• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στις 24/8/2020.

28 Αυγούστου 2020
ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ ΠΥΛΩΝΕΣ

Λύση στο θέμα των πυλώνων υψηλής τάσης της Νέας Ποντοκώμης

12 Φεβρουαρίου 2026
Τσικνοπέμπτη: “Βούλιαξαν” από κόσμο Κοζάνη και μαγαζιά. Βίντεο και φωτογραφίες

Τσικνοπέμπτη: “Βούλιαξαν” από κόσμο Κοζάνη και μαγαζιά. Βίντεο και φωτογραφίες

12 Φεβρουαρίου 2026
Σοφία Ζαχαράκη

Στην Καστοριά η Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη

12 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να αποκατασταθεί η ακώλυτη και ασφαλής διέλευση των οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό»

12 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 17/02/2026

12 Φεβρουαρίου 2026
Σχολή Γονέων με θέμα: “Αποτελεσματικός γονέας στη μάθηση του παιδιού”

Σχολή Γονέων με θέμα: “Αποτελεσματικός γονέας στη μάθηση του παιδιού”

12 Φεβρουαρίου 2026
Ενημερωτική Διάλεξη Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας

Ενημερωτική Διάλεξη Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας

12 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (12/02/2026)

12 Φεβρουαρίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις σχετικά  με τις πληρωμές των κτηνοτρόφων

12 Φεβρουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Τα 7 τραγούδια του Α’ Ημιτελικού που πέρασαν στον Τελικό – Μέσα Akylas, Evangelia

12 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή παιδικής χαράς στην Κοινότητα Τετραλόφου

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή παιδικής χαράς στην Κοινότητα Τετραλόφου

12 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ο Δήμος Κοζάνης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία

12 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στις 24/8/2020.

sierafm by sierafm
28 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
5
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στις 24/8/2020.

Αποκαλυπτική για το ρόλο των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση ήταν η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την Δευτέρα 24/8/2020. Ένα μεγάλο μέρος της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την έγκριση άδειας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Μαυροδένδρι, στα Κοίλα και στα Σιδερά, το οποίο έλαβε και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα. Συζητήθηκε επίσης το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την συμβολή του Δήμου και των παρατάξεων στην ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων με αφορμή την προκήρυξη των θέσεων ορισμένου χρόνου για τις καθαρίστριες των σχολείων μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης, ζήτησε ενημέρωση από το Δήμο για την κατάσταση με την καθαριότητα των σχολείων και κάλεσε τις παρατάξεις να τοποθετηθούν πάνω στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στην καθαριότητα – καθηγητών- γονέων -μαθητών μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων (π.χ προσλήψεις καθηγητών – καθαριστριών,  μονιμότητα, μαζικά τεστ, μείωση μαθητών ανά τάξη κ.α). Η κατάσταση έχει ως εξής: Το προηγούμενο έτος εργάζονταν 47 μόνιμες καθαρίστριες και 95 με σύμβαση έργου (15 πλήρους και 80 μερικής απασχόλησης). Με τη νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 94 με ορισμένου χρόνου (12 πλήρης και 82 μερικής απασχόλησης) και αναμένεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν 2 μόνιμες. Δηλαδή εν μέσω 2ου κύματος της πανδημίας, η χρόνια ξεκινάει με 3 εργαζόμενες λιγότερες τη στιγμή που δεν φτάνουν ούτε σε κανονικές συνθήκες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στα ερωτήματα που θέσαμε αναδείχτηκε ο ρόλος δημοτικών συμβούλων, προέδρων των Σχολικών Επιτροπών που δεν είναι άλλος από το να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, να στηρίξουν την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν ειρωνείες, χλεύη και ψέματα. Έγινε λόγος για κοσμογονία όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων  από την κυβέρνηση (μετατροπή από συμβάσεις έργου σε ορισμένου χρόνου κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων, την στιγμή που μειώθηκαν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και δεν ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα μονιμοποίησης των εργαζομένων). Ακούσαμε ότι τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελούν προσωπικές ανησυχίες των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.α.

Το πόσο ενδιαφέρονται να είναι τα καλά παιδιά των εκάστοτε κυβερνήσεων δείχνει το γεγονός ότι δεν διεκδίκησαν ούτε μια θέση παραπάνω. Αυτό όμως που αποτελεί πρόκληση για το λαό είναι το εξής γεγονός. Απέσυραν το πρώτο θέμα της ημερήσιάς διάταξης που αφορούσε την πρόσληψη 9 καθαριστριών με δίμηνες συμβάσεις για τις ανάγκες καθαριότητας των παιδικών σταθμών που ανοίγουν την 1η Σεπτέμβρη, γιατί όπως είπαν εγκρίθηκαν οι θέσεις της κοινωφελούς εργασίας και πλέον δεν απαιτούνται. Τόσο ανάλγητοι είναι. Στέρησαν την δυνατότητα μπροστά στο 2ο κύμα της πανδημίας να υπάρχει αυξημένο προσωπικό στην καθαριότητα, αλλά και το μεροκάματο σε 9 καθαρίστριες.

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα  που αφορά την υγεία του λαού και των παιδιών του πέρα από αυτή την αντιμετώπιση δεν τοποθετήθηκαν καν. Όμως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης  που αφορούσαν την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε φωτιά. Φωνές, εντάσεις, καταγγελίες ήταν το σκηνικό που στήθηκε. Ενώ όλοι μαζί στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση (το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο Δ.Σ. όπου εκφράστηκε η συμφωνία τους, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) μπροστά στα αποτελέσματα, όπως το έγκλημα που ετοιμάζεται στο Μαυροδένδρι, βγήκαν τα «μαχαίρια». Οι εντάσεις δεν αφορούσαν τα συμφέροντα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων αλλά το πώς θα μοιραστεί η πίτα  μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και για τα ανταποδοτικά. Επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι καμία δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει για το λαό και η όλη αντιπαράθεση γίνεται για το πώς «δίκαια» θα μοιραστεί η πίτα. Ακόμα και αυτοί που ψήφισαν κατά, δεν εναντιώνονται στην πολιτική κλεισίματος ορυχείων και ΑΗΣ, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αλλά διαφωνούν στο ποια θα είναι η μορφή για να στηθούν  (ιδιωτική εταιρεία ή ενεργειακή κοινότητα) που για το λαό θα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Καλούμε τους δημότες της Κοζάνης να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να τελειώνουν με τις αυταπάτες.  Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από ένα Δημοτικό Συμβούλιο ταγμένο στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για την ικανοποίηση των αναγκών μας είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη για τις λαϊκές ανάγκες πολιτική.

Previous Post

Με την ταινία “Το γαλάζιο πουλί” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Next Post

Πανελλαδικές 2020: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής – Αναλυτικοί πίνακες

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Πανελλαδικές 2020: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής - Αναλυτικοί πίνακες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Λύση στο θέμα των πυλώνων υψηλής τάσης της Νέας Ποντοκώμης
  • Τσικνοπέμπτη: “Βούλιαξαν” από κόσμο Κοζάνη και μαγαζιά. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Στην Καστοριά η Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να αποκατασταθεί η ακώλυτη και ασφαλής διέλευση των οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό»
  • Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 17/02/2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr