• Latest

Λευτέρης Ιωαννίδης: Αδιαφανής, αντιθεσμική και προσβλητική η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το μέλλον της Ακρινής

29 Ιουνίου 2022
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026

5 Ιανουαρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών

5 Ιανουαρίου 2026
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

Συνεστίαση το Σάββατο 10 Γενάρη, στο Ioannou Resort Hotel στην Πτολεμαΐδα, από την Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

5 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: 8 με 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΔΥΠΡΑ

5 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο Φιλώτα με κλείσιμο δρόμου και γλέντι!!!!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00

5 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!

4 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Όλα έτοιμα για την πρώτη φάση του Εθνικού Τελικού – Σήμερα οι 28 υποψήφιοι

4 Ιανουαρίου 2026
σχολειο

Παιδεία: Το εθνικό απολυτήριο και οι 5 αλλαγές σε σχολεία ΑΕΙ το 2026

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λευτέρης Ιωαννίδης: Αδιαφανής, αντιθεσμική και προσβλητική η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το μέλλον της Ακρινής

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν επιχειρήσει κάποιος να εντοπίσει μια αλήθεια στο σήριαλ που ονομάζεται “μετεγκατάσταση Ακρινής” το μόνο σίγουρο είναι πως θα διαπιστώσει τον εμπαιγμό που υφίστανται οι κάτοικοι από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών.

Ο εμπαιγμός της Ακρινής έχει διακομματικά χαρακτηριστικά, αφού τόσο η προηγούμενη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015 – 2019), όσο και η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015, δεν δρομολογήσαν τα απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του οικισμού.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτού του σήριαλ του εμπαιγμού και της υποτίμησης, έχει να κάνει με την απόφαση της παρούσας κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το νόμο, να μην υλοποιήσει την μετεγκατάσταση αλλά να προωθήσει μια “εναλλακτική” πρόταση με στόχο, όπως η ίδια λέει, τη διασφάλιση της  βιωσιμότητας του χωριού.

Η κυβέρνηση το Φθινόπωρο  του 2020, δια στόματος του τότε υπουργού κ. Χατζηδάκη δεσμεύτηκε να φέρει σε εύλογο χρόνο, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη την πρόταση αυτή.

Πέρασαν 1 ½ χρόνια από τότε για να παρουσιαστεί εν τέλει μια πρόχειρη, ανεπεξέργαστη, αποσπασματική και με πολλά λάθη πρόταση δύο σελίδων. Από ότι είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς, όλο αυτό το διάστημα δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία προετοιμασία για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, απλά παρουσιάστηκε μια πρόταση που ετοιμάστηκε στο γόνατο ώστε να κλείσει το στόμα των κατοίκων. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν απλά το αποτέλεσμα της πίεσης των κάτοικων και κυρίως της νομικών πρωτοβουλιών του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Έστω και έτσι όμως:

Αντί να ακολουθήσει της κυβερνητικής ανακοίνωσης, μια διαφανής και οργανωμένη διαδικασία διαβούλευσης, όπου θα εκφραστούν όλες οι απόψεις και όλοι οι προβληματισμό (όπως έπρεπε να γίνει και στην εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης), γινόμαστε μάρτυρες συζητήσεων πίσω από κλειστές πόρτες με κομματικά στελέχη χωρίς ατζέντα, χωρίς προτάσεις, χωρίς διαφάνεια.

Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο απαξίωσης και εμπαιγμού των κατοίκων του οικισμού, που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει πραγματικά μια ευκαιρία εκπόνησης ενός τοπικού χωροταξικού σχεδίου ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο την Ακρινή.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με πασαλείμματα να στήσει μια πρόταση επενδύοντας στην εύλογη κούραση των κατοίκων και στην υποστήριξη των ‘προθύμων’ συνομιλητών.

Σε όλη αυτή την διαδικασία μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η στάση του Δημάρχου Κοζάνης κ. Μαλούτα αφού:

  • Είναι ο πρώτος και μοναδικός που συχνά αναφέρει ότι δεν υφίσταται πλέον νόμος για την μετεγκατάσταση. Η  μη υλοποίηση της μετεγκατάστασης εντός του ορίου των δέκα χρόνων από την ψήφιση του νόμου το 2011, όχι απλά δεν “ακυρώνει” το νόμο, αλλά  δίνει το δικαίωμα στους κατοίκους να διεκδικήσουν κάθε αποζημίωση για την ηθική κα υλική βλάβη που έχουν υποστεί όλες αυτά τα χρόνια.
  • Από πολύ νωρίς έχει αποδεχτεί την πρόταση της κυβέρνησης για εγκατάλειψη της μετεγκατάστασης, διευκολύνοντας στο μέγιστο το κυβερνητικό αφήγημα και κυρίως την κυβερνητική προσπάθεια για μια ομαλή επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος ‘Ακρινή’.
  • Έχει εκφράσει την αντίδραση του στις προσπάθειες νομικής δικαίωσης των κατοίκων της Ακρινής. Ελάχιστη υποχρέωση κάθε Δημάρχου είναι να στηρίζει τους δημότες στις προσπάθειες τους να δικαιωθούν νομικά.
  • Έχει αποδεχτεί την αδιαφανή και προσβλητική για τους κατοίκους διαδικασία ‘μη διαβούλευσης’ που έχει δρομολογήσει το αρμόδιο υπουργείο. Αν δεν συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτήν!
  • Λειτουργεί αντιθεσμικά απαξιώνοντας τον εκλεγμένο πρόεδρο του χωριού, έχοντας πλέον αποκτήσει προνομιακούς κυβερνητικούς συνομιλητές.

Η κυβέρνηση στρατηγικά μεθοδεύει την ‘διαχείριση΄ του καυτού θέματος της μετεγκατάστασης της Ακρινής, με το μικρότερο δυνατό -πολιτικό και οικονομικό- κόστος έχοντας βρει πρόθυμους τοπικούς συμμάχους με πρώτο τον κ. Μαλούτα, ο οποίος άνοιξε την “κερκόπορτα” που χτυπούσαν οι φιλοκυβερνητικοι παροπλισμένοι πολιτευτές.

Τέλος, όλοι συμφωνούμε πως αυτοί που θα κληθούν στο τέλος να επιλέξουν θα είναι οι κάτοικοι του χωριού. Η επιλογή όμως, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα πρέπει να γίνει πάνω σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα και όχι σε μια πρόταση χωρίς εναλλακτικές (take it or leave it).

Tags: ΑΚΡΙΝΗΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Previous Post

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Υπέγραψε ο Αν. Υπουργός κ. Πέτσας και νέες εντάξεις προτάσεων του Δήμου Κοζάνης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: Η παταγώδης αποτυχία του WhiteDragon βαραίνει, κατά σειρά, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: Η παταγώδης αποτυχία του WhiteDragon βαραίνει, κατά σειρά, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026
  • Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης
  • Συνεστίαση το Σάββατο 10 Γενάρη, στο Ioannou Resort Hotel στην Πτολεμαΐδα, από την Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
  • ΔΕΥΑΒ: 8 με 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΔΥΠΡΑ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr