• Latest

Με την παρουσία της Εκκλησίας το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Τα σχέδια των διοργανωτών

31 Ιανουαρίου 2018
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση

14 Σεπτεμβρίου 2026
Δημογραφική «βόμβα» για την Ελλάδα: Στο -30% ο πληθυσμός έως το 2100

Δραματική δημογραφική κατάρρευση: Μείωση της γεννητικότητας κατά 55% στην Ελλάδα – 184 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις-Μείωση άνω του 50% σε Κοζάνη,Γρεβενά,Φλώρινα

14 Σεπτεμβρίου 2026
Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση εθελοντών του Act4Polis στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

14 Σεπτεμβρίου 2026
Στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης αναπτύσσεται ο Λειτουργικός Προπομπός του 1ου Θύλακα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (AIZO – Applied Innovation Zone)

Στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης αναπτύσσεται ο Λειτουργικός Προπομπός του 1ου Θύλακα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (AIZO – Applied Innovation Zone)

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

14 Σεπτεμβρίου 2026
Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την Ελληνική Αστυνομία

Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την Ελληνική Αστυνομία

14 Σεπτεμβρίου 2026
Άγιος Δημήτριος

Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

385 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

14 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το 2ο Drum Day 2026 την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Νίκης στις 21:00 – Είσοδος Ελεύθερη

Δήμος Κοζάνης: Το 2ο Drum Day 2026 την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Νίκης στις 21:00 – Είσοδος Ελεύθερη

14 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΜΕΑ

«Προσωπικός Βοηθός»: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Αναλυτικά τα κριτήρια

14 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με την παρουσία της Εκκλησίας το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Τα σχέδια των διοργανωτών

sierafm by sierafm
31 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θετικά κρίνει το συλλαλητήριο το 65% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Issue – Θα στηθούν μικροφωνικές εγκαταστάσεις μέχρι το Πολεμικό Μουσείο και τις αρχές της Συγγρού – Απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών να μην πάνε στο συλλαλητήριο καταγγέλλουν στο ΘΕΜΑ 104,6 οι διοργανωτές

O χρόνος μετράει αντίστροφα για το συλλαλητήριο της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν πως θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Την Τρίτη ο δήμος Αθηναίων κατέληξε στο Συντονιστικό των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μετά την κατάθεση εγγράφων υποστήριξης φορέων και τα καταστατικά τους, όπως είχε ζητηθεί. Οι υπηρεσίες του δήμου έκριναν ότι το αίτημα είναι πιο αντιπροσωπευτικό των φορέων που θα μετέχουν στο συλλαλητήριο δίνοντας τους το τελικό «ΟΚ».

Τη Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου, αποτελούν οι  Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και βέβαια η  «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν» που είχε και τον κύριο συντονισμό του συλλαλητηρίου στον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής,  οι Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ελλάδας, διάφορα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και από την ομογένεια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το International Hellenic Association και το Alexander the Great Foundation.

Η άδεια του δήμου Αθηναίων προβλέπει την τοποθέτηση εξέδρας στην πλατεία Συντάγματος με τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί.  Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει μεγαλύτερη ηχητική κάλυψη, σε σχέση με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, γύρω από την πλατεία Συντάγματος και στις οδούς Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου έως το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Επιπλέον στη Βασιλίσσης Σοφίας έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου και από την άλλη πλευρά έως τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού.

Στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα | 4 Φεβρουαρίου 2018»), έχει  αναρτηθεί λίστα λεωφορείων με διαδηλωτές που θα καταφθάσουν στην Αθήνα, από ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Συντονιστικό των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, θεωρεί βέβαιο πως ο αριθμός των διαδηλωτών θα ξεπεράσει κατά πολύ το πλήθος της Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με τις δική του εκτίμηση άγγιξε τις 500 χιλιάδες. «Θα είναι ένα μεγάλο μήνυμα και προς την παγκόσμια κοινότητα και προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έρχεται σε μεγάλη κόντρα με την κοινωνία αν την αψηφήσει» δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Στέργιος Καλόγηρου, ιδιοκτήτης του Smile TV και διευθυντής προγράμματος της «Βεργίνα TV» στην Θεσσαλονίκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει προσκαλέσει τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να  βρεθεί στην εξέδρα του συλλαλητηρίου και να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό. Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως εφόσον δεν το καταφέρει, θα αποστείλει ηχογραφημένο ηχητικό μήνυμα, εκφράζοντας την υποστήριξη του στο αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Στη λίστα των ομιλητών,  σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,  αλλά και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, που θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ, έχοντας δίπλα του επάνω στην εξέδρα τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Η επίσημη παρουσία αντιπροσωπείας της ΔΙΣ στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αποτελεί ουσιαστικά αλλαγή της έως πρότινος στάσης του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου κατά των διαδηλώσεων.

Την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών δέχτηκε αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου, όπου επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος των Σκοπίων, ενώ  διευκρίνισε και τις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα».

Οι βολιδοσκοπήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, για τους υπολοίπους ομιλητές συνεχίζονται, ενώ βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην εξέδρα. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, όπως συνέβη και στην Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας, αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, ενώ ερώτημα παραμένει τι θα πράξει η ΕΡΤ και εάν θα το μεταδώσει ζωντανά.

Υπέρ του συλλαλητήριου το 65%

Αντίθετοι σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, εμφανίζεται το 59% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του καναλιού Action 24, με το 35% να δηλώνει ότι συμφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το “Σκοπιανό”. Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Μάλιστα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Επιπλέον, το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών καταγγέλλουν οι διοργανωτές

Να δώσει δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή κάλεσε όλους τους πολίτες, η δημοσιογράφος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου, Γεωργία Μπιτάκου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για φόβους της ΕΛΑΣ για επεισόδια, η κ.Μπιτάκου απάντησε ότι «κάποιοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες να μην έρθουν στο συλλαλητήριο, κάτι το οποίο καταπολεμάμε με κάθε τρόπο. Ακούσαμε γνωστούς βουλευτές να λένε ότι είμαστε ακροδεξιοί όσοι διοργανώνουμε και είναι πραγματικά θλιβερά. Δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει ένα τέτοιο τεράστιο ποσοστό του ελληνικού λαού που εκφράζεται πατριωτικά και θέλει την Κυριακή, όπως συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, να έρθει στην Πλατεία Συντάγματος για να υπερασπιστεί την πατρίδα του».

«Γιατί όσοι κάνουμε αυτόν τον αγώνα έχουμε συγκεκριμένη άποψη: ότι αν δοθεί το όνομα Μακεδονία, ξεκινά ο διαμελισμός της πατρίδας μας. Είναι ξεκάθαρο στη σκέψη μας και το μόνο που θέλουμε είναι να υπερασπιστούμε τοην πατρίδα μας. Δεν έχει σημασία που ανήκει ο καθένας, σε ποιο κόμμα, καλούμε τον κόσμο να έρθει στο συλλαλητήριο με την ελληνική σημαία, να δώσει δυναμικό παρών και να μην ακούει τίποτα από όλα αυτά, γιατί όσο περνάει ο καιρός ο πόλεμος θα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο και την συμπόρευση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο, η κ.Μπιτάκου σημείωσε ότι τούς χαροποίησε η στάση του κκ Ιερωνύμου, καθώς «εθνικός αγώνας χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει στην Ιστορία μας. Νιώθουμε και πιο δυνατοί».

Ερωτηθείσα για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου, υπογράμμισε την παρουσία του μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας ωστόσο ότι «κεντρικός ομιλητής» θα είναι ο ελληνικός λαός.

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένα ονόματα, τόνισε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι κεντρικός ομιλητής, και ακόμη κι αν δεν μπορέσει τελικά να παραστεί, θα υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμά του.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που διοργανώνουν αυτό το μεγάλο γεγονός. Χαιρετισμό θα απευθύνει ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στους ομιλητές θα συμπεριλαμβάνονται ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Καζαντζάκη, καθώς και ο έτερος μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι ομιλητές του συλλαλητηρίου «κλειδώνουν» οριστικά την Πέμπτη, όπως και τα μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της 4ης Φεβρουαρίου

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Previous Post

Καστοριά: Νεκρός υπάλληλος του δήμου στο αυτοκίνητο του

Next Post

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τους νέους γεωργούς (Υπομέτρο 6.1).

Next Post
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τους νέους γεωργούς (Υπομέτρο 6.1).

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση
  • Δραματική δημογραφική κατάρρευση: Μείωση της γεννητικότητας κατά 55% στην Ελλάδα – 184 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις-Μείωση άνω του 50% σε Κοζάνη,Γρεβενά,Φλώρινα
  • Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου
  • Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση εθελοντών του Act4Polis στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr