• Latest
μαθητες εξετασεις σχολειο

Λιγότερες εξετάσεις για τους μαθητές σε Γυμνάσιο-Λύκειο

22 Μαΐου 2018
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας

17 Δεκεμβρίου 2025
Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ  στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης

17 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

17 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

17 Δεκεμβρίου 2025
κωστας ντιος

Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»

17 Δεκεμβρίου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

17 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την απώλεια του Στέλιου Ψευτογκά

17 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ίδρυμα Δημητρίου  και Θεολογίας Τσιστοπούλου – Χρηματική ενίσχυση σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

Ο Δήμος Βοΐου τιμά την επιθυμία του Ευεργέτη Γεωργίου Καραγιάννη, δίνοντας και φέτος υποτροφίες σε φοιτητές

17 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Η ΔΕΗ παρακάμπτει επιχειρήσεις της περιοχής

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Λιγότερες εξετάσεις για τους μαθητές σε Γυμνάσιο-Λύκειο

sierafm by sierafm
22 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μαθητες εξετασεις σχολειο
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λιγότερες εξετάσεις περιμένουν από την επόμενη χρονιά τους φετινούς μαθητές της Γ’ τάξης στο Γυμνάσιο και της Α’ τάξης στο Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, του χρόνου το υπουργείο Παιδείας θα ολοκληρώσει το «ψαλίδι» στις ενδοσχολικές εξετάσεις που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Το 2016 έγινε περικοπή των ενδοσχολικών εξετάσεων σε μόλις τέσσερα μαθήματα στο Γυμνάσιο, ενώ και φέτος αποφασίστηκε γερό ψαλίδι στη Γ’ Λυκείου, με τους μαθητές από τα 13 μαθήματα να εξετάζονται φέτος μόλις σε τέσσερα.

Αντίθετα, υψηλός παραμένει και φέτος ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων στο τέλος της σχολικής χρονιάς της Α’ και της Β’ Λυκείου, με αρκετούς να κάνουν λόγο για μαραθώνιο των μαθητών καθώς καλούνται να «δώσουν» 13 και 16 μαθήματα αντίστοιχα.

Το σκεπτικό της πολιτικής ηγεσίας αφορά περιορισμό του εξεταστικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες, με περικοπή των ενδοσχολικών και στις δύο τάξεις που διατηρούν ακόμα υψηλό αριθμό εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, στην Α’ και τη Β’ Λυκείου δεν αναμένεται το ίδιο γερό ψαλίδι με τη Γ’ Λυκείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις της οποίας συρρικνώθηκαν μέσα σε μία χρονιά κατά 9 μαθήματα. Οπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου δεν θα ξεπερνάει τα 6 με 7.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό σχολικό έτος ολοκληρώνεται στα Λύκεια την Παρασκευή 25 Μαΐου, αργότερα από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς φέτος, με τη μείωση εξεταζόμενων μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου, επιμηκύνθηκε κατά δύο εβδομάδες. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας για την επόμενη σχολική χρονιά σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους μαθητές, όμως φαίνεται ότι θα είναι και οι μόνοι ευχαριστημένοι από τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, εκπαιδευτικοί και επιστημονικές ενώσεις είναι «στα κάγκελα» με την υπουργική απόφαση που αφορά τις αναθέσεις μαθημάτων σε ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για υποβάθμιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών ενώ προτείνει στο υπουργείο Παιδείας, εφόσον δεν μπορεί να αποφύγει τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις (σ.σ.: σε περίπτωση που υπολείπονται καθηγητές με πτυχίο στο διδασκόμενο αντικείμενο, επιλέγονται καθηγητές με πτυχίο σε παραπλήσιο αντικείμενο), «αυτές να σχεδιάζονται υπεύθυνα και όχι ως γραφειοκρατική διεκπεραίωση».

Ειδικότερα, η ΕΜΕ σημειώνει: «Στην περίπτωση των Μαθηματικών, η συνήθης ανάθεση σε εκπαιδευτικούς με συναφή αρχική επιστημονική προέλευση, όπως των Φυσικών Επιστημών ή της Πληροφορικής, να ακολουθήσουν υποχρεωτικά ένα Αναλυτικό Πρόγραμμα του οποίου αγνοούν τους στόχους, τη συνοχή και το επιστημολογικό και διδακτικό πλαίσιο, οδηγεί σε “διδακτική παπαγαλία” και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα κατανόησης, σύνδεσης και συνέχειας στη μαθησιακή διεργασία».

Για κακοδιαχείριση στις αναθέσεις των εκπαιδευτικών κάνει λόγο και η Ενωση Ελλήνων Χημικών, η οποία υπογραμμίζει ότι η διδασκαλία της Φυσικής έχει δοθεί ως β’ ανάθεση σε καθηγητές Μαθηματικών, ενώ οι απόφοιτοι των σχετικών τμημάτων δεν διδάσκονται ούτε ένα υποχρεωτικό εξάμηνο Φυσικής.

Οσον αφορά το μάθημα της Χημείας, η νέα ομαδοποίηση ειδικοτήτων που θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ενωση. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, βρίσκονται στην ίδια κατηγορία οι χημικοί μηχανικοί με τους μεταλλειολόγους και τους τεχνολόγους πετρελαίου, τονίζοντας ότι οι δύο τελευταίες κατηγορίες δεν μπορούν -αν και καλούνται βάσει β’ ανάθεσης- να διδάξουν Χημεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αντίστοιχες αντιδράσεις έχουν προκύψει και για τη γ’ ανάθεση, με τη νέα υπουργική να διατηρεί στο Γυμνάσιο τις αλλαγές που είχε φέρει η προηγούμενη το 2016. Ενδεικτικά, στο Γυμνάσιο θεολόγοι έχουν ως γ’ ανάθεση την Ιστορία (σ.σ.: λόγω της έλλειψης σε φιλολόγους) ενώ οι γυμναστές, λόγω του αυξημένου αριθμού τους, αναλαμβάνουν να διδάξουν μέχρι και… Οικιακή Οικονομία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Ζάεφ και Ντιμιτρόφ επιμένουν: «Μακεδονία του Ιλιντεν» και χωρίς συνταγματική αναθεώρηση

Next Post

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική μειοδοσία η αποδοχή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Next Post
Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική μειοδοσία η αποδοχή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας
  • Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας
  • Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης
  • Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ
  • Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr