• Latest
Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

28 Απριλίου 2024
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Κοζάνη: Στο επίκεντρο η λειτουργία του Τιάλειου Γηροκομείου μετά τα κρούσματα ψώρας – Νέοι έλεγχοι και ζητήματα αδειοδότησης

18 Ιουνίου 2026
Conference League: Εύκολος αντίπαλος για Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο

Conference League: Εύκολος αντίπαλος για Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο

18 Ιουνίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Δεν είναι μόνο τι περιέχουν, αλλά και πώς παρασκευάζονται

18 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς του Δήμου Βοΐου

18 Ιουνίου 2026
Πυροσβεστική

Καταγγελία: Ρομά επιτέθηκαν σε πυροσβέστες για να κλέψουν το πυροσβεστικό όχημα

18 Ιουνίου 2026
tiktok, TikTok, τικτοκ, ιντερνερτ

Εγκεφαλικά νεκρή 15χρονη μετά από επικίνδυνο challenge στα social media με το αντιαλλεργικό φάρμακο Benadryl

18 Ιουνίου 2026
Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

18 Ιουνίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Καθαρισμός οικοπέδων: Από 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι για τα πρόστιμα – Τέλος οι παρατάσεις

18 Ιουνίου 2026
ΠΑΠΑΣ

Συνελήφθη διάκονος για επίθεση στην πεθερά του

18 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

16χρονος εκβίασε συνομήλικο του και του απέσπασε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ

18 Ιουνίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με 11χρονο την ώρα που έκανε ποδήλατο

18 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η Μουσική Εκδήλωση Μαθητών και Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Δήμος Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε η Μουσική Εκδήλωση Μαθητών και Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

17 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
0
SHARES
29
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Να μην ξεχαστεί η μνήμη, να μη νικήσει η λήθη, να κρατηθεί ζωντανή η αλήθεια»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή (Κυριακή 28/4) κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσαν στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός συμμετείχε στη σιωπηρή πορεία και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η διατήρηση της ιστορικής γνώσης είναι το ελάχιστο καθήκον της ανθρωπότητας και πως Έλληνες και Αρμένιοι δεν ξεχνούμε τους 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους που, πριν από 109 χρόνια, εξοντώθηκαν και εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρογονικές εστίες τους.

Όπως είπε: «Είθισται, σε ανάλογες περιστάσεις, να αναφερόμαστε στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων. Στους αγώνες, στα μαρτύρια και στις θυσίες τους. Στις διώξεις, στους εκτοπισμούς, στις δολοφονίες. Σε όλα αυτά που συνιστούν την υπόθεση της Γενοκτονίας.

Επιτρέψτε μου, όμως, σήμερα, να αποδώσω την οφειλόμενη τιμή, αναφερόμενος στους απόγονους των θυμάτων, στους Αρμένιους της διασποράς, στην κοινότητα της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Σε όλους εσάς που μεγαλώνοντας με τις διηγήσεις των φρικτών εκείνων γεγονότων στις αγκαλιές των γιαγιάδων και των παππούδων σας, που διαβάζοντας μαρτυρίες και ντοκουμέντα για τις μαύρες εκείνες σελίδες της ιστορίας, τρέψατε την κατάρα σ´ ευλογία, το δάκρυ σε κουράγιο, και τον πόνο σε ευθύνη, να μην ξεχαστεί η μνήμη, να μη νικήσει η λήθη, να κρατηθεί ζωντανή η αλήθεια. Κόντρα στη δύναμη του χρόνου, στην προσβλητική προσπάθεια παραχάραξης, στην ταπεινωτική ανοχή της διεθνούς κοινότητας. Κάνατε όμως και το στίγμα πείσμα και δύναμη προόδου στη φιλόξενη Ελλάδα και γίνατε ένα με τους ανθρώπους αυτού του τόπου, άλλοι πριν κι άλλοι μετά τη μεγάλη τραγωδία. Ζυμώσατε μαζί μας κοινούς καημούς και πόθους. Αυτά μας ενώνουν, έτσι αδελφοποιηθήκαμε.

Δεν μας ενώνει καμία κοινή έχθρα, αλλά τα κοινά βιώματα, οι αγώνες και τα όνειρα. Η πίστη στο σύνολο των αξιών, αρχών και κανόνων, που αποτέλεσαν τον πυρήνα των διεθνών οργανισμών και συνθηκών του σύγχρονου κόσμου, για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης, του ανθρωπισμού και της προόδου. Ενός πλαισίου που ενώνει και δεν διχάζει λαούς και έθνη. Που αποθαρρύνει την εχθρότητα και καλλιεργεί την καταλλαγή και τη συνεργασία. Όχι όμως την καταλλαγή της λήθης και της παραχάραξης, αλλά της αλήθειας και της αποκατάστασης, που λυτρώνει θύματα και θύτες, και που κυρίως εγγυάται τη μη επανάληψη των εγκλημάτων. Για αυτό, επιτρέψτε μου να αφιερώσω τούτη την ημέρα σε εσάς, που κρατάτε το καντήλι της αλήθειας αναμμένο. Που κάνετε το δάκρυ μας χαμόγελο και την συμπόνια μας ελπίδα για δικαίωση Σε εσάς, την Αρμενική κοινότητα, που αποτελείτε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης, αλλά και ζωντανό κύτταρο με αξιέπαινη παρουσία και προσφορά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 μέχρι και σήμερα, με την εκκλησία, το σχολείο, το πολιτιστικό κέντρο, τα γραφεία της κοινότητας, αλλά και το μνημείο της Σταυρόπετρας, να στεγάζουν την πίστη, την κουλτούρα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό σας, σε συνέχεια της ιστορικής μας συνύπαρξης και απόδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Σε εσάς τους 15.000 και πλέον Αρμένιους που ζείτε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και διακρίνεστε με την δημιουργική σας διάθεση σε όλους τους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Για εσάς το είπε καλύτερα από τον καθένα, εκατό και πλέον χρόνια πριν από σήμερα, το 1916, ο Γάλλος μυθιστοριογράφος και κριτικός, Ανατόλ Φρανς: “Η Αρμενία πεθαίνει, αλλά θα επιβιώσει. Το λίγο αίμα που έμεινε είναι πολύτιμο. Είναι αίμα που θα δώσει ζωή σε μια ηρωική γενιά. Ένα Έθνος που δεν θέλει να πεθάνει, δεν πεθαίνει”».

Tags: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Previous Post

Καστοριά: Συνελήφθη 64χρονος για ναρκωτικά

Next Post

Συλλήψεις -12- ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το τελευταίο εικοσαήμερο

Next Post
Συλλήψεις -12- ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το τελευταίο εικοσαήμερο

Συλλήψεις -12- ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το τελευταίο εικοσαήμερο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Στο επίκεντρο η λειτουργία του Τιάλειου Γηροκομείου μετά τα κρούσματα ψώρας – Νέοι έλεγχοι και ζητήματα αδειοδότησης
  • Conference League: Εύκολος αντίπαλος για Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο
  • Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Δεν είναι μόνο τι περιέχουν, αλλά και πώς παρασκευάζονται
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς του Δήμου Βοΐου
  • Καταγγελία: Ρομά επιτέθηκαν σε πυροσβέστες για να κλέψουν το πυροσβεστικό όχημα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr