• Latest

ΠΑΜΕ: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία Πέμπτη 12 Νοέμβρη , συμβολική κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 12:00 με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

10 Νοεμβρίου 2020
Θέση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ως Project manager/ youth worker στην GO Alive

GO Alive: Ράμπες Αλληλεγγύης (Ramps of Solidarity)

21 Μαΐου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 22-24 Μαΐου 2026

21 Μαΐου 2026
μαχαίρι

Στο νοσοκομείο 31χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι

21 Μαΐου 2026
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Συνελήφθη 76χρονος, υπό την επήρεια μέθης, για επικίνδυνη οδήγηση οχήματος στην Κοζάνη

21 Μαΐου 2026
αστυνομια, ασθενοφορο

«Γέφυρα ζωής» για βρέφος που τραυματίστηκε στο κεφάλι

21 Μαΐου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε γυναίκα σε διάβαση πεζών

21 Μαΐου 2026
πιεση

Συντηρητικά τροφίμων συνδέονται με υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις

21 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο «Τ’ Αϊ Γιαννιού» της Λευκοπηγής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο «Τ’ Αϊ Γιαννιού» της Λευκοπηγής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

21 Μαΐου 2026
ΑΙΟΛΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Νέο χωροταξικό ΑΠΕ: Ποιοι επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς

21 Μαΐου 2026
Ενημερωτική διάλεξη για την οδική ασφάλεια με θέμα  «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών

Ενημερωτική διάλεξη για την οδική ασφάλεια με θέμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών

21 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος:  «Μια οφειλόμενη απάντηση στον Υπουργό Υγείας»

21 Μαΐου 2026
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιών. Βίντεο και φωτογραφίες

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Βοΐου

21 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία Πέμπτη 12 Νοέμβρη , συμβολική κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 12:00 με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

sierafm by sierafm
10 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που χτυπάει την πόρτα της λαϊκής εργατικής οικογένειας όσο και με τον συφερτό των νέων αλλά και των παλιών νομοσχέδιων που έχει φέρει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να τσακίσει τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού.

Το γενικευμένο lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα μας ήταν αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κυβερνητικού σχεδιασμού για την λήψη μέτρων της υγειονομικής θωράκισης και προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, αφήνοντας γυμνό και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Χάθηκαν 8 πολύτιμοι μήνες, που με την θυσία των πολιτών βγήκαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποκτώντας πείρα και διεκδικώντας μέτρα που θα θωράκιζαν την χώρα στο επερχόμενο δεύτερο κύμα όπως προέβλεπαν και οι ειδικοί. Υγειονομικοί, ταξικά σωματεία και εργαζόμενοι δείξαμε ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και ότι δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στα δίκαια αιτήματα μας, αιτήματα που αφορούν στο αυτονόητο, την προστασία δηλαδή της υγείας μας και των οικογενειών μας.
Η σημερινή εικόνα που αντικρίζουμε είναι απελπιστική και θα γίνει πιο εκρηκτική το επόμενο διάστημα . Τα νοσοκομεία μας έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Μεγάλο ποσοστό των τακτικών χειρουργείων έχουν αναβληθεί. Οι κλίνες ΜΕΘ δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αρκετές ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν για νοσηλεία. Νοσοκομεία που ενώ οι ασθενείς αυξάνονται δεν υπάρχουν γιατροί στις ειδικότητες που χρειάζονται και χωρίς ακόμα και τώρα να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς και παρόλα αυτά δεν έχει γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ιατρών και ένταξη τους στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Όλα αυτά βέβαια δεν μας κάνουν εντύπωση μιας και κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες φρόντισαν στο μέγιστο για την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας κατοχυρώνοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, μιας και όλες ανεξαρτήτως λογαριάζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα στην λογική κόστους – οφέλους, μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο για την ενίσχυση, την θωράκιση και προστασία του εργαζόμενου λαού.
Από την άλλη όμως φρόντισε να μοιράσει ζεστό χρήμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπωλιακούς ομίλους, σε καναλάρχες, σε ιδιοκτήτες κλινικών.

Φροντίζει αντί να δίνει λεφτά για την υγεία και την παιδεία να τα δίνει στους νατοϊκούς σχεδιασμούς κάνοντας την Ελλάδα μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων. Δείχνει με το δάχτυλο αυτούς που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και εξαντλεί την αυστηρότητα της με τον κατασταλτικό της μηχανισμό απέναντι σε μαθητές ,γονείς ,εκπαιδευτικούς ,συνταξιούχους , ακόμα και σε αυτούς που μέχρι πριν έβλεπε σαν ήρωες τώρα τους βλέπει σαν εχθρούς για την δημόσια εικόνα , εικόνα όμως που γκρεμίζεται μπροστά στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο για ακόμη μια φορά. Η κυβέρνηση της ΝΔ διάλεξε αυτές τις συγκυρίες , μέσα στην πανδημία για να περάσει ένα σωρό κατάπτυστους και αντιδραστικούς νόμους όπως είναι το 10 ωρο που θα φέρει στους εργαζόμενους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εκ περιτροπής έχουν αντικαταστήσει το σταθερό και συνεχόμενο ωράριο. Η τηλεργασία με πρόσχημα την πανδημία αξιοποιείται ως φθηνή εργασία στα χέρια των εργοδοτών. Έφερε τον πτωχευτικό κώδικα κάνοντας τον λαό νοικάρη στο ίδιο του το σπίτι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ και μαζικά δωρεάν τεστ. Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας .
• Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
• Να μην γίνουν τα νοσοκομεία , νοσοκομεία μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για διακοπή των τακτικών χειρουργείων. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.
• Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση πανδημίας.
• Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μην χαθούν έστω αυτοί που είναι στην μάχη.
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ- ΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ!!!

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Το 47ο τεύχος του Together κατέφθασε!

Next Post

Δήμος Βοΐου: Ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης και τσιμεντόστρωσης της οδού «Αγίου Ευσταθίου» στην Τοπική Κοινότητα Χορηγού

Next Post

Δήμος Βοΐου: Ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης και τσιμεντόστρωσης της οδού «Αγίου Ευσταθίου» στην Τοπική Κοινότητα Χορηγού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • GO Alive: Ράμπες Αλληλεγγύης (Ramps of Solidarity)
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 22-24 Μαΐου 2026
  • Στο νοσοκομείο 31χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι
  • Συνελήφθη 76χρονος, υπό την επήρεια μέθης, για επικίνδυνη οδήγηση οχήματος στην Κοζάνη
  • «Γέφυρα ζωής» για βρέφος που τραυματίστηκε στο κεφάλι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr