• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Πράσινο φως για 8 προγράμματα για χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους

18 Ιανουαρίου 2023
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

20 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

20 Νοεμβρίου 2025
Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

20 Νοεμβρίου 2025
ΚΡΟΚΟΣ

Κρόκος Κοζάνης: Το πολύτιμο «χρυσάφι της ελληνικής γης» υπό πίεση

20 Νοεμβρίου 2025
Οσπρια

Πώς τα όσπρια γίνονται «υπερτροφή» για την υγεία – Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Στο αυτόφωρο πασίγνωστη ηθοποιός που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, πινακίδες και υπό την επήρεια αλκοόλ!

20 Νοεμβρίου 2025
Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης: Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε το μανιτάρι των Γρεβενών 

Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης: Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε το μανιτάρι των Γρεβενών 

20 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Γίνε μέρος της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Νέων/Youth Center

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Πράσινο φως για 8 προγράμματα για χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους

sierafm by sierafm
18 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα προγράμματα για χιλιάδες άνεργους σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Ενισχυμένη Εγγύηση για τη Νεολαία του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα περιλαμβάνει δράσεις και προγράμματα διευκόλυνσης της εργασιακής ένταξής των νέων ανέργων ηλικίας 15 – 29 ετών, που αφορούν είτε στη δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις (με επιδότηση του μισθολογικού ή/και μη-μισθολογικού κόστους) ή στη συνδυασμένη κατάρτιση ή/και επανακατάρτιση με βάση τις γνώσεις και δεξιότητες που βρίσκονται σε ζήτηση από συγκεκριμένους κλάδους και στην προώθηση σε απασχόληση ή απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις των ίδιων κλάδων.

Τα εν λόγω προγράμματα και δράσεις συνδυάζουν τη μάθηση εξειδικευμένη σε δεδομένα και ανάγκες συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας και επαγγελμάτων, και απόκτηση πρακτικής εργασιακής εμπειρίας από επιχειρήσεις στους ίδιους κλάδους, και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουν τη σύνδεση της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες δεξιότητες και την πιστοποίηση αυτών και της εφαρμογής των γνώσεων σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα.  

Οι νέοι (άνεργοι και αναζητούντες εργασία) θα παραπέμπονται για συμμετοχή σε συγκεκριμένα προγράμματα βάσει της διαδικασίας εξατομικευμένης προσέγγισης, της διάγνωσης των αναγκών τους, της συμβουλευτικής και καθοδήγησης από τους εργασιακούς συμβούλους της Δ.ΥΠ.Α., ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι εκροές του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας αναφορικά με ανάγκες ανά γεωγραφική περιοχή, κλάδο/τομέα ή/και επάγγελμα.  Οι νέες δράσεις που θα ξεκινήσουν να τρέχουν μέσα στο 2023 είναι: 

1. Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον Τουρισμό 

Πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση εποχικών ανέργων του τουριστικού κλάδου, σε θεματικές ενότητες τουρισμού και επισιτισμού συνολικής διάρκειας 50-150 ωρών. 

Πρόγραμμα ανοικτού τύπου, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού 5.000.000 ευρω για ανέργους έως 29 ετών.

2.  Πρόγραμμα 

Κατάρτισης σε προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες (advanced digital skills) Πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση, διάρκειας 100-250 ωρών, με σκοπό την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων, αποφοίτων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θεματικές ενότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Πρόγραμμα ανοικτού τύπου, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ για ανέργους νέους έως 29 ετών.

3.  Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε συνεργασία με επιμελητήρια, κρατικούς φορείς. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση και αναβάθμιση οριζόντιων και πράσινων δεξιοτήτων, με πιστοποίηση, για την προώθηση της προϋπολογισμού 20.000.000 € για ανέργους  έως 29 ετών.

4. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για αποφοίτους επαγγελματική ς εκπαίδευσης, Β’βάθμιας και Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις και θέσεις συναφείς με το αντικείμενο των σπουδών τους.  Δράσεις σύζευξης αποφοίτων και επιχειρήσεων, πιστοποίησης δεξιοτήτων από τρίτους  φορείς και 100% επιχορήγησης της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας 6 μηνών. προϋπολογισμού 130.000.000 ευρώ για νέους έως 29 ετών, απόφοιτους Β’βάθμιας και Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης.

5. Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας νέων με αναπηρία Δράσεις: (α) συμβουλευτικής, (β) διενέργεια career day ανά cluster επιχειρήσεων, (γ) κατάρτιση και πιστοποίηση, και (δ) απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας 6 μηνών σε επιχειρήσεις στους τομείς τουρισμού, κατασκευών, ΤΠΕ, λιανεμπορίου, μεταποιητικής βιομηχανίας, logistics, εξαγωγικού εμπορίου, ηλεκτρονικού εμπορίου, για 5.000 νέους με αναπηρία. Προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ για 5.000 Νέους με αναπηρία, έως 29 ετών. 

6.  Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους 18-29 ετών. Συμβουλευτική και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 6 μήνες, με έμφαση σε τομείς αιχμής και κλάδους υψηλής ζήτησης. 

Πρόγραμμα ανοικτού τύπου, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού 72.000.000 για άνεργους έως 29 ετών.

7. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασιακής ένταξης και επανένταξης για ευάλωτες ομάδες ανέργων. Δράσεις εξειδικευμένης συμβουλευτικής, ταχύρρυθμης κατάρτισης, πιστοποίησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας 12 μηνών προϋπολογισμού 17.550.000 € για ανέργους έως 29 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

8.Υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας σε περιοχές – θύλακες υψηλής ανεργίας. Ταχύρρυθμη επανακατάρτιση και επανειδίκευση σε τομείς με αναπτυξιακή δυναμική με επιδοτούμενη απασχόληση 8μηνης διάρκειας και επιχορήγηση του 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ για ανέργους έως 29 ετών από περιοχές με υψηλή ανεργία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΟΑΕΔ
Previous Post

Νωρίτερα στη σύνταξη όλοι οι ένστολοι

Next Post

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Next Post
ΑΣΠΑΙΤΕ

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις
  • Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό
  • Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε
  • Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr