• Latest
κορονοιος εμβολιο

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Aνοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12 -15

27 Ιουλίου 2021
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Θετική απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κουκουλόπουλου: Παρατείνεται ο θεσμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων

6 Ιουλίου 2026

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η περιφορά της Εικόνας της Αγίας Κυριακής στα Σέρβια

6 Ιουλίου 2026
Καλονέρι: Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Αγίας Κυριακής. Βίντεο και φωτογραφίες

Καλονέρι: Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Αγίας Κυριακής. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιουλίου 2026
ζεστη καφες ομορφια

Η Ψυχολογία λέει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την ίδια κούπα και κάθονται στην ίδια θέση κάθε μέρα, δεν είναι «κολλημένοι» με τη ρουτίνα

6 Ιουλίου 2026
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

6 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση, δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα, κρύβεται πίσω από την Δ.Ε.Η., όσον αφορά τις καταστροφές των υποδομών της Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουλίου 2026
Σειρά δωρεάν καλοκαιρινών αθλητικών δράσεων από τον Δήμο Καστοριάς: «Γυμναζόμαστε παίζοντας»

Σειρά δωρεάν καλοκαιρινών αθλητικών δράσεων από τον Δήμο Καστοριάς: «Γυμναζόμαστε παίζοντας»

6 Ιουλίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία η δράση κυκλοφοριακής αγωγής  του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς

Με απόλυτη επιτυχία η δράση κυκλοφοριακής αγωγής  του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς

6 Ιουλίου 2026
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ δυναμικά στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

6 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η τοποθέτηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την αναθεώρηση άρθρων 97, 99 και 100 του Συντάγματος

6 Ιουλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο του Δήμου Καστοριάς

6 Ιουλίου 2026
Φλώρινα: Πειραματικά γεωθερμικά θερμοκήπια από το Τμήμα Γεωπονίας

Η ανάπτυξη της υδροπονίας περνά στην πράξη: Το οικοσύστημα της επόμενης ημέρας ξεκινά από τη Δυτική Μακεδονία

6 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Aνοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12 -15

sierafm by sierafm
27 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Στις 30 Ιουλίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού.  Μάλιστα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου ώστε να κλείνουν ραντεβού οι γονείς.

Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι γονείς

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.600.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σε 53,4% του γενικού πληθυσμού και 63% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4.915.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 46,8% στο γενικό πληθυσμό και 55% στον ενήλικο πληθυσμό.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά

Για ραγδαία άνοδο των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους μίλησε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού.

Η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τον Covid», επεσήμανε επίσης, ενώ συμπλήρωσε πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Στην συνέχεια, αφού σχολίασε τον εμβολιασμό των παιδιών για τον εμβολιασμό παιδιών που ήδη «τρέχει» σε πολλές χώρες, υπογράμμισε, πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Στην συνέχεια, μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων», συμπλήρωσε.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

  • Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 70,9% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 71,3% .
  • Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 71,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 83,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 84,1%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 78,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 78,4%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 79% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 80%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 74,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 75,4%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 71% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 67,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 68,4%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 64% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 65%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 60%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 51% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 52%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 48% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 50%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 45% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 34% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 36%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 που άνοιξε τελευταία έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 5% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 7%.
  • Σχετικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 1.390 πολίτες και ήδη έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson 410 πολίτες.
  • Επίσης περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: H Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να τύχει ενισχυμένης στήριξης για προγράμματα επιμόρφωσης των ανέργων και εύρεσης εργασίας – Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Κοζάνης

Next Post

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης την Τρίτη 27/7 – 3593 κρούσματα στη χώρα – Δείτε τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης την Τρίτη 27/7 - 3593 κρούσματα στη χώρα - Δείτε τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Θετική απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κουκουλόπουλου: Παρατείνεται ο θεσμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων
  • Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η περιφορά της Εικόνας της Αγίας Κυριακής στα Σέρβια
  • Καλονέρι: Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Αγίας Κυριακής. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Η Ψυχολογία λέει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την ίδια κούπα και κάθονται στην ίδια θέση κάθε μέρα, δεν είναι «κολλημένοι» με τη ρουτίνα
  • Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr