• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πώς θα κλείσετε διακοπές μέσω της ΔΥΠΑ – Τι καλύπτουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

29 Ιουνίου 2024
Εκδήλωση παράδοσης και φιλοξενίας στη Λευκοπηγή Κοζάνης

Εκδήλωση παράδοσης και φιλοξενίας στη Λευκοπηγή Κοζάνης

28 Μαΐου 2025
μουσικο σχολειο σιατιστας

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την Α Γυμνασίου

28 Μαΐου 2025
Στις 14 και 15 Ιουνίου 2025 θα πραγματοποιηθεί το 1st «Art Vibe Festival» του Δήμου Κοζάνης στον Δημοτικό μας Κήπο

Στις 14 και 15 Ιουνίου 2025 θα πραγματοποιηθεί το 1st «Art Vibe Festival» του Δήμου Κοζάνης στον Δημοτικό μας Κήπο

28 Μαΐου 2025
κρεμαλα αυτοκτονια

Τραγωδία στη Δεσκάτη Γρεβενών – 61χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

28 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Εργασίες διαγράμμισης κατά μήκος της κεντρικής οδού Νεάπολης

Δρόμοι «καρμανιόλα» στη Δυτική Μακεδονία

28 Μαΐου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μωρό εκτοξεύτηκε 4,5 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος στο Λίβερπουλ και επέζησε

28 Μαΐου 2025
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 στις 8 το βράδυ, η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 στις 8 το βράδυ, η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

28 Μαΐου 2025
Καστοριά: Σύλληψη 53χρονου για κατοχή ηρωίνης  

Καστοριά: Σύλληψη 53χρονου για κατοχή ηρωίνης  

28 Μαΐου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η Δυτική Μακεδονία, από Περιφέρεια που ΄΄ζήλευε όλη η Ελλάδα΄΄, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τσουβαλιάζεται ως μια απλή παράγραφος του αναπτυξιακού νόμου»

28 Μαΐου 2025
Το πρόγραμμα  Εορταστικών Εκδηλώσεων Κοινότητας Εράτυρας

Ο πρόεδρος της Εράτυρας Κοζάνης, Δρ. Γιώργος Κ. Βάρκας μιλά για την κωμόπολη των γραμμάτων

28 Μαΐου 2025
Η Κοζάνη φιλοξενεί  την Τακτική Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Η Κοζάνη φιλοξενεί  την Τακτική Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

28 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Η Σιάτιστα τιμά τους ευεργέτες της. Σε «Νικόλαος και Λεωνίδας Παπαγεωργίου» μετονομάζεται η Μ. Αλεξάνδρου

Δήμος Βοΐου: Η Σιάτιστα τιμά τους ευεργέτες της. Σε «Νικόλαος και Λεωνίδας Παπαγεωργίου» μετονομάζεται η Μ. Αλεξάνδρου

28 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πώς θα κλείσετε διακοπές μέσω της ΔΥΠΑ – Τι καλύπτουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ
0
SHARES
146
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τον κοινωνικό τουρισμό 2024 οι δικαιούχοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κράτηση δωματίου.

Μετά την ανακοίνωση των δικαιούχων των 300.000 επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ 2024-2025 οι δικαιούχοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κράτηση δωματίου.

Η Δ.ΥΠ.Α. δεν εμπλέκεται σε θέματα κράτησης δωματίων. Οι κρατήσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους δικαιούχους χωρίς τη μεσολάβηση της Δ.ΥΠ.Α. αλλά και χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου. Απαγορεύεται η κράτηση δωματίου μέσω άλλων επιχειρήσεων, Γραφείων Τουρισμού κ.λπ.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν ελεύθερα:

α. το τουριστικό κατάλυμα όπου επιθυμούν να διαμείνουν από το αναρτημένο στον ιστότοπο της Δ.ΥΠ.Α. Μητρώο Παρόχων.

β. τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντός του χρονικού διαστήματος υλοποίησης του προγράμματος,

γ. τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που θα πραγματοποιήσουν στο κατάλυμα, με τον περιορισμό ότι δεν υπερβαίνει τις δώδεκα (12) για τα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, τις δέκα (10) για τα καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, και τις έξι (6) για τα καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο του τουριστικού καταλύματος που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, αφού ενημερωθούν για τις παροχές και για κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που αποκτούν οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι αυτών με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, μέσω της οποίας επιδοτούνται για την πραγματοποίηση των διακοπών τους, είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός, διαφορετικός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων στο «Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Κάθε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία:

α) για τη διαμονή σε τουριστικό κατάλυμα και

β) για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση σε και από αυτό (μετάβαση – επιστροφή) και ανταλλάσσεται από τους δικαιούχους και τους ωφελούμενους του προγράμματος με σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαμονής, στην πρώτη περίπτωση, από τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, και υπηρεσιών ακτοπλοϊκής μετακίνησης, στη δεύτερη, από τους παρόχους ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των Μητρώων Παρόχων της ΔΥΠΑ.

Με βάση την υπηρεσία για την οποία ανταλλάσσεται σύμφωνα με τα παραπάνω, η ίδια Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού διακρίνεται σε δύο επιμέρους Επιταγές, στην «Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα» και στην «Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης».

Οι Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού- Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα των δικαιούχων και των ωφελουμένων τους μπορούν να ενεργοποιηθούν σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικό πάροχο, υπό την προϋπόθεση ότι:

-οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών,

-οι ωφελούμενοι είναι σύζυγοι των δικαιούχων,

-οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών που συνοδεύονται από τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη), και διαθέτουν νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων .

Στις περιπτώσεις αυτές η σύμβαση μπορεί να υπογράφεται από τον δικαιούχο ή από τα ωφελούμενα τέκνα άνω των 18 ετών ή τον ωφελούμενο σύζυγο ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη) που συνοδεύει τα ανήλικα ωφελούμενα τέκνα. Η εξουσιοδότηση επισυνάπτεται ηλεκτρονικά μαζί με τη σύμβαση, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας ενεργοποίησης των επιταγών, όπως αυτή περιγράφεται στην παραπάνω παράγραφο.

Δεν μπορεί να γίνει ενεργοποίηση της επιταγής για συνοδούς χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν, ούτε για παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους/τις δικαιούχους ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη).

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δικαιούχων και των ωφελουμένων του προγράμματος εκδίδονται από τους παρόχους ειδικά εισιτήρια, τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού, στα οποία αποτυπώνονται, εκτός από τα συνήθη στοιχεία, η ένδειξη του προγράμματος και ο αριθμός επιταγής.

Τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού είναι αποκλειστικά οικονομικής θέσης και η τιμή τους διαφοροποιείται με βάση την ευρύτερη κατηγορία εισιτηρίων στην οποία υπάγονται και τη δρομολογιακή περίοδο κατά την οποία χρησιμοποιούνται.

Διακρίνονται οι εξής κατηγορίες Εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού:

  • Γενικού πληθυσμού
  • Πληθυσμού που παρέχεται έκπτωση κατά την τιμολογιακή πολιτική παρόχου
  • Ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω

Η οικονομική αξία της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού – Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης δεν καλύπτει τη μεταφορά οχημάτων αλλά μόνο τη μετακίνηση επιβατών.
Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού – Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο παράλληλα με την Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα: μόνο οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι που θα διαμείνουν σε τουριστικό κατάλυμα του Μητρώου που απαιτεί ακτοπλοϊκή μετακίνηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης για τη μετάβαση σε αυτό σε χρόνο που θα συμπίπτει με την άφιξή τους στο κατάλυμα. Χρονική διαφορά ακτοπλοϊκής αναχώρησης και άφιξης στο κατάλυμα έως 3 ημερών είναι δυνατόν να θεωρηθεί αιτιολογημένη λόγω της απόστασης και των δρομολογίων (πχ. για μετάβαση στην Κρήτη από Πειραιά, η αναχώρηση μπορεί να γίνει στις 30.06 και η άφιξη στη 01.07). Υπό την προϋπόθεση της χρήσης της επιταγής για τη διαμονή σε κατάλυμα, η επιστροφή μπορεί να μη συμπίπτει χρονικά με την αναχώρηση από το κατάλυμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού – Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης πραγματοποιείται με την έκδοση εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής. Μετά την ενεργοποίησή της η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά. Στην περίπτωση που η ακτοπλοϊκή μετακίνηση στο/από το τουριστικό κατάλυμα δεν μπορεί να γίνει απευθείας, αλλά μόνο με ανταπόκριση (π.χ. μετακίνηση από Κρήτη σε Κέρκυρα που απαιτεί μετάβαση στον Πειραιά και εν συνεχεία μετάβαση από την Ηγουμενίτσα) η ίδια Επιταγή καλύπτει έως δύο εισιτήρια πλοίων για τη μετάβαση και αντίστοιχα για την επιστροφή.

5. Η επιδότηση μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων από τα Μητρώα Παρόχων της ΔΥΠΑ σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ισχύει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την έναρξη και μέχρι τη λήξη αυτού.

Μετά την 30.06.2025 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) η Επιταγή τουριστικών καταλυμάτων δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι επιλεγέντες δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των Επιταγών τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

α. η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 30.06.2025.

β. η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Ειδικά, ωστόσο, για την επιστροφή, αν η τελευταία διανυκτέρευση συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία της 30.06.2025, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 01.07.2025.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: Κοινωνικός Τουρισμός
Previous Post

Πάμε για ανατροπή στις βάσεις 2024 με μικρή πτώση – Νέες εκτιμήσεις

Next Post

Το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη έγινε στη Θεσσαλονίκη

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη έγινε στη Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση παράδοσης και φιλοξενίας στη Λευκοπηγή Κοζάνης
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την Α Γυμνασίου
  • Στις 14 και 15 Ιουνίου 2025 θα πραγματοποιηθεί το 1st «Art Vibe Festival» του Δήμου Κοζάνης στον Δημοτικό μας Κήπο
  • Τραγωδία στη Δεσκάτη Γρεβενών – 61χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του
  • Δρόμοι «καρμανιόλα» στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr