• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Δίνουμε χλωροκίνη στους ασθενείς στα νοσοκομεία – Σύντομα και στους υπόλοιπους

30 Μαρτίου 2020
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του Γιώργου Παρχαρίδη

3 Φεβρουαρίου 2026
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης

3 Φεβρουαρίου 2026
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Σπάρτακος

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Σπάρτακος

3 Φεβρουαρίου 2026
Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιουχου Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργου Αυγερινού

Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιουχου Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργου Αυγερινού

3 Φεβρουαρίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζόμενων στην Ενέργεια

3 Φεβρουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  για την απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη

3 Φεβρουαρίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

3 Φεβρουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μη λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών του Δημαρχείου στη Σιάτιστα

3 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Κήπου, Καισαρειάς, Άνω και Κάτω Κώμης

3 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Δύο συλλήψεις στην Κοζάνη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

3 Φεβρουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να καταργηθεί η διάταξη της ΝΔ που επιβάλλει αναγκαστικές απαλλοτριώσεις προς όφελος ενεργειακών εταιρειών παρά τη διαφωνία των Δημοτικών Συμβουλίων»

3 Φεβρουαρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις Εκθέσεις «Athens Fashion Trade Show» και «ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις Εκθέσεις «Athens Fashion Trade Show» και «ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

3 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Δίνουμε χλωροκίνη στους ασθενείς στα νοσοκομεία – Σύντομα και στους υπόλοιπους

sierafm by sierafm
30 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
10
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ωστόσο ότι, επειδή η χλωροκίνη χορηγείται συνδυαστικά με άλλα σκευάσματα, «είναι αυτή τη στιγμή δύσκολο να πούμε ποιο φάρμακο, κάνει τι» – «Θα συζητήσουμε την χορήγηση του φαρμάκου της χλωροκίνης σαν μία μορφή προφύλαξης» σημείωσε
Χλωροκίνη έχει λάβει η πλειοψηφία των νοσηλευομένων ασθενών με νόσο COVID-19 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Απαντώντας σε ερώτηση του ygeiamou.gr, του ιατρικού site του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσματών της χορήγησης χλωροκίνης σε ασθενείς από τον Γάλλο λοιμωξιολόγο Δρ. Ντιντιέ Ραούλ και αν τα θετικά αυτά αποτελέσματα του φαρμάκου παρατηρούνται και στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς με τη νόσο στην Ελλάδα έχουν πάρει χλωροκίνη. Η θνησιμότητα που έχουμε στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 3%, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο αγγίζει το 6%. Συνεπώς, είμαστε πολύ κάτω από το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή, γι’ αυτό και πρέπει να μην σπεύδουμε να εξάγουμε εύκολα συμπεράσματα».

Ωστόσο, είπε ότι σε περίπου δέκα ημέρες από σήμερα θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης στους νοσηλευόμενους στα ελληνικά νοσοκομεία. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ωστόσο ότι, επειδή η χλωροκίνη δεν χορηγείται ως μονοθεραπεία της, αλλά συνδυαστικά με άλλα σκευάσματα, «είναι αυτή τη στιγμή δύσκολο να πούμε ποιο φάρμακο, κάνει τι».

Προσέθεσε, δε, ότι πολύ σύντομα, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σχετικής διαδικασίας, θα είναι δυνατή η χορήγηση της χλωροκίνης και σε εξω-νοσοκομειακούς ασθενείς.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα συζητηθεί να δοθεί ένα φάρμακο για τις επόμενες οκτώ με 12 εβδομάδες, που θα κυκλοφορεί ο ιός. «Ένα φάρμακο ασφαλές, που θα μπορεί και να δουλέψει. Θα συζητήσουμε την χορήγηση του φαρμάκου της χλωροκίνης σαν μία μορφή προφύλαξης» ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες χλωροκίνης.

Σύμφωνα με το θεραπευτικό πρωτόκολλο για τη νόσο COVID-19, η χλωροκίνη συνδυαστικά με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη χορηγείται σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή COVID-19, καθώς συνεπάγεται μεγαλύτερη πτώση του πυρετού, βελτίωση των παρατηρούμενων βλαβών στην αξονική τομογραφία, γρηγορότερη ανάρρωση και μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικοποίησης του ιικού φορτίου, χωρίς σημαντικές παρενέργειες.

Ωστόσο, με την επέκταση του θεραπευτικού αλγορίθμου για τη νόσο COVID-19 από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τόσο η φωσφορική χλωροκίνη όσο και η θειική υδροξυχλωροκίνη θα μπορούν να χορηγηθούν και σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς. Πρόκειται για άτομα που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα και παραμένουν στο σπίτι τους λόγω ήπιας συμπτωματολογίας υπό ιατρική παρακολούθηση.

Σε περίπτωση που εμφανίσουν επιδείνωση, αλλά με καλό κορεσμό οξυγόνου (πάνω από 93%) και αρνητική ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία, καθ’ υπόδειξη του οικογενειακού γιατρού και μέσω της ειδικής πλατφόρμας που ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, θα μπορεί να ξεκινήσει η λήψη φωσφορικής χλωροκίνης, ενώ σε περίπτωση που ανιχνευτεί πνευμονία βακτηριακής αιτιολογίας μπορεί να προστεθεί και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη και να συνεχιστεί η νοσηλεία κατ’ οίκον υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.

Αν ωστόσο εμφανιστεί δύσπνοια, χαμηλός κορεσμός οξυγόνου (κάτω από 93%), υψηλός πυρετός που επιμένει ή επανεμφανίζεται με θετική ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία, τότε κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή στο νοσοκομείο για συνέχιση της θεραπείας, με φωσφορική χλωροκίνη, αζιθρομυκίνη και τον αντι-ρετροϊκό συνδυασμό λοπιναβίρης/ριτοναβίρης και περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις.

Προφυλακτική θεραπεία για το υγειονομικό προσωπικό

Απαντωντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, ειδικά για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού είπε ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να λάβουν γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής προφυλακτική θεραπεία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ετοιμάζονται ειδικά πρωτόκολλα για την προεκθεσιακή και μετεκθεσιακή προφύλαξη των εργαζομένων στις δομές υγείας με χλωροκίνη και την κολχικίνη, που λειτουργεί ως καρδιοπροστατευτικός παράγοντας.

Είπε ωστόσο ότι η λήψη των φαρμάκων αυτών θα είναι προαιρετική στην περίπτωση των υγειονομικών υπαλλήλων και αναλυτικά το θεραπευτικό πλάνο θα καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Αξιζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το 10% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αφορά σε υγειονομικούς εργαζόμενους. Ενενήντα οκτώ νοσούν και τέσσερις εξ αυτών νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ περίπου 400 εργαζόμενοι σε δομές υγείας είναι σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

Πηγή:protothema.gr
Previous Post

Κορωνοϊός: 56 νέα κρούσματα, 5 νεκροί, 43 στο σύνολο

Next Post

Ρεκόρ προστίμων: 1835 πολίτες βγήκαν να «ξεσκάσουν» την Κυριακή

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ προστίμων: 1835 πολίτες βγήκαν να «ξεσκάσουν» την Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του Γιώργου Παρχαρίδη
  • Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης
  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Σπάρτακος
  • Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιουχου Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργου Αυγερινού
  • Εκλογές στο Σωματείο Εργαζόμενων στην Ενέργεια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr