• Latest
σημανδρακος

Ο Βαγγέλης Σημανδράκος για την ημέρα της γυναίκας

8 Μαρτίου 2018
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς

19 Νοεμβρίου 2025
Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026

Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026

19 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

19 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Ανακαινίζω» για σπίτια πριν το 1990- Πότε θα ανοίξει, τι επιδοτεί

19 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σκότωσε στο ξύλο τον οδηγό γιατί του έκλεισε τον δρόμο: Η ομολογία του 29χρονου για τον θάνατο του 58χρονου

19 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαξιωμένοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών στο Δημόσιο Τομέα  – Αναγκαία η αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης και προσφοράς τους»

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

19 Νοεμβρίου 2025
 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Βαγγέλης Σημανδράκος για την ημέρα της γυναίκας

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
σημανδρακος
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη σημασία του ρόλου των γυναικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο χώρος των ΤΠΕ συγκαταλέγεται μεταξύ των ανταγωνιστικότερων και σημαντικότερων τομέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και διεθνώς. Προκειμένου όμως να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων, ουσιαστικά, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στους τομείς των ΤΠΕ.

Γιατί άραγε;

Ήταν καλοκαίρι του 1969 όταν η Αμερικανική κοινωνία, παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τον Neil Armstrong να πατά στη Σελήνη.

Η Margaret Hamilton ήταν τότε 33 ετών. Μηχανικός λογισμικού.
Η γυναίκα στην οποία οφείλουμε την ομαλή προσελήνωση και την επιστροφή του Apollo 11.

Ο άνθρωπος δεν θα είχε πάει στο φεγγάρι, αν δεν ήταν αυτή η γυναίκα.

Η πρώτη μηχανικός λογισμικού της NASA ανέπτυξε τα συστήματα πλοήγησης των αποστολών του προγράμματος Apollo τις δεκαετίες 1960 και 1970. Μία γυναίκα που διέπρεψε γιατί είχε πείσμα και όραμα. Άλλαξε τον κόσμο και μας έκανε να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν αντρικά και γυναικεία επαγγέλματα, πάρα μόνο μυαλό και γνώση.
Σήμερα η Peggy Whitson είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στην ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes με τις πιο επιδραστικές γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας οι 6 από τις 20 πρώτες θέσεις ανήκουν σε κυρίες.

H Sheryl Sanberg (COO του Facebook), η Angela Merkel, η Susan Wojcicki (CEO του YouTube), η Marissa Mayer (CEO της Yahoo), η Meg Whitman (CEO της HP), η Ginni Rometty (CEO της IBM), η Angela Ahrendts (Senior VP της Apple) και η Safra Catz (Co-CEO της Oracle) είναι οι πιο επιδραστικές γυναίκες στην τεχνολογία αυτή τη στιγμή.

Η διαχείριση της τεχνολογίας απαιτεί διαφορετικές ικανότητες, που είναι, όπως δείχνουν όλα, πιο κοντά στα έμφυτα ταλέντα των γυναικών, όπως η ευελιξία, η συνεργασία με ανθρώπους ποικίλων ειδικοτήτων, η φαντασία και η δημιουργικότητα.
Γι’ αυτό και η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο οι γυναίκες μπορούν να διαπρέψουν. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν προκαταλήψεις μέχρι και σήμερα.

Οι ασυνείδητες προκαταλήψεις, που έχουν όλοι οι άνθρωποι, οφείλονται κυρίως στον τρόπο που μεγαλώνουμε, το σύστημα εκπαίδευσης και την κοινωνία.

Οι προκαταλήψεις αυτές διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας για τα δύο φύλα με αποτέλεσμα οι ίδιες οι γυναίκες, ασυνείδητα, να μειώνουν τις προσδοκίες τους για το τι μπορούν να πετύχουν.

Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η παροχή κινήτρων από την Πολιτεία, που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό γυναικών να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις εργασίας και θα παρακινήσουν τα νέα κορίτσια να προσανατολιστούν επαγγελματικά προς τις τεχνολογίες επικοινωνίες και πληροφορίας. Έγραψαν κώδικες, συνέδραμαν και επισφράγισαν κοσμοϊστορικές εφευρέσεις, έθεσαν τα θεμέλια της τεχνολογικής εξέλιξης, έστειλαν τον άνθρωπο στο φεγγάρι.

Κίνησαν τη γνώση, την έκαναν δύναμή τους σε εποχές που το φύλο τους αντιμετωπιζόταν χωρίς καμία περιστροφή ως «αδύναμο», ενέπνευσαν και εμπνέουν τους επιστημονικούς απογόνους τους. Έγιναν γυναίκες καριέρας σε μια εποχή που ο όρος αυτός ήταν ακόμα «αδόκιμος». Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία της τεχνολογίας αμφισβητήθηκε για καιρό.

Κάποιες έπρεπε να διεκδικήσουν διπλά και τριπλά όσα οι άντρες συνάδελφοί τους είχαν εκ προοιμίου ως δεδομένα.

Ως κοινωνία λοιπόν, οφείλουμε να εκπαιδεύουμε τα μέλη μας ότι το φύλο δεν δύναται να είναι τροχοπέδη για το μέλλον κανενός, καθώς όπως είπε και η σπουδαία Γαλλίδα συγγραφέας και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, Simone de Beauvoir, «Δε γεννιέσαι γυναίκα. Γίνεσαι γυναίκα».

Βαγγέλης Σημανδράκος
Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών
Tags: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ
Previous Post

Ετήσιος εκκλησιασμός της Βοΐακής εστίας

Next Post

Αποκλεισμός της Ακαδημίας Βοΐου από το πρωτάθλημα!!!

Next Post

Αποκλεισμός της Ακαδημίας Βοΐου από το πρωτάθλημα!!!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς
  • Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026
  • Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  
  • Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!
  • Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr