• Latest
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Μήπως ο σύντροφός σας ασκεί επάνω σας ψυχολογική βία;

1 Αυγούστου 2019
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

14 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2025: Χιλιάδες απόπειρες απάτης – Ακυρώθηκαν 3.700 αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις

14 Νοεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Τιμούμε την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήπως ο σύντροφός σας ασκεί επάνω σας ψυχολογική βία;

sierafm by sierafm
1 Αυγούστου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κάθε σχέση, με τον καιρό, καλλιεργείται μεταξύ των δύο συντρόφων μια ιδιαίτερη δυναμική η οποία είναι συνάρτηση των προσωπικοτήτων και των αναγκών τους, των απαιτήσεων και των συμβιβασμών τους. Υπάρχουν, όμως, φορές που ο ένας αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του άλλου προς ώφελός του και η σχέση γίνεται καταπιεστική. Αν έχετε υπόνοιες ότι ο σύντροφός σας ασκεί επάνω σας ψυχολογική βία, αναρωτηθείτε εάν έχετε παρατηρήσει κάποιες από αυτές τις χαρακτηριστικές συμπεριφορές.

Αντιδρά υπερβολικά με ασήμαντες αφορμές

Είναι φυσιολογικό σε μια σχέση να ενοχλούμαστε από καποια πράγματα που κάνει ή λέει ο άλλος, τα οποία όμως είναι ασήμαντα και με τον καιρό τα συνηθίζουμε. Επίσης, όλοι μας κάνουμε λάθη για τα οποία μπορεί να «τ’ ακούσουμε» από τον άλλον χωρίς όμως να επηρεάζει αυτό τη σχέση μας.

Εάν ο σύντροφός σας, με αφορμή τέτοιου είδους μικροπράγματα, κάνει ολόκληρες σκηνές σα να διακυβεύεται ολόκληρη η σχέση, μάλλον επιχειρεί να σας φέρει στη θέση του απολογούμενου όσο πιο συχνά γίνεται. Κάπως έτσι, εσείς θα νιώθετε διαρκώς υπεύθυνη για έναν εν δυνάμει χωρισμό κι εκείνος θα μπορεί να σας κάνει ότι θέλει.

Υποβαθμίζει τις ανάγκες σας

Όταν νιώθουμε ριγμένοι ή αδικημένοι, μπορούμε πάντα να γκρινιάξουμε στον άνθρωπό μας που δείχνει κατανόηση και δεν μας παρεξηγεί. Αντίστοιχα, εκείνος θα τα πει σε εμάς, που θα τον ακούσουμε με υπομονή χωρίς να τον κρίνουμε.

Εάν ο σύντροφός σας, αντί να ακούσει τα παράπονά σας με καλή διάθεση, σας αποπαίρνει και διατείνεται σε κάθε ευκαιρία ότι τα δικά του «βάσανα» είναι μεγαλύτερα, ίσως να είναι, απλώς, εγωκεντρικός. Όταν υποτιμά τις ανάγκες σας και βάζει τις δικές του πάνω απ’ όλα, ίσως προσπαθεί να σας επιβάλλει έναν συγκεκριμένο ρόλο που εξυπηρετεί τον ίδιο και όχι τη σχέση σας.

Σας υποτιμά μπροστά στους φίλους σας

Ο σύντροφός μας γνωρίζει πράγματα για εμάς που οι φίλοι μας δε γνωρίζουν και ξέρει, επίσης, ποια είναι τα αδύνατα σημεία μας. Αν και είναι κάτι δεδομένο σε μια υγιή σχέση, δεν παύει να μας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτες όταν τα πράγματα δεν είναι όπως ελπίζαμε.

Εάν ο σύντροφός σας κάνει αστεία μπροστά στους φίλους σας για ζητήματα που εσείς θεωρείτε πολύ προσωπικά, υποβαθμίζει όσα είναι σημαντικά για σας ή ξεστομίζει υπερβολές για τα δήθεν ελαττώματά σας, είναι πιθανόν να το κάνει με δόλο. Φέρνοντάς σας σε δύσκολη θέση και δημιουργώντας μια στρεβλή εικόνα για σας στον κύκλο σας, σας απομονώνει και χτυπά κατεθείαν στην αυτοεκτίμησή σας.

Βάζει τον εαυτό του στη θέση του θύματος

Όταν αγαπάμε τον άλλον, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να τον βλάψουμε. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό, να νιώθουμε άσχημα και να θέλουμε να επανορθώσουμε κάθε φορά που βλέπουμε ότι ο άλλος δεν είναι καλά εξαιτίας μας.

Εάν ο σύντροφός σας παρουσιάζει διαρκώς τον εαυτό του ως θύμα και κατηγορεί εσάς για την κακοτυχία ή την κακή του διάθεση, είναι και αυτός ένας τρόπος να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της ενοχής για να σας αναγκάσει να κάνετε αυτό που θέλει. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ώστε να φαίνεται ότι εσείς έχετε το πάνω χέρι, τον χειραγωγείτε και τον εκμεταλλεύεστε, επιχειρεί να σας χειραγωγήσει εκείνος.

Κάνει υπερβολικές σκηνές ζήλειας

Η ζήλεια δεν μπορεί να απουσιάζει εντελώς από μια σχέση και εξαρτάται από εμάς με ποιον τρόπο θα εκφράσουμε τις όποιες ανησυχίες μας χωρίς να υποτιμήσουμε ή να προσβάλλουμε τον σύντροφό μας. Αν ο ένας το θελήσει, όμως, η ζήλια γίνεται όπλο με το οποίο μπορεί να εκβιάσει συναισθηματικά τον άλλον.

Εάν ο σύντροφός σας ψάχνει διαρκώς αφορμές για να σας κατηγορήσει ότι φλερτάρετε πίσω απ’ την πλάτη του, κάνει σκηνές για πράγματα που δεν έχουν συμβεί, ψάχνει το κινητό σας και ζητά αναφορά για ότι κάνετε, ίσως πρέπει να ανησυχήσετε. Καλλιεργώντας την εντύπωση ότι δεν του είστε πιστή, σας βάζει σε θέση απολογούμενου για κάτι που δεν έχετε κάνει ποτέ ώστε να έχει εκείνος το πάνω χέρι στις διαφωνίες σας.

Σε περίπτωση που νιώσετε ότι βρίσκεστε στη λάθος πλευρά μιας τέτοιας σχέσης, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μιλήσετε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Να θυμάστε ότι ο άνθρωπος που ασκεί ψυχολογική βία, καταφεύγει συνήθως σε ψέμματα, υπερβολές και αντιστροφή της πραγματικότητας, πράγματα που καταρρέουν εύκολα εάν αντιμετωπιστούν με καθαρό μυαλό και όπλο την αλήθεια. Μην μπαίνετε ποτέ στη θέση του φταίχτη και μη δίνετε στον άλλον την εντύπωση ότι, εάν επιμείνει στην ίδια τακτική θα πάρει αυτό που θέλει.

Το σημαντικότερο είναι να καταλάβετε ότι όταν κάποιος αγαπά και αγαπιέται δεν έχει ανάγκη να κυριαρχήσει στον άλλον μέσω του συναισθηματικού εκβιασμού και να διεκδικήσετε τη θέση που σας αξίζει μέσα στη σχέση σας, είτε σ’ αυτήν είτε στην επόμενη.

Πηγή:mama365.gr

Tags: ΖΕΥΓΑΡΙ
Previous Post

5 σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

Next Post

Σιάτιστα Go Alive: Ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο διασκέδαση, αθλητισμό και χαμόγελα!

Next Post

Σιάτιστα Go Alive: Ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο διασκέδαση, αθλητισμό και χαμόγελα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”
  • Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025
  • 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr