• Latest
κινητο τηλεφωνο

Νομοφοβία: Όταν είστε εθισμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο

26 Ιουλίου 2018
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νομοφοβία: Όταν είστε εθισμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο

sierafm by sierafm
26 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κινητο τηλεφωνο
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είστε εθισμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο; Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι είστε περισσότερο επικοινωνιακοί από ποτέ, η αλήθεια είναι ότι αυτό σας κάνει πιο απομονωμένους. Αυτό συμβαίνει επειδή αντικαθιστάτε τις πραγματικές συνομιλίες με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας δίνοντας προσοχή στο κινητό σας τηλέφωνο.

Είστε εθισμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο; Ανησυχείτε όταν είναι εκτός μπαταρίας; Έχετε πάντα φορτιστή γύρω σας μαζί σας σε περίπτωση που κλείσει από μπαταρία; Εάν απαντήσατε ναι σε αυτά, μπορεί να πάσχετε από νομοφοβία.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι καινούργιες συσκευές έχουν διευκολύνει τη ζωή. Ωστόσο, η εσφαλμένη χρήση τους μπορεί να κάνει κάτι θετικό να μετατραπεί σε πρόβλημα.

Παρόλο που δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που υποφέρουν πραγματικά από εθισμό  από τα τηλέφωνά τους, είναι αλήθεια ότι πιθανόν έχετε ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν στη νομοφοβία στο μέλλον.

Πώς μπορώ να μάθω αν υποφέρω από τη νομοφοβία;

Η νομοφοβία δεν εμφανίζεται εν μια νυκτί.

Αντίθετα, είναι μια συνέπεια που προκαλείται από ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η επιθυμία να κοιτάζετε τα κινητά σας τηλέφωνα κάθε φορά που βρίσκεστε σε μια άβολη κατάσταση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τηλέφωνά σας γίνονται ένας σύντροφος που σας βοηθά να νιώθετε λιγότερο μοναχικοί σε καταστάσεις που σας βρίσκουν μόνους σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν είστε στο λεωφορείο ή όταν πρέπει να περιμένετε κάποιον στο εστιατόριο.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να επιδεινωθεί και να σας κάνει να εξαρτιέστε από τα τηλέφωνά σας για να ανακουφίσετε το συναισθηματικό άγχος. Μπορεί να σας κάνει να ελέγχετε τα μηνύματά σας και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν δεν έχετε λάβει τίποτα και να καθιστά αδύνατο το να μην ανταποκριθείτε στα μηνύματα που λαμβάνετε.

Με αυτούς τους όρους, μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιες παραμέτρους που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε εάν υποφέρετε από αυτό που είναι γνωστό ως νομοφοβία:

  • Συνεχώς και παρορμητικά ελέγχετε αν κάποιος σας έστειλε κάποιο μήνυμα ή κάποιο μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Εάν το τηλέφωνό σας απενεργοποιείται επειδή είναι εκτός μπαταρίας ή δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι κάτι πολύ δραματικό για εσάς γιατί αισθάνεστε αυτόματα απομονωμένοι.
  • Είστε ο πρώτος άνθρωπος που δημοσιεύετε σχετικά με το τι σκέφτεστε, τι κάνετε και τι έχετε συμβεί.
  • Επίσης, γνωρίζετε τον αριθμό των like που οι δημοσιεύσεις σας λαμβάνουν. Αυτό αυξάνει την ανάγκη σας να δημοσιεύσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες σας.
  • Μερικές φορές, νομίζετε ότι έχετε ακούσει το τηλέφωνό σας να χτυπάει όπως όταν έχετε ένα μήνυμα όταν, στην πραγματικότητα όμως, δεν έχετε λάβει τίποτα.
  • Όταν είστε με τους φίλους σας, έχετε πάντα το τηλέφωνό σας στο χέρι σας. Μερικές φορές, δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση επειδή ήδη μιλάτε σε κάποιον στο τηλέφωνό σας.

Είστε περισσότερο συνδεδεμένοι, αλλά και πιο μόνοι

Ο λόγος που υποφέρετε από τη νομοφοβία είναι επειδή αισθάνεστε την ανάγκη να συμμετέχετε στη σύνδεση που σας προσφέρει η τεχνολογία.

Στις μέρες μας, δεν έχει σημασία αν η οικογένειά σας και οι φίλοι σας βρίσκονται στην άλλη πλευρά του κόσμου. Με ένα απλό μήνυμα, μια κλήση ή μια συνομιλία μέσω βίντεο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους χωρίς πρόβλημα, επειδή δεν υπάρχουν εμπόδια!

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είστε περισσότερο συνδεδεμένοι από ποτέ, αισθάνεστε και πιο μόνοι.

Στην σύγχρονη εποχή, δεν είναι απαραίτητο να αφήσετε το σπίτι για να βρείτε έναν συνεργάτη ή ακόμα και για να πάτε για ψώνια. Πόσο μάλλον αν εργάζεστε από το σπίτι … δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε να φύγετε από το σπίτι για να πάτε στη δουλειά.

Ωστόσο, είναι η ζωή πραγματική αν τη ζείτε απλώς μέσω της τεχνολογίας; Το τηλέφωνό σας αντικαθιστά πραγματικά μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο;

Ζείτε μια ζωή που δεν είναι πολύ πραγματική

Τα άτομα με νομοφοβία δημοσιεύουν τα πάντα για τη ζωή τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και εξαρτώνται πολύ από τους γύρω τους.

Ωστόσο, αυτό που μπορείτε να δείτε δεν είναι πάντα αυτό που είναι πραγματικό.

  • Πολλά ζευγάρια που δημοσιεύουν εικόνες που ξεχειλίζουν από ευτυχία στην πραγματικότητα μάλλον περνούν από μια άσχημη φάση στη σχέση τους.
  • Αυτός ο φίλος που δεν κάνει ποτέ τίποτα εκτός από το να δημοσιεύει θετικές δηλώσεις θα μπορούσε πραγματικά να υποφέρει από σοβαρή κατάθλιψη.

Όλα όσα βλέπετε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι αυτά που θέλουν οι άλλοι άνθρωποι να δείτε. Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από τη στάση τους;

Όταν ένα άτομο πάσχει από νομοφοβία, θα συγκρίνει πάντα τη ζωή του με εκείνη των άλλων. Θα νιώθει άσχημα γιατί – ενώ άλλοι κάνουν ταξίδια στο Σαββατοκύριακο ή επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη – αυτός/η θα είναι στο σπίτι στον καναπέ, κοιτάζοντας το τηλέφωνό του/της.

Παρόλο που αυτά που βλέπει θα μπορούσαν να είναι πραγματικά αληθινά, οι εικόνες θα μπορούσαν επίσης να είναι επεξεργασμένες με photoshop, να έχουν παρθεί από το διαδίκτυο ή να είναι τραβηγμένες πριν από χρόνια.

Κάποιος με νομοφοβία μπορεί να υποφέρει και, αν δεν διορθώσει  τον εθισμό με το κινητά του/της, μπορεί να καταλήξει να υποφέρει από επεισόδια σοβαρού στρες και άγχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και  σε κατάθλιψη.

Θα πρέπει να σταματήσετε να εξαρτάστε από τα κινητά τηλέφωνα. Δεν μπορείτε να ζήσετε πραγματικά τη ζωή μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Previous Post

Έτσι θα προλάβετε τις παιδικές αρρώστιες

Next Post

Oι «αθώες» συμπεριφορές γονέων που βλάπτουν τα παιδιά και πώς να τις αποφύγετε!

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ

Oι «αθώες» συμπεριφορές γονέων που βλάπτουν τα παιδιά και πώς να τις αποφύγετε!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ
  • Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr