• Latest

ΠΑΜΕ: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία Πέμπτη 12 Νοέμβρη , συμβολική κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 12:00 με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

10 Νοεμβρίου 2020
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία Πέμπτη 12 Νοέμβρη , συμβολική κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 12:00 με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

sierafm by sierafm
10 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που χτυπάει την πόρτα της λαϊκής εργατικής οικογένειας όσο και με τον συφερτό των νέων αλλά και των παλιών νομοσχέδιων που έχει φέρει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να τσακίσει τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού.

Το γενικευμένο lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα μας ήταν αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κυβερνητικού σχεδιασμού για την λήψη μέτρων της υγειονομικής θωράκισης και προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, αφήνοντας γυμνό και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Χάθηκαν 8 πολύτιμοι μήνες, που με την θυσία των πολιτών βγήκαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποκτώντας πείρα και διεκδικώντας μέτρα που θα θωράκιζαν την χώρα στο επερχόμενο δεύτερο κύμα όπως προέβλεπαν και οι ειδικοί. Υγειονομικοί, ταξικά σωματεία και εργαζόμενοι δείξαμε ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και ότι δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στα δίκαια αιτήματα μας, αιτήματα που αφορούν στο αυτονόητο, την προστασία δηλαδή της υγείας μας και των οικογενειών μας.
Η σημερινή εικόνα που αντικρίζουμε είναι απελπιστική και θα γίνει πιο εκρηκτική το επόμενο διάστημα . Τα νοσοκομεία μας έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Μεγάλο ποσοστό των τακτικών χειρουργείων έχουν αναβληθεί. Οι κλίνες ΜΕΘ δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αρκετές ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν για νοσηλεία. Νοσοκομεία που ενώ οι ασθενείς αυξάνονται δεν υπάρχουν γιατροί στις ειδικότητες που χρειάζονται και χωρίς ακόμα και τώρα να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς και παρόλα αυτά δεν έχει γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ιατρών και ένταξη τους στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Όλα αυτά βέβαια δεν μας κάνουν εντύπωση μιας και κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες φρόντισαν στο μέγιστο για την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας κατοχυρώνοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, μιας και όλες ανεξαρτήτως λογαριάζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα στην λογική κόστους – οφέλους, μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο για την ενίσχυση, την θωράκιση και προστασία του εργαζόμενου λαού.
Από την άλλη όμως φρόντισε να μοιράσει ζεστό χρήμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπωλιακούς ομίλους, σε καναλάρχες, σε ιδιοκτήτες κλινικών.

Φροντίζει αντί να δίνει λεφτά για την υγεία και την παιδεία να τα δίνει στους νατοϊκούς σχεδιασμούς κάνοντας την Ελλάδα μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων. Δείχνει με το δάχτυλο αυτούς που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και εξαντλεί την αυστηρότητα της με τον κατασταλτικό της μηχανισμό απέναντι σε μαθητές ,γονείς ,εκπαιδευτικούς ,συνταξιούχους , ακόμα και σε αυτούς που μέχρι πριν έβλεπε σαν ήρωες τώρα τους βλέπει σαν εχθρούς για την δημόσια εικόνα , εικόνα όμως που γκρεμίζεται μπροστά στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο για ακόμη μια φορά. Η κυβέρνηση της ΝΔ διάλεξε αυτές τις συγκυρίες , μέσα στην πανδημία για να περάσει ένα σωρό κατάπτυστους και αντιδραστικούς νόμους όπως είναι το 10 ωρο που θα φέρει στους εργαζόμενους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εκ περιτροπής έχουν αντικαταστήσει το σταθερό και συνεχόμενο ωράριο. Η τηλεργασία με πρόσχημα την πανδημία αξιοποιείται ως φθηνή εργασία στα χέρια των εργοδοτών. Έφερε τον πτωχευτικό κώδικα κάνοντας τον λαό νοικάρη στο ίδιο του το σπίτι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ και μαζικά δωρεάν τεστ. Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας .
• Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
• Να μην γίνουν τα νοσοκομεία , νοσοκομεία μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για διακοπή των τακτικών χειρουργείων. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.
• Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση πανδημίας.
• Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μην χαθούν έστω αυτοί που είναι στην μάχη.
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ- ΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ!!!

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Το 47ο τεύχος του Together κατέφθασε!

Next Post

Δήμος Βοΐου: Ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης και τσιμεντόστρωσης της οδού «Αγίου Ευσταθίου» στην Τοπική Κοινότητα Χορηγού

Next Post

Δήμος Βοΐου: Ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης και τσιμεντόστρωσης της οδού «Αγίου Ευσταθίου» στην Τοπική Κοινότητα Χορηγού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα
  • Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων
  • Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών
  • Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr