• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Για τα Ταμειακά Διαθέσιμα του δήμου Εορδαίας

25 Φεβρουαρίου 2019
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης

20 Νοεμβρίου 2025
Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Νοεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

20 Νοεμβρίου 2025
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

20 Νοεμβρίου 2025
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

20 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

20 Νοεμβρίου 2025
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Για τα Ταμειακά Διαθέσιμα του δήμου Εορδαίας

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

        Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου του 2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας και ομόφωνα αποφάσισε να μην μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) συμφώνησε να αξιοποιήσει ο Δήμος οποιoδήποτε μέσο για να βάλουμε φρένο στην απόφαση της κυβέρνησης. Για τη ΛΑΣΥ το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε: Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εκβιάζει τους Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν τα όποια ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η ενέργεια αυτή δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν έδινε μάχη «σώμα με σώμα» με τους λεγόμενους δανειστές και έσχιζε τα μνημόνια. Σήμερα τους ονομάζει «θεσμούς». Πρόκειται για ωμό εκβιασμό, εφόσον απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης αν οι Δήμοι δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις. Στην πραγματικότητα ζητάει να συνεισφέρουν οι Δήμοι εκτός από το «ματωμένο πλεόνασμα» και καύσιμη ύλη για τη σύναψη βραχυπρόθεσμων πράξεων διαχείρησης ταμειακής ρευστότητας.

Για την ιστορία να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ταμειακά διαθέσιμα. Το 2012 η συγκυβέρνηση ΠΑΣOΚ-ΝΔ “κούρεψε” τα ταμειακά διαθέσιμα με το περίφημο PSI κατά 14 δισ. Ευρώ. Δε δίστασαν τότε να βάλουν χέρι και στα ασφαλιστικά ταμεία. Με τον τότε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κο Βενιζέλο να δηλώνει ότι “εάν κατέρρεε η χώρα θα υπήρχαν ασφαλιστικά ταμεία;” Και βέβαια τα άδεια ταμεία ήταν το “όχημα” για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό. Ο δε κ.Στουρνάρας δήλωνε οτι είναι πατριωτικό καθήκον.

Το 2015, τι σύμπτωση,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήγγειλε όποιον δεν υλοποιούσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η τήρηση της οποίας ήταν πατριωτικό καθήκον.

Οι ομοιότητές τους στο χτύπημα του λαού είναι αποκαλυπτικές. Τότε το  PSI – τώρα τα ταμειακά διαθέσιμα.

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους δήμους και στις Περιφέρειες είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους δήμους χέρι – χέρι αντάμα με την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα φληναφήματά της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των δήμων και των Περιφερειών διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των δήμων.

Η νίκη που πανηγυρίζει η ΚΕΔΕ ότι πέτυχε, με την μετατόπιση της έναρξης εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τον Ιούνη του 2019, έχει την σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αποτελεί βολική εκτόνωση και για την κυβέρνηση αλλά και για την ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ καταργείται η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, παραβιάζεται το Κοινοτικό Δίκαιο, ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτονομίας κλπ. Όλη η πολιτική, όλη η ουσία δείχνει ότι οι Δήμοι λειτουργούν στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας π.χ. το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2018-2022 προβλέπει ότι: οι εργαζόμενοι θα μειωθούν σε σύνολο 8.942 που θα αποχωρήσουν θα παραμείνουν 7286 με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι όποιες προσλήψεις  θα γίνουν μέσω ανταποδοτικών υπηρεσιών, που θα τις πληρώνει επιπλέον ο δημότης.

Θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση.

Αντίθετα θα αυξηθούν οι «ίδιοι πόροι» οι οποίοι προέρχονται από την άγρια φορολογία που επιβάλλει ο Δήμος.

Γι αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση της κυβέρνησης, τα φληναφήματα για μεγαλύτερα επιτόκια.

Υποκριτική είναι η στάση του Υπουργού Οικονομικών και ειδικότερα τα περί διαφωνίας του σχετικά με τα αποθεματικά των Δήμων, αφού ο ίδιος έχει υπογράψει την απόφαση.

Βέβαια το έργο το έχουμε ξαναδεί με τον κ. Χρυσοχοϊδη να δηλώνει οτι: δεν πρόλαβα να διαβάσω το δεύτερο μνημόνιο αλλά ωστόσο το ψηφίζω.

Η ΛΑΣΥ καλεί το λαό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Όλοι τους πλην ΚΚΕ συμφωνούν. Ακόμη τα επιχειρήματα είναι με καρμπόν βγαλμένα. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από το ΚΚΕ. Να στείλουν περισσότερους δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους και ευρωβουλευτές στις εκλογές που έρχονται

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

 

 

Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Συνάντηση των εταίρων του έργου SYMBIOSIS

Next Post

Παρουσίαση νέων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές ’19 της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” απο τον Λ. Μαλούτα

Next Post

Παρουσίαση νέων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές '19 της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" απο τον Λ. Μαλούτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης
  • Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025
  • Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο
  • 58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr