• Latest
κορονοιος, εξεταση

Νέα μέτρα: Δωρεάν τεστ κορονοϊού ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, φόβοι για την δια ζώσης διδασκαλία

25 Αυγούστου 2021

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα: Δωρεάν τεστ κορονοϊού ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, φόβοι για την δια ζώσης διδασκαλία

sierafm by sierafm
25 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, εξεταση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Απανωτές εκκλήσεις των πανεπιστημίων προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν καθώς οι καθηγητές θέλουν να μπουν στα αμφιθέατρα με ασφάλεια

Με πολύ σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά καθώς σιγά- σιγά εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις και προβληματισμοί απέναντι στα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ώστε να επανέλθει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές.

Δωρεάν rapid test διεκδικούν εκπαιδευτικοί και φοιτητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής -ακαδημαϊκής χρονιάς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να τους διαχωρίζει σε «εμβολιασμένους» και «μη εμβολιασμένους», ενώ τα πανεπιστήμια κάνουν απανωτές εκκλήσεις στους φοιτητές να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα αμφιθέατρα καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι δεν έχουν προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό. Ταυτόχρονα τόσο οι διευθυντές των σχολείων  όσο και οι πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ελέγχουν μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών εάν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα (τεστ) ή αντίστοιχα τους εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν στα αμφιθέατρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οσο για τους διευθυντές των σχολείων υπενθυμίζουν προς το υπουργείο Παιδείας, ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσέλθει στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου (και όχι στις 13 που ανοίγουν τα σχολεία) και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει από τότε να ζητούν από τους συναδέλφους τους να προσκομίσουν μοριακό τέστ. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν, για λόγους πρακτικούς, να ελέγχουν δυο φορές την εβδομάδα τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς εάν έχουν κάνει τα απαραίτητα self test τα παιδιά ή τα μοριακά οι δάσκαλοι και καθηγητές, που δεν έχουν εμβολιαστεί .

«Φοιτητές προχωρήστε στον εμβολιασμό»

Από την άλλη πλευρά και κυρίως των πανεπιστημιακών υπάρχουν επίσης αντιδράσεις καθώς όπως οι ίδιοι δηλώνουν ότι σχεδόν στο σύνολό τους είναι εμβολιασμένοι κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους φοιτητές και συνεπώς θα εκτεθούν σε σοβαρούς κινδύνους όταν ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία. Μάλιστα μεγάλη μερίδα του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ ζητά να συνεχιστεί η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία με δεδομένο ότι οι φοιτητές στην πλειονότητα τους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οσο για τα πανεπιστήμια παροτρύνουν τους φοιτητές τους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. «Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και  εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία», τονίζει ο Πρύτανης του Οικονομικού πανεπιστημίου καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης σε σχετική επιστολή του απευθύνοντας έκκληση προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί,” να σπεύσουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προφυλάξουμε την οικογένειά μας, τις/τους φίλες/φίλους μας, τις/τους συμφοιτήτριες/συμφοιτητές μας, τις/τους καθηγήτριες/καθηγητές μας”.

Η επιστολή του πρύτανη

Ο πρύτανης στην επιστολή του μεταξύ άλλων τονίζει: Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΟΠΑ, eύχομαι σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία, προκειμένου να απολαύσουμε και πάλι τα οφέλη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής μας. Για να έχουμε τη δυνατότητα αυτή, και ενόψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου και των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη συνέχεια, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο σοβαρό θέμα της πανδημίας που εδώ και δύο χρόνια έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο η πανδημία παρουσιάζει μεγάλη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ημερησίων κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αφορά σε νέους/νέες ηλικίας μικρότερης των 29 ετών. Ο μοναδικός τρόπος που διαθέτουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της και τον περιορισμό της εξάπλωσής της είναι ο εμβολιασμός. Για εσάς τις νέες και τους νέους ειδικότερα, που επιθυμείτε να διασκεδάσετε και πάλι ξέγνοιαστα με τις παρέες σας, που θέλετε να ξαναβρεθείτε στα αμφιθέατρα με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές σας, που στερηθήκατε τόσο καιρό, αλλά που ταυτόχρονα δεν θέλετε να νοσήσετε ούτε εσείς ούτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση. Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και  εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία.

Τα νέα μέτρα για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές

Για εκπαιδευτικούς: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Αυτά θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου έναντι 10 ευρώ το τεστ και αποδεικνύονται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr που επικαιροποιείται δύο φορές την εβδομάδα και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή από τις εκπαιδευτικές αρχές.

Μαθητές: Yποχρεωτικά είναι τα δύο self test την εβδομάδα τα οποία όμως διατίθενται δωρεάν από το κράτος και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Φοιτητές: Υπάρχει υποχρέωση για δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου ή PCR τεστ την εβδομάδα. Αυτά πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10 ευρώ για το rapid test και αποδεικνύονται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΜΕΤΡΑ
Previous Post

Φωτιές: Τράπεζα ζητά τόκους από πυρόπληκτο – Τι καταγγέλλει δικηγόρος

Next Post

Γονείς σκότωσαν το 10 ημερών μωρό τους και είπαν ότι έφταιγε η γάτα

Next Post
παιδι

Γονείς σκότωσαν το 10 ημερών μωρό τους και είπαν ότι έφταιγε η γάτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr