• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Για την στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά το ψήφισμα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης

5 Νοεμβρίου 2019
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

1 Δεκεμβρίου 2025
Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

1 Δεκεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

1 Δεκεμβρίου 2025
Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

1 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

1 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημόσια Διαβούλευση για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2026

1 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

1 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

1 Δεκεμβρίου 2025
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Το απλό σνακ που «ξυπνάει» τον εγκέφαλο – Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα μελέτης

1 Δεκεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Μήνυμα του Ε.Κ.Ν.Κ για την ημέρα των ατόμων με αναπηρία

1 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Για την στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά το ψήφισμα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
3
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα της πλειοψηφίας στο Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης για το άρθρο 178 του νομοσχεδίου  «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» που δίνει την δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια «κατά την κρίση τους» και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρoύν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου.

Το άρθρο αυτό είναι ένα από τα 213 που περιλαμβάνει ο νόμος πλέον οδοστρωτήρας. Η μια του πλευρά αφορά σε νέα προνόμια προς τους μονοπωλιακούς ομίλους (περιορισμός περιβαλλοντικών ελέγχων, fast track διαδικασίες για επενδύσεις, ηλεκτρονικά μητρώα  κ.α).

Η δεύτερη του πλευρά αφορά μια σφοδρή επίθεση στους μισθούς και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καταργεί στην ουσία τις ΣΣΕ αφού σε πολλές περιπτώσεις υπερισχύουν οι τοπικές συμβάσεις (βλέπε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες- γκέτο), οι επιχειρησιακές συμβάσεις κ.α.

Εισάγει το φακέλωμα των εργαζόμενων που συνδικαλίζονται,  μετατρέπει τον εκάστοτε υπουργό σε απόλυτο ρυθμιστή ακόμα και των υποθέσεων των σωματείων, καταργεί την κυριακάτικη αργία για εργαζόμενους στον κλάδο της αποθήκευσης και μεταφορών και η λίστα δεν έχει τέλος από τις αντεργατικές διατάξεις που προβλέπει και μετατρέπει τη ζωή των εργαζομένων σε μια σύγχρονη σκλαβιά.

Το πολυνομοσχέδιο στην ουσία σηματοδοτεί το γεγονός ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν την καπιταλιστική κρίση τώρα θα πληρώσουν και την καπιταλιστική ανάπτυξη .

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη η Λαϊκή Συσπείρωση αιτήθηκε το πολυνομοσχέδιο να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τοποθετηθούν ολοκληρωμένα όλες οι παρατάξεις.

Όμως όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις έκαναν προσπάθεια να μην γίνει συζήτηση για την ουσία του πολυνομοσχεδίου και να τοποθετηθούμε μόνο στο ψήφισμα των εργαζομένων. Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε προσπάθεια να συζητηθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου και τις συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους και το λαό.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η πλειοψηφία του Δ.Σ του Σωματείου  επικέντρωνε μόνο στο άρθρο 178 και δεν έκανε καμία αναφορά στις υπόλοιπες αντεργατικές ρυθμίσεις που δίνουν συντριπτικό χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν έκανε καμία αναφορά για την κατάργηση στην ουσία των ΣΣΕ και τις μειώσεις μισθών. Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αναφέρεται μόνο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που πληρώνει ο λαός, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα των υπόλοιπων δημοτικών υπηρεσιών, ενώ δεν κάνει λόγω για τις ήδη ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες (π.χ εργολάβος στο πράσινο.). Ταυτόχρονα κάνει κριτική στην κυβέρνηση για το ότι προχώρησε στην νομοθέτηση χωρίς να προχωρήσει σε διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές και τους εργαζόμενους καλλιεργώντας την λογική της κοινωνικής συναίνεσης, το ρόλο των σωματείων ως «κοινωνικού εταίρου» για να περνάνε αυτά τα μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις.

Με βάση τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό αφού έκρινε το ψήφισμα σαν ελλιπέστατο, ότι κρύβει την ουσία του πολυνομοσχεδίου και αφήνει ανοιχτό το ζήτημα ιδιωτικοποιήσεων κάτω από «ευνοϊκότερους όρους». Θα έπρεπε να προβληματίσει τους εργαζόμενους ότι όλες οι άλλες παρατάξεις που είναι υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), παρατάξεις που είναι υπέρ των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, δημοτικοί σύμβουλοι που είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων υπερψήφισαν το ψήφισμα των εργαζομένων. Εμείς έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, ότι ο Κλεισθένης θα έχει αυτές τις συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους στους Δήμους όταν όλοι οι άλλοι το θεωρούσαν μια πρόκληση και ευκαιρία. Διαχρονικά είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στους αγώνες τους για τα δικαιώματα τους.

Κοζάνη 5/11/2019

Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για το ΚΕΘΕΑ

Next Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Next Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
  • Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»
  • Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία
  • Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr