• Latest
σπιτια

Κουρεμένα ενοίκια: Εκπνέει η προθεσμία για διορθώσεις και υποβολή παλαιών δηλώσεων COVID

26 Αυγούστου 2021
Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

2 Δεκεμβρίου 2025
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

2 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΤΡΑΚΤΕΡ

Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα

2 Δεκεμβρίου 2025
Πρόσκληση Συνοδών για Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για το έτος 2025

Σπάρτακος: Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης

2 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

2 Δεκεμβρίου 2025
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Απονομές Βραβείων «Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025»

2 Δεκεμβρίου 2025
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο

2 Δεκεμβρίου 2025
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει και την κατ’ εξαίρεση διατήρηση κρατικών δομών και υπηρεσιών, ιδίως σχολικών μονάδων

2 Δεκεμβρίου 2025
Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

2 Δεκεμβρίου 2025
Σε ισχύ από την Δευτέρα 28/10 το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου «Μίλτος Τεντόγλου».

Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας του ΔΑΚ Γρεβενών, λόγω ανεπαρκούς φωτισμού.

2 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κουρεμένα ενοίκια: Εκπνέει η προθεσμία για διορθώσεις και υποβολή παλαιών δηλώσεων COVID

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν τα λάθη που έχουν εντοπίσει στις δηλώσεις Covid για τα κουρεμένα ενοίκια ή να υποβάλλουν παλιαές δηλώσεις Covid.

Εκπνέει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επιθυμούν να διορθώσετε τα λάθη που έχουν εντοπίσει στις δηλώσεις Covid. Η προθεσμία λήγει αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου και αφορά τις διορθώσεις στις αιτήσεις για τα μειωμένα ενοίκια, αλλά και τις αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

 Συγκεκριμένα έως και τις 27 Αυγούστου:

Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ θα έχει αποστέλλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.

Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020

Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ξεκινήσει ο έλεγχος των δηλώσεων και η διασταύρωση των στοιχείων, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των ποσών που δικαιούνται. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η καταβολή των μειωμένων ενοικίων Ιουλίου, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία της διόρθωσης των ενοικίων μέχρι το τέλος Αυγούστου για να υπάρξει εκταμίευση επιπλέον πόρων μέσα στον Σεπτέμβριο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εκκρεμότητες

Πονοκέφαλο αποτελεί ακόμα για χιλιάδες ιδιοκτήτες οι διαφορές που δημιουργήθηκαν με τους ενοικιαστές σχετικά με το αν δικαιούνταν ή όχι μειωμένο ενοίκιο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις για τις οποίες ενοικιαστής αν και δεν θεωρείται πληττόμενος από την πανδημία αρνείται να καλύψει την διαφορά για τα «κουρέματα» που αποδείχθηκε ότι έγιναν λανθασμένα. Αντίστοιχα υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ιδιοκτητών που ανάγκασαν τους ενοικιαστές να καταβάλουν κανονικά το ενοίκιο και ενώ αποδείχτηκε ότι δικαιούνται «κούρεμα», ορισμένοι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να επιστρέψουν τη διαφορά.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες θέλουν να υποβάλουν αρχική ή τροποποιητική δήλωση COVID για την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 αλλά δεν μπορούν να το κάνουν γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανοίξει την πλατφόρμα για αυτήν την περίοδο.

Ηδη σε επιστολή προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση επισημαίνει τα προβλήματα καθώς:

-Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ενημέρωση των φορολογουμένων σχετικά με τον συμψηφισμό των περυσινών υπολοίπων αποζημιώσεων, από τις εφετινές φορολογικές υποχρεώσεις (εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ). Πρέπει να εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση για τον τρόπο και τον χρόνο διενέργειας των συμψηφισμών των περυσινών αποζημιώσεων με τις νέες οφειλές, πριν λήξουν οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων και η εκκρεμότητα μεταφερθεί για το επόμενο οικονομικό έτος.

-Δεν έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για υποβολή δηλώσεων COVID της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020, που αποτελεί όχι μόνον πάγιο αίτημά μας αλλά και ηθική υποχρέωση του Κράτους έναντι των πολιτών που αδικήθηκαν από την κατά το χρόνο εκείνο ελλιπή πληροφόρηση.

-Δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η απόφαση για τους ΚΑΔ του μηνός Αυγούστου 2021, πράγμα που δημιουργεί συναλλακτική αβεβαιότητα αλλά και προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών που αρνούνται προκαταβολικά να καταβάλουν τα μισθώματα, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν και για αυτούς ισχύει μείωση του ενοικίου του Αυγούστου.

-Δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών μηνός Ιουλίου 2021.

Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί απόλυτα αναγκαία μια ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας διορθώσεων και δηλώσεων COVID που λήγει στις 27/8, καθώς όπως διαπιστώνει είναι αδύνατο οι φοροτεχνικοί να ανταποκριθούν στο συσσωρευμένο όγκο φορολογικών εργασιών και υποχρεώσεων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous Post

Στον αέρα τα μέτρα της κυβέρνησης για τα rapid test με κόστος 10 ευρώ

Next Post

Αποκλειστικό: Πότε βγαίνει η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για 25.000 προσλήψεις, ποιοι «μένουν εκτός»

Next Post
ΟΑΕΔ

Αποκλειστικό: Πότε βγαίνει η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για 25.000 προσλήψεις, ποιοι «μένουν εκτός»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας
  • Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων
  • Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη
  • Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου
  • Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr