• Latest

Λαμπρόπουλος εναντίον Γκερεχτέ για τις εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων.

13 Μαΐου 2019
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

9 Νοεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

9 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

9 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

9 Νοεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Χρειάζεται ένας νέος χάρτης για πραγματική ενεργειακή ασφάλεια, όχι βίαιη απολιγνιτοποίηση με “σοκ και δέος”»

9 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Λαμπρόπουλος εναντίον Γκερεχτέ για τις εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων.

sierafm by sierafm
13 Μαΐου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
11
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία ασυνήθιστη για τα προεκλογικά δεδομένα συμπεριφορά ,παρατηρήθηκε ενόψει  των επερχόμενων εκλογών της 26ης Μαΐου στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στον χώρο συνεδριάσεων του Δ.Σ.  Σιάτιστας την περασμένη Παρασκευή. Και ενώ καθορίστηκε δίχως ιδιαίτερη δυσκολία, ο τρόπος χρήσης των δημοτικών χώρων που διατίθενται από πλευράς του Δήμου προεκλογικά, σε ότι έχει να κάνει με τις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων Βοΐου υπήρξαν ενστάσεις και διαφωνίες.

Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας στην οποία επισφραγίζεται η βούληση των πολιτών, πόσο μάλλον δε, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πέρα όμως από τα νόμιμα της προεκλογικής διαδικασίας και όσα την διέπουν, υπάρχουν και τα ηθικά.

Το να εμμένει κάποιος συνδυασμός στο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ πριν την συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, με πρωτοφανή επιμονή, γνωρίζοντας ότι συμπίπτουν ίδιες μέρες ομιλίας και χώρου, διαπραγματευόμενος ΜΟΝΑΧΑ ενδεχόμενη αλλαγή ώρας είναι ενδεχομένως νόμιμο.

Τι γίνεται όμως όταν οι ηθικοί κανόνες του Δημοκρατικού πολιτεύματος παραβιάζονται πρωτίστως συνταγματικά, από εκείνους που θα πρέπει να τους τηρούν με παραδειγματική ευλάβεια;

Το να θέλει κάποιος να «καπελώσει» ομιλίες, πόσο μάλλον την κεντρική ομιλία του νυν δημάρχου, ενδεχομένως να είναι νόμιμο.

Είναι όμως ηθικό?

Είθισται η τελευταία προεκλογική ημέρα να ανήκει  στον νυν δήμαρχο, για να πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία. Σχεδόν πάντα και παντού τηρείται αυτό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στις επερχόμενες εκλογές όμως όχι μόνο δεν υπήρξε ο ελάχιστος σεβασμός προς τους θεσμούς, αλλά ο συνδυασμός του κ.Γκερεχτέ, αγνοώντας το αυτό επιδεικτικά, φρόντισε να «εξασφαλίσει» την ομιλία του  «νόμιμα» πριν την διακομματική συνεδρίαση όπου καθορίζονται από κοινού οι ημερομηνίες , την Παρασκευή 24 Μαΐου στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ γνώριζε ότι την ίδια μέρα ο νυν δήμαρχος θα πραγματοποιήσει και εκείνος στην πόλη της Σιάτιστας την κεντρική του ομιλία. Παρότι σημειώθηκε από τον δήμαρχο και άλλους επικεφαλής συνδυασμών  και εκπροσώπους  κομμάτων, ότι η τελευταία προεκλογική ημέρα είθισται να είναι του δημάρχου, ο  συνδυασμός του κ.Γκερεχτέ  το μόνο που έθεσε υπό συζήτηση ήταν να υπάρξει ενδεχόμενη αλλαγή στην ώρα της ομιλίας και τίποτα περισσότερο.

Εμμένοντας μάλιστα μόνο στο νομικό της διαδικασίας και αγνοώντας το ηθικό κομμάτι επιδεικτικά, δίχως ίχνος σεβασμού στους θεσμούς, το μόνο  για το οποίο ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί και να θέσει ως επιχείρημα, ήταν ποιος συνδυασμός πήρε πρώτος πρωτόκολλο για να κατοχυρωθεί νομικά η ομιλία και ότι δεν τίθεται κανένα θέμα, μόνο η αλλαγής της ώρας αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σίγουρα η νομική διασφάλιση που προσπαθήσατε να εξασφαλίσετε κύριοι είναι έγκυρη, ή ηθική όμως?

Δεν σας αφορά?

Δεν σας αγγίζει?

Ο διάλογος δεν είναι στις άμεσες επιδιώξεις σας ;

Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;  Ότι υπάρχει νομιμότητα δίχως την παραμικρή ηθική;

Η μήπως με «σημαία» την νομιμότητα και την εφαρμογή κατά  γράμμα του νόμου, η ηθική, ο σεβασμός  και ο διάλογος  είναι έννοιες που περισσεύουν στον συνδυασμό σας;

Η ασέβεια όμως δεν αφορά μόνο στους θεσμούς, αλλά στην ουσία στρέφεται και προς τους ψηφοφόρους που καλούνται να αναδείξουν σε λίγες ημέρες την νέα δημοτική αρχή του τόπου.

Πόσες ώρες και πόσες ομιλίες έχουν την αντοχή να παρακολουθήσουν;

Γιατί δύο ομιλίες κατά σειρά το ίδιο απόγευμα είναι μάλλον πολλές για έναν πολίτη που θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα  δρόμου για να μπορέσει να τις παρακολουθήσει ώστε να μπορέσει τελικά να επιλέξει. Και τούτη η παράμετρος τονίστηκε ιδιαίτερα και στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο ουδόλως φάνηκε να απασχολεί τον άμεσα εμπλεκόμενο συνδυασμό, παρότι τόνιζε στην διακομματική επιτροπή  ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να παραστούν σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις .

Λυπούμαστε ειλικρινά γιατί σε προηγούμενη ανακοίνωση υπήρξε η παράκληση για σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Από ότι φαίνεται η ασέβεια, η έλλειψη διαλόγου και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»  είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον εν λόγω συνδυασμό. Ήταν προφανές από την προηγούμενη εβδομάδα, με την εισβολή υποψήφιου  του  συνδυασμού του κ.Γκερεχτέ στο γραφείο δημάρχου, εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις , και συνεχίζεται κατ εξακολούθηση με ασέβεια στους θεσμούς  που σημειωτέον θέλουν  να υπηρετήσουν.

Πως θα υπηρετήσουν κάποιοι τους θεσμούς που οι ίδιοι δεν σέβονται;

Λυπούμαστε που κάποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη και την δική μας και του κόσμου νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν να κερδίσουν  περισσότερες εντυπώσεις.

Δυστυχώς αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι , ότι η έκκληση μας για σεβασμό και ηρεμία δεν εισακούστηκε από κάποιους, που ενήργησαν συνειδητά προς ίδιον όφελος με μοναδικό σκοπό τους να διχάσουν τον κόσμο.

Κάποιοι επέλεξαν τον δρόμο της ασέβειας και προς τους θεσμούς άλλα και προς τους ίδιους τους πολίτες που θα κληθούν να εκπροσωπήσουν μετά τις εκλογές τις 26ης  Μαΐου.

Μπορεί να αγνοούν λοιπόν θεσμούς και πολίτες, ωστόσο ξεχνούν επίσης , ότι  ο κόσμος έχει και γνώση και κρίση για τα τεκταινόμενα.

Θεωρούμε πως σε ένα Δήμο η ηθική, ο σεβασμός και η νομιμότητα είναι αλληλένδετα.

Όταν απουσιάζει κάποιο στοιχείο από αυτό το τρίπτυχο, τότε η διακυβέρνηση του Δήμου χωλαίνει.

Καλούμε για άλλη μια φορά να υπάρξει σύνεση, σεβασμός, ηθική ,αυτοσυγκράτηση και ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των δημοτών, που παρακολουθούν το τι γίνεται και είναι αυτοί που θα επιλέξουν τελικά ποιοι είναι οι καταλληλότεροι για να τους εκπροσωπήσουν.

Ο Δήμαρχος Βοΐου

Δημήτριος Λαμπρόπουλος

Tags: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Το στρατηγικό σχέδιο του συνδυασμού του για τα δάση και την αξιοποίηση του δασικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε από την Π.Ε. Καστοριάς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Next Post

Νίκη για τους παμπαίδες του Γυμναστικού

Next Post
γυμναστικος

Νίκη για τους παμπαίδες του Γυμναστικού



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
  • Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου
  • Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ
  • Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr