• Latest
εξετασεις μικροβιολογικο

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη- Ελέγχονται πολλά ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

27 Φεβρουαρίου 2020
Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

7 Οκτωβρίου 2026
Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

7 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025

7 Οκτωβρίου 2026
Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη- Ελέγχονται πολλά ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

sierafm by sierafm
27 Φεβρουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις μικροβιολογικο
3
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Μετά την διάγνωση του πρώτου θετικού κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, σε 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.
Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Απολύμαναν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ειδικά συνεργεία έκαναν απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, υπό το φόβο του κορωνοϊού, μετά το θετικό κρούσμα του ιού σε 38χρονη.

Το κτίριο απολυμαίνεται καθώς το βράδυ της Δευτέρας η 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊου στην Ελλάδα, παραβρέθηκε για αρκετή ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη.
Κλειστό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκη -Ενδεχόμενο επαφής μέλους με νοσούντα

Την ίδια ώρα, κλειστό για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει την Πέμπτη το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, «υπάρχει ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με νοσούντα».
Κικίλιας: Ιχνηλατούνται το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας και οι συνταξιδιώτες της ασθενούς

«Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και τώρα γίνεται η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή αυτές τις δύο μέρες με την συγκεκριμένη γυναίκα». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «ιχνηλατούνται το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας και οι συνταξιδιώτες της ασθενούς». Ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες, συνιστώντας να μην πανικοβάλονται και τους κάλεσε σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις Περιφέρειες και τα νοσοκομεία αναφοράς.

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται», υπογράμμισε.
Γιαμαρέλλου: Η 38χρονη πιθανόν το έχει μεταδώσει και σε άλλους

Η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου έκρινε ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορωνοϊού. «Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News του MEGA. Και συμπλήρωσε: Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα.

Η κα Γιαμαρέλλου πρόσθεσε ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους στη χώρα μας.
«Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους»

«Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δέχθηκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω», επεσήμανε.

Αναφορικά με την κλινική εικόνα της ασθενούς, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και θα μπορούσε να είναι και στο σπίτι της: Η 38χρονη έχει χαμηλό πυρετό, λίγο πονόλαιμο, λίγο βήχα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι από τα κρούσματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να νοσηλευθούν, αλλά επειδή εδώ γίνεται η διερεύνηση για το πρώτο κρούσμα, πολύ σωστά την νοσήλευσαν την ασθενή αυτή, είπε η καθηγήτρια.
Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Δημοτικά Συμβούλια: Αλλαγή στη διαδικασία σύγκλησης φέρνει το Ν/Σ

Next Post

Η ταλαιπωρία με θέματα υγείας για παιδιά και γονείς τη χειμερινή περίοδο και η καλύτερη προσέγγιση

Next Post
ΓΡΙΠΗ ΠΑΙΔΙ

Η ταλαιπωρία με θέματα υγείας για παιδιά και γονείς τη χειμερινή περίοδο και η καλύτερη προσέγγιση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)
  • Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη
  • Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025
  • Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr