• Latest

Κοζάνη: Αλλάζει το Κουρί! Τι περιλαμβάνει η μελέτη

5 Οκτωβρίου 2017
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Σοβαρό τροχαίο: 6χρονο παιδί κινδυνεύει να χάσει το πόδι του

2 Ιουλίου 2026
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

2 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Τι απαντούν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

2 Ιουλίου 2026
Οδηγός αγροτικού έκανε ελιγμό για να αποφύγει δύο παιδιά με πατίνια και τουμπάρισε

Οδηγός αγροτικού έκανε ελιγμό για να αποφύγει δύο παιδιά με πατίνια και τουμπάρισε

2 Ιουλίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τί να προσέξετε στις τιμές

2 Ιουλίου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μπήκε για επέμβαση ρουτίνας- Βγήκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού

2 Ιουλίου 2026
φρουτα λαχανικα

Η βιταμίνη που προστατεύει τον εγκέφαλο καθώς μεγαλώνουμε

2 Ιουλίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτές είναι οι ποινές φυλάκισης στους 57 αγρότες και κτηνοτρόφους

2 Ιουλίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Καλλιόπη Βέττα: Συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο της Βάγιας Κοντού. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Δημοκρατία. Οι δολοφόνοι να βρεθούν και να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Πέθανε η Βάγια Νέστορα, μητέρα του στελέχους της ΝΔ, μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους

1 Ιουλίου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Άλλες 5 ανανεώσεις παικτών

Μακεδονικός Σιάτιστας: Άλλες 5 ανανεώσεις παικτών

1 Ιουλίου 2026
φορολογια

Εφορία: Πρόστιμο 7.800 ευρώ και φόρος για δωρεά 26.000 ευρώ κόρης στον πατέρα της

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Κοζάνη: Αλλάζει το Κουρί! Τι περιλαμβάνει η μελέτη

sierafm by sierafm
5 Οκτωβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εγκρίθηκε την Τετάρτη το βράδυ με ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού Συμβούλιου Κοζάνης το έργο  «Εκτέλεση δηµοσίων δασοτεχνικών έργων ∆ασικής Αναψυχής, Άθλησης & Περιβαλλοντικής Ενηµέρωσης στο δηµόσιο δάσος ΚΟΥΡΙ στην περιοχή ∆ήµου Κοζάνης της Π.Ε Κοζάνης». 

Ένας βασικός πνεύμονας πράσινου που συνδέεται ιστορικά τα τελευταία 40 χρόνια με τη ζωή των Κοζανιτών, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου υποβαθμίστηκε τρομερά, απαξιώθηκε και εγκαταλείφθηκε,  θα ξαναζωντανέψει προσφέροντας έναν κοντινό προορισμό για αναψυχή, άθληση, περιβαλλοντική ενημέρωση  και ηρεμία.

Ιστορικό: Το Κουρί Κοζάνης είναι Δημόσιο Δάσος,  όχι Δημοτικό,  συνεπώς για να εκτελεστούν εργασίες ανάπλασης κλπ έπρεπε να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα επέτρεπε στο Δήμο να τις εκτελέσει. Οι διαδικασίες (Προμελέτη & διορθώσεις και εγκρίσεις από διάφορους φορείς) ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης στις 12/07/2016.

Η Οριστική ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ συντάχθηκε από ομάδα εργασίας  της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & της Δ/νσης Περιβάλλοντος η οποία ελέγχθηκε και εγκρίθηκε κατά σειρά:  από το Δασαρχείο Κοζάνης, τη Δ/νση Δασών Π.Ε. Κοζάνης και τελικά τη Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, από την οποία δόθηκε η οριστική έγκριση στις 13/9/2017.  Ήδη οι Υπηρεσίες είναι σε διαδικασία σύνταξης των Όρων Διακήρυξης του Έργου, οι οποίοι, αφού προεγκριθούν από τη Δ/νση Δασών Π.Ε. Κοζάνης και την Οικονομική επιτροπή του Δήμου, θα ξεκινήσει η διαδικασία Δημοπράτησης με Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.

Η μελέτη αφορά στα 305,188 στρέμματα που είναι και τώρα επισκέψιμα. Υπακούει στην ιδιαίτερα δεσμευτική Δασική Νομοθεσία περί επεμβάσεων για δασική αναψυχή, αφού πρόκειται για δημόσιο ΔΑΣΟΣ (όσο κοντά στην πόλη και να είναι), οπότε προβλέπονται γενικότερα ήπιες παρεμβάσεις που έχουν σκοπό να ωθήσουν τον πολίτη σε φυσικούς τρόπους εκτόνωσης & αναψυχής, χαμηλού κόστους, στη βιωματική απόλαυση του Δάσους και όχι να κάνουν το Δάσος μια προέκταση της πόλης.

Επιλέχθηκαν υλικά, κυρίως φυσικά (πέτρα, ξύλο) και λιγότερο μέταλλο, αλλά με τις τελευταίες μεθόδους επεξεργασίας και συναρμογής, ώστε να είναι ανθεκτικά στο χρόνο και στη χρήση.

Σύμφωνα με την  Προγραμματική Σύμβαση γίνουν οι εξής εργασίες:

  1. Συντήρηση – Βελτίωση των ορίων του χώρου: εξωτερικές & εσωτερικές περιφράξεις, μπάρες αποκλεισμού οχημάτων, κεντρική είσοδος από ξύλο & πέτρα
  2. Συντήρηση και επέκταση αναγκαίων δικτύων πεζόδρομων- μονοπατιών, τόσο με πλακόστρωση, όσο, και ΚΥΡΙΩΣ με χώμα και της περιμετρικής αντιπυρικής ζώνης.
  3. Επισκευή πέτρινων βρυσών και WC και δημιουργία νέου WC και WC ΑΜΕΑ από πέτρα και ξύλο με φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής.
  4. Βελτίωση των υπαρχόντων χώρων και εγκαταστάσεων αναψυχής και διαμόρφωση νέων χώρων: Χώροι Υπαίθριου Γεύματος διημέρευσης, παιχνιδιού & άθλησης: Εστίες παρασκευής φαγητού, κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, διαφορετικών μορφών και υλικών κλπ. σε ποσότητες που σέβονται τη λεγόμενη «οικολογική αντοχή» του Δάσους.  Θα γίνουν 2 νέες παιδικές χαρές, έκτασης 1,50 και 2,50 στρεμμάτων περίπου, όλες με όργανα που θα είναι κατάλληλα για παιχνίδι και από ΑΜΕΑ.
  5. Συντήρηση υπαρχόντων γηπέδων, αλλαγή χρήσης ενός υπάρχοντος γηπέδου σε χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου και δυνατότητα χρήσης του χώρου σαν μικρό αμφιθέατρο. Τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου εξωτερικού χώρου αντί για άσφαλτο.
  6. Δημιουργία αθλητικού μονοπατιού με τη σχετική σήμανση. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση άθλησης, αερόβιας και δυναμικής με βασικά όργανα μέσα στο φυσικό περιβάλλον, τόσο για αρχάριους όσο και για πεπειραμένους αθλητές, με συνολικό μήκος 1660μ. Ειδικές πινακίδες θα δείχνουν τον προτεινόμενο τρόπο άσκησης σε πορεία και σε θέσεις στάσης με όργανα.
  7. Κατασκευή ξύλινου Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών & Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, (σκανδιναβικού τύπου) περίπου 80 μ2, με ενεργειακή αυτονομία και για φιλοξενία δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σύμφωνα με την τελευταία τεχνολογία κατασκευών ξύλινων οικημάτων για να είναι ανθεκτικό στις συνθήκες τις περιοχής και στη φωτιά.
  8. Εγκατάσταση ξύλινου οικίσκου- αποθήκης επιστάτη με ενεργειακή αυτονομία
  9. Δασοκομικοί και φυτοκομικοί χειρισμοί για προστασία της φυσικής αναγέννησης και βελτίωση της βλάστησης: υλοτομίες ξερών δένδρων μέσα στο πυκνόφυτο πευκοδάσος και διαχείριση της βλάστησης γύρω από μονοπάτια και χώρους συγκέντρωσης και χρήσης από το κοινό. Σε μεγάλο μέρος του δάσους η βλάστηση αφήνεται αδιατάρακτη. Σε καίριες θέσεις, όπως οι περιφράξεις θα γίνει φύτευση θάμνων για καλλωπισμό και ενίσχυση της περίφραξης που θα αποκλείει την είσοδο οχημάτων.
  10. Σήμανση: πινακίδες υποδοχής, επεξηγηματικές, ενδεικτικές κλπ. Από την είσοδο του επισκέπτη στο χώρο θα διατίθεται οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται για την κίνησή και την παραμονή του στο Δάσος.

 

Επιπλέον:

  • Θα οργανωθούν οι θέσεις στάθμευσης για λεωφορεία, οχήματα, ποδήλατα.
  • Βάσει της Προγραμματικής. Σύμβασης θα θεσμοθετηθεί ειδικός «Κανονισμός Λειτουργίας» βάσει του οποίου θα χρησιμοποιείται ο χώρος,
  • Όλες οι εργασίες θα παρακολουθούνται από επιτροπή που στελεχώνεται από υπαλλήλους του Δήμου Κοζάνης, του Δασαρχείου και της Δ/νσης Δασών.
  • Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Δήμος Κοζάνης έχει την υποχρέωση συντήρησης και λειτουργίας για 20 έτη.

 

 

  • Συνολικός Προϋπολογισμός Μελέτης:870.000,00€ περιλαμβάνει:
  • Καθαρή αξία εργασιών: 109.862,75€
  • Εργολαβικό όφελος (18,00%), Απρόβλεπτα (15%), αναθεώρηση και ΦΠΑ 24% είναι τα υπόλοιπα 137,25€ σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων μέχρι το τελικό ποσό.
  • θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΑΠ ΠΔΜ 2012-2016. (τοπικός Πόρος Ανάπτυξης)
  • Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών: 10 μήνες από την Υπογραφή της Σύμβασης με τον Ανάδοχο.
Tags: ΚΟΖΑΝΗ
Previous Post

Η ταβέρνα του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης σας περιμένει!!!-Επιλέγω τοπικά

Next Post

Πώς να υπολογίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα

Next Post
ΝΕΡΟ

Πώς να υπολογίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σοβαρό τροχαίο: 6χρονο παιδί κινδυνεύει να χάσει το πόδι του
  • Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή
  • Δημοσκόπηση Marc: Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Τι απαντούν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας
  • Οδηγός αγροτικού έκανε ελιγμό για να αποφύγει δύο παιδιά με πατίνια και τουμπάρισε
  • Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τί να προσέξετε στις τιμές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr