• Latest
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Έως πότε οι αιτήσεις – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

2 Ιανουαρίου 2023
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Δεν αποδεχόμαστε να βαφτίζεται «ψέμα» ένα συλλογικό αίτημα

3 Σεπτεμβρίου 2026
Στον Δήμο Σερβίων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη

Στον Δήμο Σερβίων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη

3 Σεπτεμβρίου 2026
Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας από το ΕΠΑΛ Σιάτιστας

ΕΠΑΛ Γρεβενών: Εγγραφές στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας 2026–2027

3 Σεπτεμβρίου 2026
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης

3 Σεπτεμβρίου 2026
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο “Πάρε με φεγγάρι να χαρείς”

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο “Πάρε με φεγγάρι να χαρείς”

3 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: Ανακοίνωση για την 3η Σεπτέμβρη

3 Σεπτεμβρίου 2026
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΝΕ: Η “Οδύσσεια” συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ίδιο κι η κοροϊδια

3 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του!

3 Σεπτεμβρίου 2026
Υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

3 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου:  Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σέβης Βολουδάκη στον Δήμο Βοΐου

Δήμος Βοΐου:  Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σέβης Βολουδάκη στον Δήμο Βοΐου

3 Σεπτεμβρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος Κοζανίτης» -Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης για την απώλεια του Γιάννη Κορκά

3 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Το Επιμελητηριο Κοζάνης Αποχαιρετά τον Γιάννη Κορκά

3 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Έως πότε οι αιτήσεις – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

sierafm by sierafm
2 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΠΕΚΑ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα επίδομα παιδιού – Α21, και μέχρι τότε οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για το έτος 2022. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), σε ανακοίνωσή του, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που ακόμη δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2022 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21, αλλά δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.

Η πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά για την υποβολή αιτήσεων στις 15/1/2023, στις 23:59.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou.

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση, δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία για όσους είχαν υποβάλει την αίτησή τους καταβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Τα ποσά

Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Οικογένειες με δύο γονείς

Παραδείγματα:

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 28.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 28.000 ευρώ / 2= 14.000€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 56 ευρώ επίδομα το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα 26.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 26.000 ευρώ / 1,75= 14.857 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 28 ευρώ επίδομα το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 18.800€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 18.800€ / 2= 9.400 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 84 ευρώ επίδομα το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 13.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 +1/4 = 2,25. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 13.000 ευρώ / 2,25 = 5.777 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280 ευρώ το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000 ευρώ / 2= 6.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140 ευρώ το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 14.500 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 14.500 ευρώ 2,5 = 5.800€. Η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 420 ευρώ το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 24.500 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 24.500 ευρώ / 2,5 = 9.800 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 252 ευρώ το μήνα.
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 5 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 +1/4 = 2,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 27.000 ευρώ / 2,75 = 9.818 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 336 ευρώ το μήνα.

Μονογονεϊκές οικογένειες

Παραδείγματα

  • Μονογονεικές οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000 ευρώ / 2= 6.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280 ευρώ το μήνα.
  • Μονογονεικές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 = 1,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 9.000 ευρώ / 1,5= 6.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 70 ευρώ το μήνα.
  • Μονογονεικές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 + 1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 10.500 ευρώ / 1,75= 6.000 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140 ευρώ το μήνα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥΟΠΕΚΑ
Previous Post

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Next Post

Εκλογές: Με το διάλογο Μητσοτάκη-Κουτσούμπα “κλείδωσε” ο Απρίλιος

Next Post
ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές: Με το διάλογο Μητσοτάκη-Κουτσούμπα "κλείδωσε" ο Απρίλιος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • “ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Δεν αποδεχόμαστε να βαφτίζεται «ψέμα» ένα συλλογικό αίτημα
  • Στον Δήμο Σερβίων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη
  • ΕΠΑΛ Γρεβενών: Εγγραφές στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας 2026–2027
  • Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης
  • Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο “Πάρε με φεγγάρι να χαρείς”

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr