• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Κοζάνη Τόπος να Ζεις: Όταν οι αρχές του Δήμου υπηρετούν οικογενειακά συμφέροντα…

8 Μαρτίου 2021
Κοζάνη: Συνελήφθη 52χρονος, για καλλιέργεια  κάνναβης

Κοζάνη: Συνελήφθη 52χρονος, για καλλιέργεια κάνναβης

25 Οκτωβρίου 2025
Το ποδόσφαιρο αλλάζει χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Γκλάντμπαχ – Μπάγερν Μονάχου: Ασταμάτητος Χάρι Κέιν

25 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Καμία απαγόρευση για καφέ, νερό ή μπουφάν στο αυτοκίνητο – Τι ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Μεταφορών

25 Οκτωβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Διπλή συνεδρίαση με λογοδοσία. Βίντεο

24 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

24 Οκτωβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Άργος Ορεστικό: Ηλικιωμένος βγήκε στον δρόμο και πετούσε 50ευρα σε πολίτες και αστυνομικούς

24 Οκτωβρίου 2025
φυσικο αεριο

Γαλατινή: Παίρνει μπροστά το Φυσικό αέριο. Ξεκινούν τα έργα και στη Νεάπολη

24 Οκτωβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Γαλατινή: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο

24 Οκτωβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

24 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

24 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Ομαδικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Γρεβενά: Ομαδικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

24 Οκτωβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Στη Βέροια ο Εορδαϊκός, εντός η Κοζάνη

24 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοζάνη Τόπος να Ζεις: Όταν οι αρχές του Δήμου υπηρετούν οικογενειακά συμφέροντα…

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη «Η δ’ ηθική εξ έθους περιγίνεται» δηλαδή «Η ηθική προέρχεται από τις συνήθειες» και για την Δημοτική αρχή Κοζάνης δυστυχώς «οι συνήθειες» ήταν εδώ και καιρό ανησυχητικές. Η αμετροέπεια και η προκλητικότητα της τριανδρίας στο λόγο και στη συμπεριφορά απέπνεε μία έντονη αίσθηση αλαζονείας. Η αδιαφορία για την διαφορετική άποψη, η επιμονή στην δική τους αλήθεια και η προκλητική απαξίωση της «μειοψηφίας του 25%» άφηνε να εννοηθεί ότι εδώ ισχύει ο νόμος του ισχυρού! Όμως η αποκάλυψη της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα των φωτοβολταϊκών είτε των ιδίων (κ. Σημανδράκος) είτε των παιδιών και συγγενών τους (κ. Μαλούτας, κ. Μιχαηλίδης) σε συνεργασία με εταιρεία που δραστηριοποιείται στον Δήμο Κοζάνης κάνοντας χρήση δημοτικής περιουσίας δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς την δέουσα προσοχή παρά την επιθυμία κάποιων να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι θεμιτό για τον οποιοδήποτε να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτό ισχύει τόσο για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και για τους στενούς τους συγγενείς. Όμως, όταν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αιρετών αλλά και υπηρεσιακών στελεχών ή στενών συγγενών τους, εμπλέκονται με εταιρίες για τα συμφέροντα των οποίων οι ίδιοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε συλλογικά και υπηρεσιακά όργανά τότε αυτόματα ανακύπτουν σοβαρά θέματα τόσο ηθικής τάξης όσο και σύγκρουσης συμφερόντων. Άλλωστε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 11 παρ.6) είναι σαφέστατος και επιβάλλεται η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την νομιμότητα των σχετικών αποφάσεων.

Οι πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Μαλούτα και στα ΜΜΕ από τον κ. Σημανδράκο επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω. Για μια ακόμη φορά κούνησαν το δάχτυλο διδάσκοντας «ηθική» και φανέρωσαν την βαθιά τους αδιαφορία, στα όρια της προκλητικότητας, απέναντι στο κοινό αίσθημα, ακούσαμε επικλήσεις σε οικογενειακές αξίες, μαθήματα επιχειρηματικότητας και α λα καρτ ηθική που ορίζεται μόνο και μόνο από τα διοικητικά όρια που χωρίζουν τον Δήμο Κοζάνης από τον Δήμο Σερβίων, αυτή τη νοητή γραμμή που ξαφνικά απέκτησε την απίστευτη δύναμη να ξεπλένει ενδεχόμενες παρατυπίες και να εκλογικεύει τον παραλογισμό στο μυαλό κάποιων.

Καμία αναφορά στο γεγονός ότι ο επιχειρηματικός τους εταίρος είναι συγχρόνως και ενοικιαστής  χιλιάδων στρεμμάτων στον Δήμο Κοζάνης. Καμία αναφορά στο γεγονός ότι το επιχειρηματικό πλάνο του εταίρου τους βασίζεται και στο χαμηλό τίμημα ενοικίασης δημοτικών εκτάσεων. Καμία αναφορά στο ότι τοπικές κοινωνίες αντιτάχθηκαν σε αυτή την «επενδυτική εισβολή» και αγνοήθηκαν επιδεικτικά προς όφελος του φίλου-συνεργάτη επενδυτή. Καμία αναφορά στο «περί δικαίου αίσθημα».

Είναι σαφέστατη η θέση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» πως ούτε η επιχειρηματικότητα πρέπει να δαιμονοποιείται ούτε και να στήνονται αυτοσχέδια λαϊκά δικαστήρια επί δικαίων και αδίκων. Όμως ξεκάθαρα πλέον οι επιλογές των τριών επικεφαλής, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι  είτε να παραιτηθούν των αξιωμάτων τους εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, είτε να διακόψουν άμεσα κάθε επιχειρηματική σχέση των ιδίων ή μελών της οικογένειας τους που προκαλεί σύγκρουση συμφερόντων και αμαυρώνει την αξιοπιστία του Δήμου Κοζάνης και των συλλογικών του οργάνων. Επίσης επιβάλλεται άμεσα να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα) έτσι ώστε να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση αφού στην προκειμένη περίπτωση η σιωπή δεν είναι χρυσός και λογίζεται ξεκάθαρα ως αποδοχή και συμφωνία.

Τελικά η επιμονή της δημοτικής αρχής Κοζάνης στην στήριξη επενδύσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα σε δημοτικές εκτάσεις, παρά την αντίθετη στάση όλης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποδεικνύεται ότι βασίζεται ξεκάθαρα σε οικογενειακά, οικονομικά συμφέροντα και ιδιοτέλεια και όχι σε «μεγαλεπήβολα και οραματικά αναπτυξιακά σχέδια» όπως κάποιοι ισχυρίζονταν. Πομφόλυγες λοιπόν και φληναφήματα που πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκαν. Δυστυχώς για κάποιους «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Κοζάνη 08-03-2021

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Υ.Γ. Οι απόψεις της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη τόπος να Ζεις» είναι πανομοιότυπες για κάθε επίπεδο διοίκησης, είτε αυτό είναι ο Δήμος Κοζάνης είτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις διαφορές μεταξύ αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Φυτοϋγειονομικός έλεγχος διακινουμένου πατατόσπορου Κοινοτικής και Ελβετικής προέλευσης

Next Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Στην κόψη του ξυραφιού ο κλάδος της εστίασης.. Ζητείται οξυγόνο.

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Στην κόψη του ξυραφιού ο κλάδος της εστίασης.. Ζητείται οξυγόνο.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Συνελήφθη 52χρονος, για καλλιέργεια κάνναβης
  • Γκλάντμπαχ – Μπάγερν Μονάχου: Ασταμάτητος Χάρι Κέιν
  • Καμία απαγόρευση για καφέ, νερό ή μπουφάν στο αυτοκίνητο – Τι ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Μεταφορών
  • Δήμος Βοΐου: Διπλή συνεδρίαση με λογοδοσία. Βίντεο
  • Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr