• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Ομιλία του Γιώργου Κασαπίδη στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας: «Aσφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις”

12 Ιουλίου 2018
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

αγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια.  Βίντεο

Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

6 Ιανουαρίου 2026
Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία του Γιώργου Κασαπίδη στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας: «Aσφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις”

sierafm by sierafm
12 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ομιλία βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας: «Aσφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις”

Εκτενή αναφορά σε ζητήματα απασχόλησης και αδήλωτης εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στη δυσλειτουργία του ΕΦΚΑ στη Δυτική Μακεδονία, έκανε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

Αρχικά επεσήμανε τη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου αυτοτροφοδότησης της αδήλωτης εργασίας, εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης και των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Ειδικότερη αναφορά έκανε για την αδήλωτη εργασία στον πρωτογενή τομέα και τους εργάτες γης. Σύμφωνα με το βουλευτή, τα κύρια αίτια του φαινομένου είναι η απουσία του ελεγκτικού μηχανισμού και η επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα εισοδηματικά κριτήρια για την απόδοσή του.

Οι διατάξεις αυτές κάνουν μη ελκυστική τη νόμιμη απασχόληση των εργατών γης καθώς οι υποψήφιοι εργαζόμενοι δε θέλουν να εμφανίσουν εισοδήματα από την εργασία που θα τους αποκλείσουν από το επίδομα.

Αποτέλεσμα, οι εργάτες γης να μη δέχονται να ασφαλίζονται κατά την απασχόλησή τους σε διάφορες καλλιεργητικές εργασίες.

Επιπρόσθετα, οι γεωργοί που αναγκάζονται να καταβάλουν χρήματα για την αμοιβή της αδήλωτης εργασίας των εργατών γης που αναγκαστικά απασχολούν δεν εμφανίζουν ως δαπάνη στα βιβλία τους το σχετικό πόσο και αυτό δεν εκπίπτει από τα έσοδα της γεωργικής εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα να φορολογείται επιπλέον το εισόδημα της εκμετάλλευσης.

Έτσι έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και επιτείνεται ο φαύλος κύκλος της παραοικονομίας και της αδήλωτης εργασίας, πλήττοντας καίρια την υγιή επιχειρηματικότητα και τα έσοδα του κράτους.

Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται με την αναζήτηση εσόδων του κράτους με περαιτέρω φορολογικά μέτρα, εγκλωβίζοντας ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους και επιχειρηματίες στη δίνη αυτή.

Παράλληλα ο βουλευτής κατέθεσε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα πρότεινε την υπαγωγή του γεωργικού επαγγέλματος στα παραγωγικά επαγγέλματα και όχι στα επιτηδεύματα, με ταυτόχρονη εφαρμογή των διεθνών αρχών και κανόνων γεωργικής λογιστικής στη φορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος.

Σε αυτή τη λογική πρότεινε τη μείωση των ασφαλιστικών και φορολογικών συντελεστών και την καθιέρωση τεκμαρτών κριτηρίων διαβίωσης για τους αλλοδαπούς εργάτες γης, με παράλληλη εμφάνιση νόμιμων παραστατικών αμοιβής εργασίας σε ένα συγκεκριμένο όριο, ώστε να μη χάνεται το επίδομα.

Όπως δηλαδή συμβαίνει στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που κάνουν έως εκατόν είκοσι ημερομίσθια εκτός ΟΓΑ ή με τους ανέργους που δύνανται να κάνουν εβδομήντα ημερομίσθια, χωρίς να χάνουν την ιδιότητα του ανέργου.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι αγρότες-πολίτες στη Δυτική Μακεδονία, καθώς με ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας δε λειτουργεί πλέον γραφείο ΕΦΚΑ αγροτών.

Η μοναδική δομή που υπήρχε καταργήθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου.

Συνέπεια της πράξης αυτής είναι το 38% των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των Αθηνών, οι οποίες και λόγω έλλειψης προσωπικού, επίσης, υπολειτουργούν.

Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας της δομής αυτής στη Δυτική Μακεδονία ο βουλευτής ζήτησε από την παριστάμενη Υπουργό να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να προβεί σε αυτή την ενέργεια ή όχι.

Της υπενθύμισε επίσης ότι σχετική ερώτηση του ίδιου παραμένει εδώ και επτά μήνες αδικαιολόγητα αναπάντητη.

Τέλος υπερασπίστηκε τη νομοθετική πρωτοβουλία της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας να εισάγει με τη μορφή τροπολογίας την αποτροπή της επερχόμενης περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Previous Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Ο Μανώλης Λιδάκης «Ζωντανά στην αυλή»

Next Post

Σιάτιστα: Υδροδότηση του κτηρίου στο χώρο του ιππικού τριάθλου

Next Post

Σιάτιστα: Υδροδότηση του κτηρίου στο χώρο του ιππικού τριάθλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • αγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών
  • Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr