• Latest
Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

28 Απριλίου 2024
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
Προσωπικός Αριθμός… από κούνια: Σκοπός να αποδίδεται από τη γέννηση – Ποια λάθη θα μπορείτε να διορθώσετε από 3 Ιουνίου

Αυτό είναι το mail για τον Προσωπικό Αριθμό

9 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι οι δικαιούχοι

9 Νοεμβρίου 2025
Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

9 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε τους κατοίκους της κοινότητας Αχλάδας

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ψηφιακό μητρώο ελέγχου προϊόντων καπνού, αλκοόλ, για προστασία ανηλίκων -Οι υποχρεώσεις, τι αναφέρει το ν/σ

8 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς

8 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε νικηφόρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας από τα Σέρβια

8 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Να μην ξεχαστεί η μνήμη, να μη νικήσει η λήθη, να κρατηθεί ζωντανή η αλήθεια»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή (Κυριακή 28/4) κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσαν στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός συμμετείχε στη σιωπηρή πορεία και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η διατήρηση της ιστορικής γνώσης είναι το ελάχιστο καθήκον της ανθρωπότητας και πως Έλληνες και Αρμένιοι δεν ξεχνούμε τους 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους που, πριν από 109 χρόνια, εξοντώθηκαν και εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρογονικές εστίες τους.

Όπως είπε: «Είθισται, σε ανάλογες περιστάσεις, να αναφερόμαστε στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων. Στους αγώνες, στα μαρτύρια και στις θυσίες τους. Στις διώξεις, στους εκτοπισμούς, στις δολοφονίες. Σε όλα αυτά που συνιστούν την υπόθεση της Γενοκτονίας.

Επιτρέψτε μου, όμως, σήμερα, να αποδώσω την οφειλόμενη τιμή, αναφερόμενος στους απόγονους των θυμάτων, στους Αρμένιους της διασποράς, στην κοινότητα της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Σε όλους εσάς που μεγαλώνοντας με τις διηγήσεις των φρικτών εκείνων γεγονότων στις αγκαλιές των γιαγιάδων και των παππούδων σας, που διαβάζοντας μαρτυρίες και ντοκουμέντα για τις μαύρες εκείνες σελίδες της ιστορίας, τρέψατε την κατάρα σ´ ευλογία, το δάκρυ σε κουράγιο, και τον πόνο σε ευθύνη, να μην ξεχαστεί η μνήμη, να μη νικήσει η λήθη, να κρατηθεί ζωντανή η αλήθεια. Κόντρα στη δύναμη του χρόνου, στην προσβλητική προσπάθεια παραχάραξης, στην ταπεινωτική ανοχή της διεθνούς κοινότητας. Κάνατε όμως και το στίγμα πείσμα και δύναμη προόδου στη φιλόξενη Ελλάδα και γίνατε ένα με τους ανθρώπους αυτού του τόπου, άλλοι πριν κι άλλοι μετά τη μεγάλη τραγωδία. Ζυμώσατε μαζί μας κοινούς καημούς και πόθους. Αυτά μας ενώνουν, έτσι αδελφοποιηθήκαμε.

Δεν μας ενώνει καμία κοινή έχθρα, αλλά τα κοινά βιώματα, οι αγώνες και τα όνειρα. Η πίστη στο σύνολο των αξιών, αρχών και κανόνων, που αποτέλεσαν τον πυρήνα των διεθνών οργανισμών και συνθηκών του σύγχρονου κόσμου, για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης, του ανθρωπισμού και της προόδου. Ενός πλαισίου που ενώνει και δεν διχάζει λαούς και έθνη. Που αποθαρρύνει την εχθρότητα και καλλιεργεί την καταλλαγή και τη συνεργασία. Όχι όμως την καταλλαγή της λήθης και της παραχάραξης, αλλά της αλήθειας και της αποκατάστασης, που λυτρώνει θύματα και θύτες, και που κυρίως εγγυάται τη μη επανάληψη των εγκλημάτων. Για αυτό, επιτρέψτε μου να αφιερώσω τούτη την ημέρα σε εσάς, που κρατάτε το καντήλι της αλήθειας αναμμένο. Που κάνετε το δάκρυ μας χαμόγελο και την συμπόνια μας ελπίδα για δικαίωση Σε εσάς, την Αρμενική κοινότητα, που αποτελείτε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης, αλλά και ζωντανό κύτταρο με αξιέπαινη παρουσία και προσφορά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 μέχρι και σήμερα, με την εκκλησία, το σχολείο, το πολιτιστικό κέντρο, τα γραφεία της κοινότητας, αλλά και το μνημείο της Σταυρόπετρας, να στεγάζουν την πίστη, την κουλτούρα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό σας, σε συνέχεια της ιστορικής μας συνύπαρξης και απόδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Σε εσάς τους 15.000 και πλέον Αρμένιους που ζείτε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και διακρίνεστε με την δημιουργική σας διάθεση σε όλους τους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Για εσάς το είπε καλύτερα από τον καθένα, εκατό και πλέον χρόνια πριν από σήμερα, το 1916, ο Γάλλος μυθιστοριογράφος και κριτικός, Ανατόλ Φρανς: “Η Αρμενία πεθαίνει, αλλά θα επιβιώσει. Το λίγο αίμα που έμεινε είναι πολύτιμο. Είναι αίμα που θα δώσει ζωή σε μια ηρωική γενιά. Ένα Έθνος που δεν θέλει να πεθάνει, δεν πεθαίνει”».

Tags: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Previous Post

Καστοριά: Συνελήφθη 64χρονος για ναρκωτικά

Next Post

Συλλήψεις -12- ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το τελευταίο εικοσαήμερο

Next Post
Συλλήψεις -12- ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το τελευταίο εικοσαήμερο

Συλλήψεις -12- ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το τελευταίο εικοσαήμερο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο
  • Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα
  • Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ
  • Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11
  • ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr