• Latest
κάλπη εκλογές

Μετεκλογική «βόμβα» στο Δήμο Αμυνταίου: Εκλογικό κόλλημα με οκτώ νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους

22 Νοεμβρίου 2023
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

10 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Σχηματίζεται δικογραφία κατά παντός υπευθύνου από Αστυνομία και εισαγγελέα για την επικίνδυνη ρίψη πυροτεχνημάτων δίπλα στον κόσμο, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κοζάνης

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 15/12

10 Δεκεμβρίου 2025
απατη

To Υπ. Ανάπτυξης προειδοποιεί για email-απάτη με δήθεν «δωρεάν πακέτο γιορτών» -Το μήνυμα που στέλνουν οι επιτήδειοι

10 Δεκεμβρίου 2025
αυτοκινητο οδηγος

Ριζικές αλλαγές για οδηγούς: Μαθήματα και αφού παίρνεις το δίπλωμα οδήγησης

10 Δεκεμβρίου 2025
Με πληθώρα εκδηλώσεων συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου το τριήμερο 12-14 Δεκεμβρίου 2025

Με πληθώρα εκδηλώσεων συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου το τριήμερο 12-14 Δεκεμβρίου 2025

10 Δεκεμβρίου 2025
Λαϊκή

Αλλαγή ημερομηνίας στις λαϊκές αγορές Σιάτιστας, Νεάπολης και Εράτυρας λόγω γιορτών

10 Δεκεμβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Τι να κάνουν όσοι έλαβαν λίγα ή και καθόλου χρήματα – Η προθεσμία

10 Δεκεμβρίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Ασθενής πέθανε από λύσσα μετά από μεταμόσχευση μολυσμένου νεφρού

10 Δεκεμβρίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία: Ποιοι τα δικαιούνται – Το νέο πακέτο πρόληψης

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετεκλογική «βόμβα» στο Δήμο Αμυνταίου: Εκλογικό κόλλημα με οκτώ νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους

sierafm by sierafm
22 Νοεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κάλπη εκλογές
0
SHARES
204
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Για Ασυμβίβαστο Λόγω Χρεών», με βάση στον νόμο 4804/2021, άρθρο 11

Μετεκλογική βόμβα ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα στο Δήμο Αμυνταίου, όπου σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει εκλογικό κόλλημα με οκτώ (8) νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, στις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου.

Το νομικό κόλλημα έγκειται στον Νόμο 4804/2021, άρθρο 11 που αφορά στο «Ασυμβίβαστο λόγω οφειλών», και συγκεκριμένα για οφειλές που υπερβαίνουν άνω των τριακοσίων ευρώ.

Όπως ορίζει ο νόμος, το ασυμβίβαστο αφορά τόσο σε δημάρχους, όσο και σε δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους ή προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, οι οποίοι «όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος»

Όπως ορίζει ο νομοθέτης, ο οφειλέτης οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή του

Το εν λόγω ζήτημα έχει φέρει αναστάτωση στο Αμύνταιο με το θέμα να ερευνά η αρμόδια υπηρεσία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αφορά το νομοθετικό ζήτημα, δεν είναι μόνο (κατά πληροφορίες) από τον συνδυασμό του επικεφαλής δημάρχου.

Για το θέμα έκανε τοποθέτηση και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χατζητιμοθέου Ιωάννης, σημειώνοντας τα εξής: «Αγαπητοί συμπολίτες, Από το 2014 μέχρι και σήμερα, έχω την τιμή να υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Αμυνταίου. Οι συμπολίτες μου, με την εμπιστοσύνη που μου παραχώρησαν με την ψήφο τους, με τίμησαν επιλέγοντάς με να συνεχίσω από τη θέση της Αντιπολίτευσης, ως Δημοτικός Σύμβουλος. Τις τελευταίες μέρες, έχει προκύψει ένα θέμα νομοθετικό για το οποίο δεν είχα ενημέρωση. Πρόκειται για τον νόμο 4804/2021, άρθρο 11.

Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν γνώριζα τον συγκεκριμένο νόμο και δεσμεύομαι να εναρμονιστώ πλήρως με την απόφαση του Επόπτη ΟΤΑ. Είναι απαραίτητος ο σεβασμός και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ομαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο

«Άρθρο 11
Ασυμβίβαστο λόγω οφειλών
  1. Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος, εφόσον η συνολική οφειλή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.
  2. Αν οφειλέτης του οικείου δήμου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή του. Αν η οφειλή δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα. Η οικεία οικονομική υπηρεσία, κατόπιν αυτεπαγγέλτου ελέγχου όλων των ανακηρυχθέντων, οφείλει αμελλητί να ενημερώσει τον Επόπτη Ο.Τ.Α. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Επόπτη Ο.Τ.Α., εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία.
  3. Αν δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας καταστεί μετά από την εκλογή του οφειλέτης του οικείου δήμου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1, οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών, αφότου η βεβαίωση της οφειλής καταστεί οριστική και λάβει γνώση αυτής ή, αν ασκηθούν ένδικα βοηθήματα, αφότου εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η οφειλή δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα. Η οικεία οικονομική υπηρεσία οφείλει να ενημερώσει αμελλητί τον Επόπτη Ο.Τ.Α. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Επόπτη Ο.Τ.Α., εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία.»

Eptolemeos.gr

Tags: ΑΜΥΝΤΑΙΟΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Σύμπραξη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίου Πανεπιστημίου

Next Post

Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων η Δυτική Μακεδονία

Next Post
ανεργια

Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων η Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο
  • Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»
  • Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  • Σχηματίζεται δικογραφία κατά παντός υπευθύνου από Αστυνομία και εισαγγελέα για την επικίνδυνη ρίψη πυροτεχνημάτων δίπλα στον κόσμο, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κοζάνης
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 15/12

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr