• Latest
μαθητες εξετασεις σχολειο

Λιγότερες εξετάσεις για τους μαθητές σε Γυμνάσιο-Λύκειο

22 Μαΐου 2018
Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή.  (Του Χάρη Κάτανα)

Κοζάνη: Γλέντι χορός και τραγούδι γύρω από τον Φανό – Η πόλη πήρε φωτιά

23 Φεβρουαρίου 2026
Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!

23 Φεβρουαρίου 2026
Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες

22 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας

22 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Η Κοζάνη έχασε, ο Εορδαϊκός κέρδισε. Αποτελέσματα και βαθμολογία στη Γ Εθνική

22 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Βούλιαξε η πλατεία στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο

Κοζάνη: Βούλιαξε η πλατεία στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο

22 Φεβρουαρίου 2026
Καθαρά Δευτέρα στον Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου, ο ουρανός γεμίζει με πολύχρωμα αερόστατα.

Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο Βοΐου. Τι πρόγραμμα

22 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας

Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας

22 Φεβρουαρίου 2026
Το ζεϊμπέκικο της Άννας Διαμαντοπούλου στην Κοζάνη.  Βίντεο

Το ζεϊμπέκικο της Άννας Διαμαντοπούλου στην Κοζάνη. Βίντεο

22 Φεβρουαρίου 2026
Πένθος

ΣΟΚ στην Καστοριά 47χρονος έφυγε από την ζωή

22 Φεβρουαρίου 2026
Youth Pass

Youth Pass 2026: Τα 5 SOS που πρέπει να γνωρίζετε για τα ποσά, τους δικαιούχους και τις αιτήσεις

22 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Λιγότερες εξετάσεις για τους μαθητές σε Γυμνάσιο-Λύκειο

sierafm by sierafm
22 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μαθητες εξετασεις σχολειο
2
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λιγότερες εξετάσεις περιμένουν από την επόμενη χρονιά τους φετινούς μαθητές της Γ’ τάξης στο Γυμνάσιο και της Α’ τάξης στο Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, του χρόνου το υπουργείο Παιδείας θα ολοκληρώσει το «ψαλίδι» στις ενδοσχολικές εξετάσεις που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Το 2016 έγινε περικοπή των ενδοσχολικών εξετάσεων σε μόλις τέσσερα μαθήματα στο Γυμνάσιο, ενώ και φέτος αποφασίστηκε γερό ψαλίδι στη Γ’ Λυκείου, με τους μαθητές από τα 13 μαθήματα να εξετάζονται φέτος μόλις σε τέσσερα.

Αντίθετα, υψηλός παραμένει και φέτος ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων στο τέλος της σχολικής χρονιάς της Α’ και της Β’ Λυκείου, με αρκετούς να κάνουν λόγο για μαραθώνιο των μαθητών καθώς καλούνται να «δώσουν» 13 και 16 μαθήματα αντίστοιχα.

Το σκεπτικό της πολιτικής ηγεσίας αφορά περιορισμό του εξεταστικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες, με περικοπή των ενδοσχολικών και στις δύο τάξεις που διατηρούν ακόμα υψηλό αριθμό εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, στην Α’ και τη Β’ Λυκείου δεν αναμένεται το ίδιο γερό ψαλίδι με τη Γ’ Λυκείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις της οποίας συρρικνώθηκαν μέσα σε μία χρονιά κατά 9 μαθήματα. Οπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου δεν θα ξεπερνάει τα 6 με 7.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό σχολικό έτος ολοκληρώνεται στα Λύκεια την Παρασκευή 25 Μαΐου, αργότερα από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς φέτος, με τη μείωση εξεταζόμενων μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου, επιμηκύνθηκε κατά δύο εβδομάδες. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας για την επόμενη σχολική χρονιά σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους μαθητές, όμως φαίνεται ότι θα είναι και οι μόνοι ευχαριστημένοι από τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, εκπαιδευτικοί και επιστημονικές ενώσεις είναι «στα κάγκελα» με την υπουργική απόφαση που αφορά τις αναθέσεις μαθημάτων σε ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για υποβάθμιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών ενώ προτείνει στο υπουργείο Παιδείας, εφόσον δεν μπορεί να αποφύγει τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις (σ.σ.: σε περίπτωση που υπολείπονται καθηγητές με πτυχίο στο διδασκόμενο αντικείμενο, επιλέγονται καθηγητές με πτυχίο σε παραπλήσιο αντικείμενο), «αυτές να σχεδιάζονται υπεύθυνα και όχι ως γραφειοκρατική διεκπεραίωση».

Ειδικότερα, η ΕΜΕ σημειώνει: «Στην περίπτωση των Μαθηματικών, η συνήθης ανάθεση σε εκπαιδευτικούς με συναφή αρχική επιστημονική προέλευση, όπως των Φυσικών Επιστημών ή της Πληροφορικής, να ακολουθήσουν υποχρεωτικά ένα Αναλυτικό Πρόγραμμα του οποίου αγνοούν τους στόχους, τη συνοχή και το επιστημολογικό και διδακτικό πλαίσιο, οδηγεί σε “διδακτική παπαγαλία” και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα κατανόησης, σύνδεσης και συνέχειας στη μαθησιακή διεργασία».

Για κακοδιαχείριση στις αναθέσεις των εκπαιδευτικών κάνει λόγο και η Ενωση Ελλήνων Χημικών, η οποία υπογραμμίζει ότι η διδασκαλία της Φυσικής έχει δοθεί ως β’ ανάθεση σε καθηγητές Μαθηματικών, ενώ οι απόφοιτοι των σχετικών τμημάτων δεν διδάσκονται ούτε ένα υποχρεωτικό εξάμηνο Φυσικής.

Οσον αφορά το μάθημα της Χημείας, η νέα ομαδοποίηση ειδικοτήτων που θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ενωση. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, βρίσκονται στην ίδια κατηγορία οι χημικοί μηχανικοί με τους μεταλλειολόγους και τους τεχνολόγους πετρελαίου, τονίζοντας ότι οι δύο τελευταίες κατηγορίες δεν μπορούν -αν και καλούνται βάσει β’ ανάθεσης- να διδάξουν Χημεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αντίστοιχες αντιδράσεις έχουν προκύψει και για τη γ’ ανάθεση, με τη νέα υπουργική να διατηρεί στο Γυμνάσιο τις αλλαγές που είχε φέρει η προηγούμενη το 2016. Ενδεικτικά, στο Γυμνάσιο θεολόγοι έχουν ως γ’ ανάθεση την Ιστορία (σ.σ.: λόγω της έλλειψης σε φιλολόγους) ενώ οι γυμναστές, λόγω του αυξημένου αριθμού τους, αναλαμβάνουν να διδάξουν μέχρι και… Οικιακή Οικονομία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Ζάεφ και Ντιμιτρόφ επιμένουν: «Μακεδονία του Ιλιντεν» και χωρίς συνταγματική αναθεώρηση

Next Post

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική μειοδοσία η αποδοχή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Next Post
Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική μειοδοσία η αποδοχή της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Γλέντι χορός και τραγούδι γύρω από τον Φανό – Η πόλη πήρε φωτιά
  • Κέφι, χορός, ζωντάνια και αξέχαστες στιγμές στο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας!
  • Τρελό κέφι στο καρναβάλι της Νεάπολης. Πολλές φωτογραφίες
  • Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση «Σάκης Πάσχος» στο Δήμο Σερβίων. Πολλές φωτογραφίες
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr