• Latest
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ: Η Τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023

22 Μαρτίου 2023
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Ν. Λυσσαρίδης – Δυτική Μακεδονία: Επενδύσεις 450 εκατ. ευρώ «χτίζουν» τη μετά λιγνίτη εποχή

9 Μαΐου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Νεάπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικολαΐδης, πατέρας της Δημοτικής Συμβούλου Εύης Νικολαΐδου

8 Μαΐου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων, με θέμα «Ζώντας με τα Ζώα Συντροφιάς» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων, με θέμα «Ζώντας με τα Ζώα Συντροφιάς» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

8 Μαΐου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συμβολική δενδροφύτευση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Δήμος Γρεβενών: Συμβολική δενδροφύτευση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

8 Μαΐου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

21η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

8 Μαΐου 2025
ΦΥΛΑΚΗ

Κοζάνη : Συνελήφθη 49χρονος δραπέτης!!

8 Μαΐου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

8 Μαΐου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνέλαβαν δύο 18χρονους που παρήγγειλαν ναρκωτικά με δέμα

8 Μαΐου 2025
ΔΕΥΑΚ

Πέμπτη 8 Μαΐου, παρατείνεται έως τις 15.00 η διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Δρεπάνου, για την αποκατάσταση διαρροής.

8 Μαΐου 2025
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Τα οφέλη της αιμοδοσίας με απλά λόγια

8 Μαΐου 2025
Μέλι: οφέλη και Ευεργετικές – θεραπευτικές ιδιότητες

Μέλι: οφέλη και Ευεργετικές – θεραπευτικές ιδιότητες

8 Μαΐου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Νέα εξέταση υπολογίζει την “ηλικία” της καρδιάς

8 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ: Η Τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Μιχάλης Παπαδόπουλος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπτη έδωσε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας δημόσια τα συλλυπητήριά του, την οδύνη του αλλά και την οργή του, όπως είπε.

“Την κριτική της κοινωνίας, η οποία είναι σεβαστή και δεκτή, πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ξεχωριστά από την υποκριτική των πολιτικών γιατί αυτό το σενάριο έχει παίξει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Εγώ λοιπόν επέλεξα για δύο λόγους να καθυστερήσω να μιλήσω. Ο πρώτος είναι για ήθελα να μιλήσω με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα στοιχεία και δεύτερον γιατί έπρεπε να προηγηθεί ο πρώην υπουργός, ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Γεραπετρίτης” τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

“Ήμουν από την πρώτη ώρα εκεί και η κατάσταση που αντιμετώπισα ήταν τραγική και εύχομαι να μην τη ζήσει κανείς. Να βλέπεις τις σορούς να μετακινούνται μπροστά σου, την απίστευτη θυσία του ΕΚΑΒ και των διασωστών. Η κυβέρνηση πήρε θέση και είπε τι είναι αυτό που φταίει. Μίλησε για τις παθογένειες που υπάρχουν, για ένα κράτος με σημαντικά προβλήματα και την ευθύνη που έχουμε τη στιγμή που έγινε το δυστύχημα. Εμείς κυβερνάμε αυτή τη χώρα σήμερα. Άρα η ευθύνη βαραίνει και την κυβέρνηση, αλλά και όλους αυτούς οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια ή θα έλεγα όλα τα χρόνια. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε πολίτη σήμερα, θα σας πει ότι αισθάνεται ότι ο σιδηρόδρομος, το τρένο έχει μείνει πίσω” σχολίασε.

Σημείωσε ότι οι πολίτες αισθάνονται ότι ο σιδηρόδρομος έχει μείνει πίσω, ενώ σημείωσε ότι η Τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

“Σήμερα στη Λάρισα υπάρχει στο σταθμαρχείο πίνακας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα χειρισμού οπτικού ελέγχου και αυτόματης χάραξης. Αυτό λοιπόν αποτελεί ένα υποσύνολο της κεντρικής τηλεδιοίκησης, για την οποία δεν είπαμε ποτέ ότι υπάρχει και λειτουργεί. Γιατί πήγα στη Λάρισα; Στη Λάρισα πήγα γιατί η πρόκληση ήταν πολύ σημαντική και η υποκρισία όταν εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα γιαπί, το οποίο είναι γιαπί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί προετοιμάζεται να γίνει το κεντρικό σημείο της τηλεδιοίκησης” τόνισε.

“Τηλεδιοίκηση θα υπάρχει στην Αθήνα, στην Τιθορέα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί. Έχουμε πει ότι η Τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Θα υπάρχει στη Λάρισα Κεντρική Τηλεδιοίκηση, δηλαδή θα μπορεί να ελέγχει πολλούς σταθμούς. Στο σταθμαρχείο αυτό που υπάρχει σήμερα είναι “Τοπική Τηλεδιοίκηση”” εξήγησε.

“Τη μοιραία νύχτα αν την παρακολουθούσε κάποιος, θα είχε γίνει χάραξη της διαδρομής που δεν έγινε. Αν γινόταν η χάραξη, τότε δεν θα επέτρεπε να πάει στην καθοδική γραμμή. Θα το απαγόρευε και θα πήγαινε στην αναλογική υποχρεωτικά. Βλέπει οπτικά το σημείο που βρίσκεται το τρένο και το διευκρινίζω, για πέντε πεντέμισι χιλιόμετρα μόνον. Δεν βλέπει παραπάνω. Γο αυτό λέμε ότι είναι ένα τοπικό σύστημα. Δεν είναι κεντρικό σύστημα, αφορά μόνο τον σταθμό της Λάρισας” είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: “Η κεντρική τηλεδιοίκησης θα συντονίζει και θα βλέπει όλα τα σημεία. Αυτό λοιπόν αν λειτουργούσε και αν κάποιος το παρακολουθούσε, θα ήξερε ακριβώς. Θα είχε καταλάβει τα πρώτα λεπτά ποιο λάθος είχε κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι λοιπόν“.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση: “Υπάρχει αίσθημα ασφάλειας; Όχι βέβαια. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας, να ταξιδεύουμε με τον προαστιακό, με το τρένο, να δουλέψουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες. Είπαμε ότι θα επανεκκινήσουμε τα τρένα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, κάθε μέρα και μέχρι να οργανωθούν τα συστήματα αυτά, θα ολοκληρωθεί η απόλυτη ασφάλεια. Αλλά να μην ξεχνάμε κάτι: οτιδήποτε πιο σύγχρονο υπάρχει σαν σύστημα, πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο“.

“Αν είχαν τηρηθεί λοιπόν όλα αυτά και στο δυστύχημα, εάν είχαν τηρηθεί οι προϋποθέσεις, να έχει γίνει χάραξη, να υπάρχει οπτικός έλεγχος, δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο σήμερα αυτό, που ο καθένας μας βλέπει τα δικά του παιδιά μέσα στο τρένο. Εγώ έχω παιδιά νεαρά της ηλικίας αυτής. Τα παιδιά μου αισθάνθηκα ότι είναι μέσα στο τρένο και όλοι μας, όλη η ελληνική κοινωνία, αυτό εισέπραξε” δήλωσε επίσης ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι διασφαλίζοντας την απόλυτη ασφάλεια που θέλουμε να υπάρχει, τα δρομολόγια θα γίνονται με τη μία γραμμή. “Τα συστήματα αυτά τα πρώτα θα παραδοθούν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο. Θα γίνεται από τη μία γραμμή, από τη μία φορά δηλαδή και το κάνουμε αυτό για να υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια σε όλους τους χειρισμούς. Να μου πεις μέχρι τώρα που γινόταν και στις δύο δεν υπήρχε ασφάλεια; Εγώ θεωρώ ότι υπήρχε, αλλά υπήρχε και ανθρώπινο λάθος. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε να ξαναϋπάρξει και είπαμε “ποτέ ξανά” ούτε ανθρώπινο λάθος, αλλά να εκπληρώνονται όλοι οι όροι της ασφάλειας, θα λειτουργήσει έτσι“.

Πηγή: ertnews.gr

Tags: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Previous Post

ΕΣΠΑ – Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Next Post

Η Δώρα Σιαφλά στο 3ο Art Session στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Next Post
ΑΡΣΙΣ

Η Δώρα Σιαφλά στο 3ο Art Session στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ν. Λυσσαρίδης – Δυτική Μακεδονία: Επενδύσεις 450 εκατ. ευρώ «χτίζουν» τη μετά λιγνίτη εποχή
  • Νεάπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικολαΐδης, πατέρας της Δημοτικής Συμβούλου Εύης Νικολαΐδου
  • Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων, με θέμα «Ζώντας με τα Ζώα Συντροφιάς» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Γρεβενών: Συμβολική δενδροφύτευση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας
  • 21η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr