• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Καμία αναμονή – καμία συναίνεση στον «πράσινο οδοστρωτήρα» που έρχεται να ισοπεδώσει τη Δυτική Μακεδονία και το λαό της

15 Φεβρουαρίου 2020
μητροπολιτης αντωνιος

Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

16 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

16 Δεκεμβρίου 2025
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

16 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

16 Δεκεμβρίου 2025
Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

16 Δεκεμβρίου 2025
Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

16 Δεκεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

42χρονος πνίγηκε προσπαθώντας να καταπιεί ναρκωτικά για να αποφύγει έλεγχο

16 Δεκεμβρίου 2025
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Της πήραν τις πινακίδες, αλλά δεν πτοήθηκε – Έβαλε ψεύτικες!

16 Δεκεμβρίου 2025
χρημα

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Υπολογίστε το με ένα κλικ – Πόσα σας αναλογούν φέτος

16 Δεκεμβρίου 2025
κρυο καιρος θερμομετρο

Meteo: Παγετός σήμερα το πρωί -Οι οκτώ περιοχές που ξύπνησαν με -5

16 Δεκεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

55χρονη βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της

16 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Καμία αναμονή – καμία συναίνεση στον «πράσινο οδοστρωτήρα» που έρχεται να ισοπεδώσει τη Δυτική Μακεδονία και το λαό της

sierafm by sierafm
15 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
2
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (14/2/2020), οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας» επέλεξαν να αποχωρήσουν, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα για άμεση συζήτηση των εξελίξεων στην ενέργεια, στην αρχή της συνεδρίασης, με αφορμή τις νέες εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη για την περιοχή (8/2/2020).

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αναμονής και συναίνεσης στην πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης ΝΔ, για λογαριασμό των σχεδιασμών των «πράσινων αρπακτικών» στην ενέργεια, των ενεργειακών κολοσσών που βλέπουν σαν «ευκαιρία» την καταστροφή της περιοχής.

Επιλέγει την «φυγή προς τα μπρος», θεωρώντας δεδομένο, το συντελούμενο έγκλημα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και της καταστροφής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, της βαριάς της βιομηχανίας. Άλλωστε και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής για τον πρωτογενή τομέα – που ήταν στα σημερινά θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου – αποδέχεται πλήρως και πατάει πάνω στην καταστροφή αυτή.
Τα σχέδια κυβέρνησης ΝΔ – ΕΕ – κεφαλαίου, που ακούν στο όνομα «πράσινη μετάβαση» και «απολιγνιτοποίηση» θα έχουν τραγικές συνέπειες για την περιοχή και το λαό της, με εκτόξευση της ανεργίας, ένταση της ενεργειακής φτώχειας του λαού της περιοχής, επιπτώσεις στο περιβάλλον κ.ά.
Μια σειρά μαζικές οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι και φορείς, έχουν καταδικάσει αυτά τα σχέδια. Σχέδια που δέχτηκαν ηχηρή αγωνιστική απάντηση από το Συντονιστικό των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου.
Απεναντίας, την ουσία αυτών των σχεδίων («Green Deal») την στηρίζουν, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, όλα τα αστικά κόμματα και οι παρατάξεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό είναι εμφανές σε κάθε τους τοποθέτηση. Απλά προκρίνουν μια άλλη μοιρασιά της πίτας των κονδυλίων του ψευδεπίγραφα αποκαλούμενου «Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» της ΕΕ, τα οποία είναι ο δούρειος ίππος για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, στερώντας από τη χώρα τη δυνατότητα αξιοποίησης εγχώριων πηγών, ενισχύοντας την εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα και ενέργεια που ακριβοπληρώνει ο λαός.
Οι εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση απορριμμάτων, αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας ότι η «πράσινη μετάβαση» αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Η καρκινογόνος καύση απορριμμάτων στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων θα κάνει τη Δυτική Μακεδονία θάλαμο αερίων, με τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Ενώ, η μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική φορολογική ζώνη, σε φορολογικό «παράδεισο» για τους «επενδυτές», σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση της φοροληστείας του λαού για να βγαίνουν τα σπασμένα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο το 93% των φόρων το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και μόνο το 7% πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» συνεχίζουν να καταθέτουν τις δυνάμεις τους στην ενίσχυση του αγώνα του λαού της περιοχής μας ενάντια στο σχέδιο «απολιγνιτοποίησης» κυβέρνησης – ΕΕ, παλεύοντας για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση των κινητοποιήσεων του λαού, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την απεργία στις 18 Φλεβάρη που για τη Δυτική Μακεδονία, εκτός από την εναντίωση στο νέο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, πρέπει να σημάνει και την καθολική απόρριψη της «πράσινης σφαγής» του λαού της περιοχής.

Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Φιλανθρωπικό Gala του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για τη στήριξη του Οργανισμού Make a Wish, Κάνε μια Ευχή Ελλάδας

Next Post

Η Αξία της διαφορετικότητας

Next Post

Η Αξία της διαφορετικότητας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο
  • Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης
  •  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης
  • Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr