• Latest
κορονοιος

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 28 νεκροί – 74 νέα κρούσματα, συνολικά 966

27 Μαρτίου 2020
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 28 νεκροί – 74 νέα κρούσματα, συνολικά 966

sierafm by sierafm
27 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Από τους ασθενείς του Covid-19, 66 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ διασωλημένοι είναι οι 65.

Σήμερα 27 Μαρτίου ανακοινώθηκε από τον Σωτήρη Τσιόδρα ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας φτάνουν τα 966. Και αυτό γιατί ανακοινώθηκαν 74 νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας.

Επιπλέον, οι νεκροί στη χώρα μας φτάνουν πλέον τους  28. Από τους ασθενείς του κορονοϊού 66 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, διασωλημένοι είναι οι 65.

Επιπλέον, 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Οι πρώτοι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν από τη ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Την ώρα που συνεχώς αυξάνονται στην Ελλάδα οι νεκροί από τον κορονοϊό αλλά και τα κρούσματα του φονικού ιού, αισιόδοξα νέα έρχονται από το νοσοκομείο Σωτηρία, όπου οι πρώτοι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν από τη ΜΕΘ είναι γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις ασθενείς που η υγεία τους, τις προηγούμενες μέρες είχε επιδεινωθεί και χρειάστηκε να διασωληνωθούν, βελτιώθηκαν και οι γιατροί τού «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ1, το έπραξαν με επιτυχία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ που το τελευταίο διάστημα δίνουν μία τεράστια μάχη απέναντι σε έναν άγνωστο εχθρό.

Εξιτήριο στην πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα θετική στον κορονοϊό που γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Εξιτήριο παίρνει από το Νοσοκομείο «Αττικόν» η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα θετική στον κορονοϊό που γέννησε στις 18 Μαρτίου ένα υγιέστατο αγοράκι. Και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η μητέρα μετά από δύο αρνητικά τεστ μπορεί να πάρει εξιτήριο και να πάει σπίτι της μαζί με το μωράκι της, το οποίο και στο πρώτο τεστ που έγινε και τα αποτελέσματα της rt-PCR, ήταν αρνητικά για COVID-19, κάτι που κάνει τους γιατρούς να ελπίζουν ότι η μετάδοση του Covid-19 δεν γίνεται διαπλακουντιακά στη διάρκεια της κύησης.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» παραμένει για παρακολούθηση η δεύτερη γυναίκα θετική στον COVID-19 που γέννησε επίσης ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η κολχικίνη είναι η πρόταση της Ελλάδας στη μάχη με τον κορονοϊό

Η κολχικίνη είναι η πρόταση της Ελλάδας στη μάχη με τον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα Ελλήνων γιατρών και λοιμωξιολόγων ερευνά την επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας σε ασθενείς του Covid-19.

Την αποκάλυψη έκανε ο γιατρός Χριστόδουλος Στεφανάδης στο Mega, ο οποίος τόνισε ότι είναι μέλος μια μεγάλης ομάδας γιατρών στην οποία συμμετέχουν όλοι οι διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι, και ερευνά τη χρήση της κολχικίνης σε ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κολχικίνη μπορεί να είναι ευεργετική στους ανθρώπους που νοσούν από τον νέο κορονοϊό.

«Η πρόταση πέρασε ομόφωνα από την επιτροπή του ΕΟΔΥ, πέρασε το πρωτόκολλο ομόφωνα και ξεκινάει άμεση η κλινική εφαρμογή του με τη δεοντολογία που απαιτείται. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Είναι μια προσπάθεια από Έλληνες γιατρούς, πρωτοπόρους σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε ο κ. Στεφανάδης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται μία ουσία η οποία υπάρχει στην αγορά και χρησιμοποιείται σε διάφορα φάρμακα όπως για κάποια για καρδιολογία, στον λύκο κλπ.

Επιπλέον, τόνισε ότι μετά από την ελληνική πρωτοβουλία έγινε γνωστό ότι και στον Καναδά γίνεται μελέτη από ομάδα για την ίδια ουσία.

Πηγή:newsbeast.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Θετική στον κορωνοϊό η 71χρονη από χωριό της Εορδαίας – Το πρώτο στην Εορδαία

Next Post

Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής – Μέσω email η διαδικασία

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής – Μέσω email η διαδικασία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr