• Latest

Κοτζιάς: Ουδέποτε έθεσα, ούτε πρόκειται να συζητήσω θέμα Τσαμουριάς

4 Ιουλίου 2018
Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες

23 Φεβρουαρίου 2026
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Σιάτιστα: Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο

23 Φεβρουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

Κοζάνη: Δύο ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικο και κατέληξαν στο τμήμα

23 Φεβρουαρίου 2026
βεγγαλικά

4 συλλήψεις ανηλίκων για βεγγαλικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

23 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Απίστευτη ληστεία στην Κοζάνη. 26χρονος έκλεψε 20χρονη την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Της πήρε και τα παπούτσια!!!

23 Φεβρουαρίου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Σιάτιστα: Απόδειπνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

23 Φεβρουαρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους, 92 έλεγχοι

23 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή.  (Του Χάρη Κάτανα)

Κοζάνη: Γλέντι χορός και τραγούδι γύρω από τον Φανό – Η πόλη πήρε φωτιά

23 Φεβρουαρίου 2026
Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

23 Φεβρουαρίου 2026
Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας

22 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοτζιάς: Ουδέποτε έθεσα, ούτε πρόκειται να συζητήσω θέμα Τσαμουριάς

sierafm by sierafm
4 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι έθεσε θέμα ”τσαμουριάς” ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του ”στο Κόκκινο”.

«Ουδέποτε συζήτησα, ούτε δέχθηκα να συζητήσω, ούτε πρόκειται να συζητήσω θέμα Τσαμουριάς» διεμήνυσε ο Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στις συζητήσεις του με την Αλβανία. “Η μόνη κυβέρνηση που τα συζήτησε -και έχω μάρτυρες από τις συζητήσεις που έγιναν- είναι η κυβέρνηση της ΝΔ τη δεκαετία του ’90”, είπε ο κ. Κοτζιάς.

Επιπλέον, έκανε σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα για τον όρο Βόρεια Ήπειρος, όπως και ότι “είναι αστείο, κάποιοι να θεωρούν ότι η Βόρεια Ήπειρος ανήκει στην Ελλάδα”. “Ανήκει σήμερα σε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος”, τόνισε ο υπουργός και κάλεσε τους επικριτές του να διευκρινήσουν αν θέλουν αλλαγή συνόρων και αν, ως χώρα, “πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, ή αν θέλουμε να γίνουμε η χειρότερη παραλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας”.

Όσον αφορά στην προηγούμενη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, του 2009, για την ΑΟΖ, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ακυρώθηκε από τα Τίρανα, επειδή ήταν μια συμφωνία η οποία δεν έγινε για να υλοποιηθεί και επισήμανε ότι η ΝΔ ουδέποτε έφερε τη συμφωνία αυτή για επικύρωση στη Βουλή.

Στη συνέχεια προσδιόρισε τις δύο αρχές από τις οποίες πρέπει να διέπονται οι διεθνείς συμφωνίες: Η πρώτη αρχή είναι, να είναι έτσι κατασκευασμένη για να μπορεί να υλοποιηθεί, όχι για να πανηγυρίζουν αυτοί που τη συνήψαν και μην υλοποιείται. Δεύτερον, δεν πρέπει να προκαλεί αναθεωρητικές διαδικασίες. Κατέστησε σαφές ότι οι συμφωνίες, τόσο με τα Σκόπια όσο και αυτή που η κυβέρνηση «δουλεύει» με την Αλβανία, “πρέπει να αντέξουν στον χρόνο, να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και να λύνουν προβλήματα”.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία που συζητάει, θα περιλαμβάνει και το τέλος του εμπόλεμου με την Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να το καταργήσει. “Υπήρξαν οι συμφωνίες φιλίας της Ελλάδας με την Αλβανία, υπήρξε η συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων να ενταχθεί η Αλβανία στο ΝΑΤΟ άνευ όρων και προϋποθέσεων. Πρέπει να τελειώνουμε» τόνισε και διευκρίνισε ότι η μεσεγγύηση είναι διαφορετικό πράγμα από τις «τσαμικές» περιουσίες, οι οποίες κατασχέθηκαν από τους συνεργάτες του κατακτητή στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με δικαστικές αποφάσεις, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη σε βάρος των συνεργατών του κατακτητή.

Ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Αδριατική, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία, αποσαφήνισε ότι αποτελεί δικαίωμα του κάθε κράτους βάσει του διεθνούς δικαίου και ότι δεν χρειάζεται συμφωνία τρίτων επ’αυτού.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, τονίζοντας την ανάγκη να αποχωρήσει ο παράνομος τουρκικός στρατός. Επικαλούμενος τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, διεμήνυσε ότι οι συνθήκες των Εγγυήσεων και της Συμμαχίας είναι ξεπερασμένες και ότι δεν μπορεί κάποιος να απαιτεί να τις εφαρμόζει ή να διεκδικεί τη διατήρησή τους. «Η μεγάλη κατάκτησή μας» είναι ότι αυτό το ζήτημα που είχε ξεχάσει η διεθνής κοινότητα ότι είναι ζήτημα κατοχής «ξαναμπήκε πάνω στο τραπέζι και δεν μπορεί να φύγει», είπε ο υπουργός.

Εξέφρασε, δε, την υποστήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όταν συμφωνήσουν όλες οι πλευρές, σημειώνοντας ότι η συνέχισή τους θα έχει πάνω στο τραπέζι το ζήτημα της κατάργησης των Εγγυήσεων και της λεγόμενης Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, τόνισε ότι “η διοίκηση Τραμπ είναι η πιο φίλα διακείμενη απέναντι στην Ελλάδα απ΄ ό,τι οι προηγούμενες”.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ανέλυσε τον θετικό ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στις έξι τριμερείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει μαζί με την Κύπρο στα ανατολικά της με την Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Αρμενία.

Πηγή: enikos.gr

Tags: ΚΟΤΖΙΑΣ
Previous Post

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Next Post

Διαβολική νοσοκόμα δολοφόνησε οκτώ μωρά και προσπάθησε να σκοτώσει άλλα έξι

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Διαβολική νοσοκόμα δολοφόνησε οκτώ μωρά και προσπάθησε να σκοτώσει άλλα έξι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία και πλήθος κόσμου τα Κούλουμα 2026 στον Δήμο Σερβίων. Φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο
  • Κοζάνη: Δύο ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανήλικο και κατέληξαν στο τμήμα
  • 4 συλλήψεις ανηλίκων για βεγγαλικά σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα
  • Απίστευτη ληστεία στην Κοζάνη. 26χρονος έκλεψε 20χρονη την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Της πήρε και τα παπούτσια!!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr