• Latest
κατασκηνωση

Παιδικές κατασκηνώσεις: Εντατικοποιημένοι έλεγχοι μετά τον θάνατο της 8χρονης στη Χαλκιδική

4 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παιδικές κατασκηνώσεις: Εντατικοποιημένοι έλεγχοι μετά τον θάνατο της 8χρονης στη Χαλκιδική

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κατασκηνωση
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εντατικοποιημένοι έλεγχοι και τήρηση του θεσμικού πλαισίου στο έπακρον συνθέτουν την προετοιμασία των κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι. Υπό τη σκιά του θανάτου της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής τον Αύγουστο του 24, αρμόδιοι φορείς περιγράφουν το «σφίξιμο» των ελεγκτικών μηχανισμών ανά τη χώρα, από τις συνθήκες υγιεινής μέχρι τη λειτουργία της πισίνας.

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκήνωση έχει αρχίσει για χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από Πυροσβεστική, Αστυνομία, Διεύθυνση υγείας και Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, «χτενίζουν» τις κατασκηνώσεις βεβαιώνοντας την ασφάλεια τους. Στον απόηχο της τραγωδίας του περσινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων Δημήτρης Σκούρας δηλώνει στο Τhesstoday.gr ότι «τώρα, ο κρατικός μηχανισμός έχει εξαπολύσει ένα ‘’κυνηγητό’’ με την καλή έννοια, με συγκεκριμένες οδηγίες από πέρσι για το θεσμικό πλαίσιο και για το αν τηρούνται όσα πρέπει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΛΚ και ιδιοκτήτη κατασκήνωσης στην Πελοπόνησσο, το θεσμικό πλαίσιο για τις κατασκηνώσεις ήταν ανέκαθεν σχολαστικό και ασφαλές, με την προϋπόθεση ότι… τηρείται. «Το πλαίσιο μας είναι πάρα πολύ αυστηρό, και εφόσον τηρείται, πολύ ασφαλές. Βλέπουμε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε πολλές περιφέρειες και είναι θετικό. Κάθε χρόνο ξανά ξεκινάμε από το μηδέν για να πάρουμε άδεια λειτουργίας. Εδώ και πολλά χρόνια είναι πολύ σκληροί οι έλεγχοι της Περιφέρειάς μας και κατά τη διάρκεια της αδειοδότησης και κατά τη διάρκεια του επανελέγχου, είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει. Νομίζω ότι τώρα έχει συμβεί το ίδιο σε όλες», εξηγεί.

Ο τριπλός ρόλος της Περιφέρειας

Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες των ελέγχων, ο κ. Σκούρας εξηγεί ότι ο ρόλος της Περιφέρειας χωρίζεται σε τρία σκέλη. «Το πρώτο είναι το υγειονομικό κομμάτι, έρχεται επιτροπή στις κατασκηνώσεις και ελέγχει κουζίνες, τουαλέτες, καθαριότητα μαζί με τις αναλύσεις που στέλνουμε για νερό, φαγητό. Το δεύτερο είναι ο κοινωνικός λειτουργός που έρχεται για το κατασκηνωτικό κομμάτι και το τρίτο, ο μηχανικός που έρχεται για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Μετά υπάρχουν επιμέρους κομμάτια, για παράδειγμα, τις παιδικές χαρές είμαστε υποχρεωμένοι να τις πιστοποιούμε από εταιρείες πιστοποίησης. Ακούμε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε όλα, από την πυρασφάλεια, μέχρι το εάν κόπηκε το χορτάρι», αναφέρει.

Έμφαση στις πισίνες

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται πλέον στον έλεγχο των πισινών. «Οι πισίνες είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι: αδειοδοτούνται ξεχωριστά, απλά μετά την τραγωδία, αυτό άλλαξε κι εδώ ότι η Περιφέρεια κοιτάει με μεγαλύτερο ζήλο και την πισίνα παρότι δεν είναι η μόνη αρμόδια αρχή. Ασχολείται κανονικά με όλο το αδειοδοτικό κομμάτι. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, περιφράξεις, νερά, σωσίβια, πρώτες βοήθειες μέχρι και έλεγχος για το πόσα άτομα μπαίνουν στην πισίνα, γιατί έχουν συγκεκριμένες άδειες λειτουργίας», σημειώνει.

Επί ποδός τα κλιμάκια ελέγχου

Το Thesstoday.gr επικοινώνησε με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής για την καταγραφή των αρμοδιοτήτων και των ελέγχων που προβλέπονται για τις κατασκηνώσεις. Ο αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας υπογράμμισε ότι «τα κλιμάκια είναι έξω αυτή την περίοδο. Η Διεύθυνση Υγείας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε μεικτά κλιμάκια μεταβαίνουν στις κατασκηνώσεις, ελέγχουν αν υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικα, οι εγκρίσεις και εφόσον όλα είναι τακτοποιημένα, τότε βγαίνει η άδεια και η έγκριση λειτουργίας. Τα κλιμάκια είναι έξω αυτή την περίοδο και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά, όπως κάθε χρόνο».

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά -στην περιοχή της Χαλκιδικής που φιλοξενεί δεκάδες παιδικές κατασκηνώσεις, ανάμεσά τους και αυτή όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη-, εξηγεί ότι ο δήμος δίνει άδεια μόνο στις πισίνες των κατασκηνώσεων, εάν κι εφόσον ελεγχθούν από το Τμήμα Υγιεινής της Περιφέρειας. «Οι κατασκηνώσεις είναι υποχρεωμένες να κάνουν αίτηση για να αδειοδοτήσουν τις πισίνες, αλλά για να δώσουμε εμείς άδεια πρέπει να ελέγξει το Τμήμα Υγιεινής της Περιφέρειας, να μας δώσει το χαρτί για να εκδώσουμε εμείς την άδεια. Αυτή είναι η διαδικασία, αλλά τις κατασκηνώσεις τις αδειοδοτεί η Περιφέρεια, όχι ο δήμος».

ΠΗΓΗ

Tags: Εντατικοποιημένος έλεγχοςκατασκηνωση
Previous Post

Επίδομα στέγασης: Ποιες αλλαγές έρχονται στην καταβολή του – Αναλυτικός οδηγός

Next Post

Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»

Next Post
Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»

Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας
  • Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr