.000 ευρώ

19 Νοεμβρίου 2025
Άγιος Δημήτριος

Σιάτιστα: Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο την Παρασκευή

19 Νοεμβρίου 2025
Πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο.  Βίντεο και φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Βίντεο και φωτογραφίες

19 Νοεμβρίου 2025
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Φλώρινα: Κατάληψη της Σχολής εικαστικών τεχνών – Aίτημα για νέο κτίριο

19 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών προς το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

Γρεβενά: Νέο συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου

19 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Λαμπαδηδρομία Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano-Cortina 2026: Η Φλόγα φωτίζει την Καστοριά

19 Νοεμβρίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο Συσσιτίου Δήμου Κοζάνης

19 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Ι.Ν.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε

Ενημερωτική εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Ι.Ν.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε

19 Νοεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

Στο Δήμο Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας λειτουργεί το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» (πρώην «Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης» – ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου), το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Β. Ελλάδα, δυναμικότητας 100 κλινών κλειστής νοσηλείας και παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών ανοιχτής περίθαλψης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου).

Το κτίριο του κατασκευάστηκε τη 10ετία του 1980, έχει περίπου 5.000 τμ δομημένους χώρους κτιριακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμένους με όλο το ανάλογο ιατρο-τεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης» Αμυνταίου Φλώρινας, [συστήθηκε και λειτουργούσε με βάση τις διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων 444/1980 (Α’ 117), 280/1985 (Α’ 104) και 258/1996 (Α’ 190)], με βάση το νόμο 4025 «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 228/2.11.2011), καταργήθηκε ως Ν.Π.Δ.Δ., μετονομάστηκε σε «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» και εντάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Σκοπός του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης»-(ΚΕΦΙΑΠ) είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό ευθύνης της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες ΥΠΕ και συγκεκριμένα σε άτομα με σωματική αναπηρία, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος και άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αυτισμό, αισθητηριακές ή και πολλαπλές αναπηρίες. Η πρώιμη διάγνωση, αξιολόγηση και θεραπεία αποκατάστασης, η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, η προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση, η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για το συντονισμό της δράσης τους.

Ενώ, με βάση τον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας (ΦΕΚ Β’ 3301/11.12.2012), το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης βρίσκεται σε άμεση επιστημονική, νοσηλευτική, εκπαιδευτική και λειτουργική σύνδεση με το Γ.Ν. Φλώρινας στο οποίο υπάγεται οργανικά και διοικητικά και βρίσκεται σε άμεση επιστημονική και εκπαιδευτική διασύνδεση με όλα τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της χώρας, καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Σήμερα στο ΚΕΦΙΑΠ, από τις υποδομές των τεσσάρων πτερύγων Νοσηλείας 25 κλινών η κάθε μια, λειτουργεί μόνο μία πτέρυγα και νοσηλεύονται 13 άτομα για μακροχρόνια αποκατάσταση. Λειτουργεί μόνο με 30 εργαζόμενους, επιστημονικό-νοσηλευτικό-διοικητικό και λοιπό προσωπικό και 9 εργαζόμενους από προγράμματα ΟΑΕΔ. Ενώ δεν υπηρετεί κανείς άλλος γιατρός στο ΚΕΦΙΑΠ πέρα από μία φυσίατρο, που και αυτή είναι αποσπασμένη από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει ως συνέπεια, το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου να έχει ελάχιστες έως ανύπαρκτες δυνατότητες να φιλοξενήσει και άλλους ασθενείς, να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές του.

Επίσης λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης του κτιρίου επείγει να γίνουν άμεσες εργασίες συντήρησης του (κατεστραμμένοι σοβάδες σε μεγάλη έκταση εξωτερικά). Ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θεραπευτική πισίνα υδροθεραπείας που δεν μπόρεσε ποτέ να λειτουργήσει, λόγω τεχνικών προβλημάτων και δεν μπορούν να προσφερθούν υπηρεσίες στους υπάρχοντες ασθενείς.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

  • Την άμεση στελέχωση του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου με το απαραίτητο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να αξιοποιηθούν όλες του οι υποδομές και να καλύπτει τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των ασθενών δωρεάν και με υψηλής ποιότητας παροχές υγείας.
  • Την αναγκαία χρηματοδότηση του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών, συντήρησης – επισκευής στις κτιριακές του υποδομές καθώς και σε αυτές που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί και η πισίνα υδροθεραπείας.
Οι βουλευτές
 

Σάκης Βαρδαλής

 

 

Γιάννης Δελής

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Νέες αλλαγές έρχονται στο Facebook: Οι χρήστες θα μπορούν να διαγράφουν τα δεδομένα τους

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Η Τύχη της Κατερίνας μπορεί να γίνει και δική σου

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Η Τύχη της Κατερίνας μπορεί να γίνει και δική σου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Νέα Δημοκρατία: Χωρίς εκλογές η νέα ΔΕΕΠ ( ΝΟΔΕ) και οι νέες ΔΗΜ.Τ.Ο. Δείτε τα ονόματα
  • Αρναούτογλου: Γιατί Ήπειρος, βορειοδυτικό Ιόνιο κατά τόπους η Δυτική Μακεδονία χρειάζονται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αυξημένη επαγρύπνηση τώρα!
  • Υπερχείλισε ο ποταμός Αλιάκμονας – Εικόνες καταστροφής
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Κοζάνης με δωρεά ζωοτροφών αξίας 40.000 ευρώ
  • Σιάτιστα: Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο την Παρασκευή

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr