• Latest
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΙ

Κορονοϊός: 118 θάνατοι σε 4 εβδομάδες

29 Σεπτεμβρίου 2020
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

7 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Aνοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Κοβεντάρειο – Συνάντηση με επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΔΑΜ

7 Νοεμβρίου 2025

Εορτή Αγίου Νεκταρίου 8 και 9 Νοεμβρίου 2025

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 118 θάνατοι σε 4 εβδομάδες

sierafm by sierafm
29 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΙ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ως ο πλέον θανατηφόρος μήνας από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, αναδεικνύεται ο Σεπτέμβριος. Συναγερμός για την Αττική όπου εντοπίζονται τα 3 στα 4 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, ο αριθμός των διασωληνώσεων και των θανάτων αποτελούν τους βασικούς δείκτες για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού. Δυστυχώς τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται, δείχνουν ότι η επιδημία καλπάζει και μέτρα όπως το κλείσιμο των περιπτέρων αποτελούν μια “χαλαρή” παρέμβαση, αναποτελεσματική. Να αναφέρουμε δε, ότι μέσα στο Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 118 νέοι θάνατοι ενώ ο διασωληνωμένοι είναι 73 και οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ 79. Επίσης το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική όπου χθες διαγνώστηκαν τα 3 από τα 4 νέα κρούσματα.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 384 θάνατοι συμπολιτών μας λόγω κορονοϊού. Στην πρώτη φάση, δηλαδή την άνοιξη και μέχρι τη λήξη της καραντίνας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έφταναν κάτω των 190 ανθρώπων. Ο αριθμός αυτός όμως έχει υπερδιπλασιαστεί καθώς υπήρξε σημαντική διασπορά τού ιού στα μέσα του καλοκαιριού.

Ένα σημαντικό ποσοστό των θανάτων βέβαια αφορά σε συρροές όπως το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι αλλά και στην κλινική Ταξιάρχαι. Όμως κι αυτές οι δύο περιπτώσεις δείχνουν την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, φαίνεται ότι δεν έχει σημασία ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων, αλλά η “αποτύπωσή” τους σε νοσηλείες και απώλειες ζωής. Σήμερα καταγράφονται πολλά νέα κρούσματα κορονοϊού λόγω της διενέργειας πολύ περισσότερων τεστ. Ίσως αν διενεργούνταν και την Άνοιξη ο ίδιος αριθμός ελέγχων, να έδειχνε επίσης αντίστοιχα πολλές διαγνώσεις. Αυτό τελικά δεν έχει όμως τόση σημασία όσο οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνώσεις.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που επιδιώκεται ο έλεγχος της εξάπλωσης του κορονοϊού και γι’ αυτό ο ΕΟΔΥ έχει προχωρήσει σε ευρύτατους ελέγχους.

Από την άλλη χθες διαπιστώθηκε χαμηλός αριθμός τεστ πανελλαδικά, αν και ο αριθμός νέων κρουσμάτων δεν ήταν αδιάφορος. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε ένα 24ωρο έγιναν μόλις 6104 τεστ. Αριθμός ιδιαίτερα χαμηλός σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 269, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης από τα 257 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Τα 197 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 384 θάνατοι. Οι 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και ά

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 73. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πηγή:News247.gr

Previous Post

Τρίκαλα: Συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε πυροβολημένος μέσα στο αυτοκίνητό του

Next Post

Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 9 αλλοδαπών

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 9 αλλοδαπών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».
  • Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»
  • Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά
  • 7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr