• Latest

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ

13 Νοεμβρίου 2019
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για το mega data center – Τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν μετά τις “απαντήσεις” του Υφυπουργού»

8 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Μουσική Βραδιά για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, το Σάββατο 13/6 

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Μουσική Βραδιά για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, το Σάββατο 13/6 

8 Ιουνίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Εκλογές του Λαογραφικού Συλλόγου Πελεκάνου την Κυριακή 14 Ιουνίου

8 Ιουνίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο

7 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας

7 Ιουνίου 2026

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

7 Ιουνίου 2026
Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Τσοτυλίου διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Η ιστορία του Αρχοντικού Μανούση ως εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιάτιστας. Βίντεο ( του Λαζάρου Κώτσικα)

7 Ιουνίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου «Γεώργιος Πράσσος»

7 Ιουνίου 2026
Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

Ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων  της Ελληνικής Αστυνομίας». Φωτογραφίες

7 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη

7 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ

7 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
5
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχωρά σε νέα μέτρα μετατροπής του αγαθού της ενέργειας σε εμπόρευμα για τους έχοντες.

Το ενεργειακό νομοσχέδιο που παρουσίασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης ενισχύει τη λειτουργία της ΔΕΗ ως ΑΕ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και σπονσοράρει διάφορες εταιρείες ενέργειας που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της «πράσινης ανάπτυξης» και των ΑΠΕ.

Η προώθηση αντίστοιχων πολιτικών σε άλλους κλάδους έχει οδηγήσει σε πανάκριβες και κακής ποιότητας υπηρεσίες (βλέπε ιδιωτικοποίηση μεταφορών στα νησιά). Αλλά και σε τεράστιους κινδύνους, όπως οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και τα πολυήμερα μπλακ-άουτ, που προκλήθηκαν από την μη-συντήρηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μετά την ιδιωτικοποίηση του.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αποτελεί ένα ακόμη βάρος που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος, για μια υπηρεσία που σήμερα μπορεί και πρέπει να είναι φθηνή και υψηλής ποιότητας για όλο τον λαό.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο, ρίχνοντας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ το φταίξιμο για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ακρίβειας. Κρύβουν ότι η ΔΕΗ ήδη χρησιμοποίει χιλιάδες εργαζόμενους μέσω εργολάβων, με μισθούς πείνας, απληρωσιά, τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Με αυτόν τον βρώμικο τρόπο επιχειρούν να καταργήσουν ολοκληρωτικά τα δικαιώματα της παλαιότερης γενιάς για τους νέους εργαζόμενους. Θέλουν να ξεφορτωθούν όσους εργαζόμενους με δικαιώματα είχαν απομείνει, για να τους αντικαταστήσουν με νέους εργαζόμενους-λάστιχο.

Η πολιτική στήριξης από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας επιβεβαιώνει στην πράξη ότι δεν υπάρχει καλή ή κακή ιδιωτικοποίηση από όποια κυβέρνηση ή την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ή τη σημερινή της Ν.Δ. Η ιδιωτικοποίηση έτσι και αλλιώς είναι αντιλαϊκή.

Έτσι επαναλαμβάνεται το έργο. Για την υγεία-εμπόρευμα να φταίνε οι γιατροί. Για τα καράβια-σαπάκια στα νησιά, να φταίνε οι ναυτεργάτες. Για τα σχολεία χωρίς δασκάλους να φταίνε οι μαθητές.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Η ακρίβεια και η τραγική κατάσταση υπηρεσιών και αγαθών σήμερα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών για την στήριξη των ΑΕ, των επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης επιτρέπει  να έχει κάθε σπίτι φθηνή ενέργεια, για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς και όχι στο κρύο και στο σκοτάδι.

Οι πολιτικές των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, των «απελευθερώσεων» σημαίνουν φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία.

Δε θα τους επιτρέψουμε να μας βυθίσουν στο σκοτάδι!

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, η κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς μας αφορούν όλους.

 

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Θείες λειτουργίες

Next Post

Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κοζάνης για θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Next Post
Λαϊκή Συσπείρωση

Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κοζάνης για θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για το mega data center – Τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν μετά τις “απαντήσεις” του Υφυπουργού»
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Μουσική Βραδιά για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, το Σάββατο 13/6 
  • Εκλογές του Λαογραφικού Συλλόγου Πελεκάνου την Κυριακή 14 Ιουνίου
  • Άρδασσα: Μεγαλόσωμη αρκούδα εμφανίστηκε σε πλατεία. Βίντεο
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θ. Λιμπανίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr