• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Από «κόσκινο» επιδόματα και παροχές

24 Ιανουαρίου 2023
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων των Γρεβενών στη δράση «Ενδυνάμωση Υφιστάμενων ΜΜΕ των Ηπειρωτικών Περιοχών ΔΑΜ» – 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Γρεβενών

19 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

18 Φεβρουαρίου 2026
Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!

Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!

18 Φεβρουαρίου 2026
Έρχεται το νέο μεγάλο τούνελ της Μακεδονίας -Ποιες πόλεις θα ενώσει

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση για τη Σήραγγα Κλεισούρας. Κανονικά η υλοποίηση του έργου. Βίντεο

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

18 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

18 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Εορδαία: Εξιχνιάστηκε κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος

18 Φεβρουαρίου 2026
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Γαλατινή: Λήγει η προθεσμία για συνδέσεις στη Β’ Φάση του φυσικού αερίου

18 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Δήμος Γρεβενών: Ανεβάζει ρυθμούς η Αποκριάτικη Μαν’Τάρα!!!

18 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Αποκριάς 2025

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εθίμων Αποκριάς 2026

18 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

18 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Από «κόσκινο» επιδόματα και παροχές

sierafm by sierafm
24 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα οποία θα διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους στις παροχές και στα προγράμματα της ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ συγκροτούνται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση οι έλεγχοι των προγραμμάτων και παροχών της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) διενεργούνται σε τρεις βαθμίδες ελέγχου και διακρίνονται σε πρωτοβάθμιους, δευτεροβάθμιους και τριτοβάθμιους ελέγχους.

Οι έλεγχοι ενεργούνται κατόπιν ανάθεσης από αρμόδιο όργανο και η ανάθεση περιγράφει το αντικείμενο του ελέγχου και ορίζει την προθεσμία, εντός του οποίου αυτός πρέπει να διενεργηθεί. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί, λόγω ειδικών περιστάσεων που σχετίζονται με τον έλεγχο που έχει ζητηθεί.

Αναλυτικότερα:

Με τους πρωτοβάθμιους ελέγχους ελέγχεται η τήρηση των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από τη συμμετοχή στα προγράμματα της Δ.ΥΠ.Α., των όρων και προϋποθέσεων που τίθενται για τη λήψη μιας παροχής, και εν γένει των όρων και προϋποθέσεων για την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού από τη ΔΥΠΑ Οι έλεγχοι μπορεί να είναι προληπτικοί και κατασταλτικοί.

Με τους δευτεροβάθμιους ελέγχους εξετάζεται η ορθότητα των πορισμάτων που έχουν εκδοθεί από τους ελεγκτές των πρωτοβάθμιων ελέγχων ως προς το περιεχόμενο και την τηρηθείσα διαδικασία.

Επιπλέον, ως δευτεροβάθμιος έλεγχος νοείται και η προετοιμασία εισήγησης στα αρμόδια αποφασιστικά όργανα της Δ.ΥΠ.Α., όταν αυτά καλούνται να αποφασίσουν επί ενστάσεων ή άλλων διοικητικών βοηθημάτων κατά αποφάσεων, οι οποίες στηρίζονται σε πορίσματα πρωτοβάθμιων ελέγχων.

Οι τριτοβάθμιοι έλεγχοι διενεργούνται σε περιπτώσεις που, κατά την κρίση της Διοίκησης της Δ.ΥΠ.Α., απαιτείται ειδική μέριμνα λόγω του βαθμού πολυπλοκότητας του ελέγχου ή του ύψους της ζημίας που ενδέχεται να υφίσταται η Δ.ΥΠ.Α. Για τη διενέργεια τριτοβάθμιου ελέγχου δεν απαιτείται να έχει προηγηθεί πρωτοβάθμιος ή δευτεροβάθμιος έλεγχος στο ίδιο αντικείμενο.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται εντός και εκτός ωραρίου με αυτοψίες, επισκοπήσεις των εγχάρτων και ηλεκτρονικών αρχείων, επικοινωνίες με ενδιαφερομένους και τις αρμόδιες υπηρεσίες και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

Άρνηση των ελεγχομένων φυσικών ή νομικών προσώπων να συνεργασθούν στον έλεγχο ή σκόπιμη καθυστέρηση εκ μέρους τους μπορεί να λαμβάνεται υπόψη για τη συναγωγή συμπερασμάτων που θα αποτυπωθούν στο ελεγκτικό πόρισμα.

Μετά το πέρας του ελέγχου οι ελεγκτές συντάσσουν πόρισμα με τα ευρήματα του ελέγχου και το παραδίδουν, εντός της ταχθείσης προθεσμίας, στο όργανο που ζήτησε τον έλεγχο.

Ποιοι θα ελέγχουν

  • Αρμόδια όργανα για τη διενέργεια ελέγχων των προγραμμάτων και παροχών της Δ.ΥΠ.Α. είναι οι ελεγκτές. Ελεγκτές είναι οι υπάλληλοι της Δ.ΥΠ.Α., μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, βαθμίδας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κατόπιν σχετικής ανάθεσης από αρμόδιο όργανο. Κάθε έλεγχος διενεργείται από δύο ελεγκτές.
  • Αρμοδιότητα για τη διενέργεια πρωτοβάθμιων ελέγχων έχουν οι υπάλληλοι της Δ.ΥΠ.Α. που δεν είναι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων, καθώς και οι προϊστάμενοι Τμήματος ή Υποδιεύθυνσης. Την αρμοδιότητα για την ανάθεση πρωτοβάθμιων ελέγχων έχουν τα όργανα που ορίζονται στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει ένα πρόγραμμα, περιλαμβανομένης και της σχετικής πρόσκλησης ή προκήρυξης.
  • Αρμοδιότητα για τη διενέργεια δευτεροβάθμιων ελέγχων έχουν οι προϊστάμενοι Τμήματος ή Υποδιεύθυνσης.
  • Αρμοδιότητα για τη διενέργεια τριτοβάθμιων ελέγχων έχουν οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων.

Οι ελεγκτές λαμβάνουν αποζημίωση για κάθε έλεγχο που διενεργούν και καλύπτει τουλάχιστον 12 ελέγχους το μήνα. Η αποζημίωση ανέρχεται σε 28 ευρώ ανά έλεγχο. Η καταβολή της γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι έχει περατωθεί ο έλεγχος και έχει παραδοθεί το σχετικό πόρισμα εμπροθέσμως.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΟΑΕΔ
Previous Post

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Εγκαίνια Έκθεσης Κόμπος/Πεδίο: η ενέργεια του κενού, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Next Post

Πανελλήνιες 2023: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές – Χρονοδιάγραμμα

Next Post
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πανελλήνιες 2023: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές - Χρονοδιάγραμμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων των Γρεβενών στη δράση «Ενδυνάμωση Υφιστάμενων ΜΜΕ των Ηπειρωτικών Περιοχών ΔΑΜ» – 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Γρεβενών
  • Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη
  • Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση για τη Σήραγγα Κλεισούρας. Κανονικά η υλοποίηση του έργου. Βίντεο
  • Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr