• Latest

Ντιμιτρόφ: Αν ήταν μόνο το όνομα το πρόβλημα, θα το λύναμε εύκολα

18 Απριλίου 2018
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμιτρόφ: Αν ήταν μόνο το όνομα το πρόβλημα, θα το λύναμε εύκολα

sierafm by sierafm
18 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Το όνομα αποτελεί μόνο τη μία πτυχή της διένεξης με την Ελλάδα. Αν ήταν μόνο ο προσδιορισμός στην ονομασία θα το λύναμε εύκολα το πρόβλημα» αναφέρει ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη του στο σερβικό τμήμα του βαλκανικού τηλεοπτικού δικτύου Ν1.

Ο κ. Ντιμιτρόφ βρίσκεται στο Βελιγράδι για να συμμετάσχει σε πάνελ ευρωπαϊκής ΜΚΟ για τη συνεργασία στα Βαλκάνια ενώ δεν προβλέπεται συνάντηση του με τον ομόλογό του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση Ν1 αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά τόνισε: «Διεξάγουμε σκληρές διαπραγματεύσεις για να λύσουμε μία διένεξη με την Ελλάδα που είναι τόσο παλιά όσο και η ανεξαρτησία της χώρας μας. Προσπαθούμε, εδώ και κάποιους μήνες, να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Το θέμα αυτό για πολλά χρόνια είτε γινόταν αντικείμενο κατάχρησης είτε αγνοήθηκε. Κάποιες φορές πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση, άλλοτε πάλι ότι η λύση είναι ακόμη μακριά».

Ο κ. Ντιμιτρόφ επισήμανε ότι η προτάσεις Νίμιτς για το όνομα αποτελούν τη βάση των διαπραγματεύσεων. «Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μας πρότεινε κάποιους προσδιορισμούς, Γκόρνα, Σέβερνα και άλλους, δεν αποκλείεται στην πορεία να προστεθούν κάποιοι νέοι προσδιορισμοί αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το τί θα συμφωνήσουμε με την Αθήνα» ανέφερε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ενώ απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία ευαίσθητη φάση των διαπραγματεύσεων και όσο είμαστε αποκαλυπτικοί προς την κοινή γνώμη τόσο περισσότερο δυσκολεύουμε τη διαδικασία, διότι αν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις τίποτε δεν είναι συμφωνημένο» επισήμανε ο κ. Ντιμιτρόφ. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας του να λυθεί το πρόβλημα μέσα στο 2018 και επανέλαβε τη φράση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ότι «η ιστορία θα πρέπει να αποτελεί σχολείο και όχι φυλακή».

Στην ερώτηση αν θα απομακρυνθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το κέντρο των Σκοπίων ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Έχουμε συστήσει μία επιτροπή στο υπουργείο Πολιτισμού που ασχολείται με ολόκληρο το σχέδιο εξαρχαϊσμού των Σκοπίων. Εξετάζει τι θα μπορούσε να γίνει αλλά ακόμη δεν κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Έγινε ό,τι έγινε στο παρελθόν, τώρα θα πρέπει να δούμε αν έχει κάποια σημασία αυτό που έγινε. Εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος όταν βλέπω η New York Times να χαρακτηρίζει τα Σκόπια “πρωτεύουσα του κιτς”, θέλω η πόλη μου να είναι γνωστή από κάτι άλλο, όπως ήταν στο παρελθόν».

Ανέφερε επίσης ότι το 2014 ως στέλεχος του ΥΠΕΞ ήταν αντίθετος με το σχέδιο εξαρχαϊσμού των Σκοπίων εκφράζοντας δημόσια την άποψη ότι προσβάλει την συλλογική νοημοσύνη και συνείδηση.

Στην προτροπή της δημοσιογράφου της Ν1 να ακολουθήσει, στις συνομιλίες με τον κ. Κοτζιά, την ιδιαίτερη διπλωματία του Ίβιτσα Ντάστιτς που τραγούδησε στον Έλληνα υπουργό, ο κ. Ντιμιτρόφ απάντησε ότι οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες διαλύθηκαν σε πολύ μικρή ηλικία όταν διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει ταλέντο. «Η μητέρα μου, η οποία είναι βιολίστρια, όταν προσπάθησε να μου μάθει να παίζω βιολί διαπίστωσε ότι δεν έχω ταλέντο. Έτσι, με μητρική στοργικότητα, μου συνέστησε να ασχοληθώ με κάτι άλλο στη ζωή μου. Νομίζω αν χρησιμοποιήσω αυτή την μέθοδο στην διπλωματία θα αποκτήσω μόνο εχθρούς και δεν θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα» συμπέρανε στην συνέντευξη του στην Ν1 ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΚΟΠΙΑ
Previous Post

Ποιες τροφές επιταχύνουν το αδυνάτισμα

Next Post

Είναι 72 ετών, γιαγιά έξι εγγονιών και σύζυγος 19χρονου

Next Post

Είναι 72 ετών, γιαγιά έξι εγγονιών και σύζυγος 19χρονου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».
  • Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr