γιατρος
χρημα
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος
ΚΚΕ
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)
Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Η Δυτική Μακεδονία αξίζει μια μετάβαση με ρεαλισμό, ανάπτυξη και προοπτική για τους πολίτες, όχι κενές εξαγγελίες»
Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Η καρδιά του Ταεκβοντό χτυπά δυνατά στην Κοζάνη!

Κορονοϊός – Σύψας: Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες σε δυο νέα φάρμακα

Μεγάλες ελπίδες υπάρχουν σε δύο νέα φάρμακα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα.

Το πρώτο φάρμακο, όπως είπε ο κ. Σύψας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είναι η ρεμδεσιβίρη, αντιιικό φάρμακο για κορονοϊούς, το οποίο βρίσκεται σε κλινική μελέτη φάσεως 3, δηλαδή τελειώνει. «Εντός του Απριλίου θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα. Εάν είναι ευνοϊκά, το φάρμακο θα βγει σε μαζική παραγωγή και θα είναι διαθέσιμο πιστεύω σε όλους στο τέλος του καλοκαιριού», είπε ο κ. Σύψας.

Τόνισε ότι Έλληνες ασθενείς έχουν ήδη πρόσβαση στο φάρμακο είτε μέσω παρηγορητικής θεραπείας, είτε μέσω ερευνητικού πρωτοκόλλου στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει με 4 κέντρα.

Το δεύτερο φάρμακο, είναι η χλωροκίνη, για την οποία ο κ. Σύψας είπε ότι οι επιστήμονες ακόμη δεν είναι σίγουροι ότι δουλεύει έναντι του κορονοϊού «έχουμε μόνο ενδείξεις» είπε χαρακτηριστικά. Και αυτό το φάρμακο χορηγείται σε Έλληνες ασθενείς που έχουν επιβεβαιωμένα λοίμωξη από τον κορονοϊό, «και σε αυτούς που είναι στο σπίτι και σε αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν έως και 100 ουσίες που δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο «αλλά όχι τόσο προχωρημένες όπως είναι τα δυο αυτά φάρμακα».

«Το καλό σενάριο είναι ότι το φθινόπωρο θα έχουμε στα χέρια μας ένα αποτελεσματικό φάρμακο για χρήση σε ασθενείς με κορονοϊό», σημείωσε.

Πηγή:reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *