• Latest

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στη Φλώρινα

11 Απριλίου 2018
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε αλλάζουν οι διαδικασίες για διαθήκες και κληρονομιές

27 Νοεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών για να ικανοποιήσει τον 40χρονο σύντροφό του – Τι είπε στους αστυνομικούς ο 20χρονος θείος

27 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

«Έπιασα να κλέβουν το παγκάρι, θέλουν εκδίκηση», λέει ο ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση πέντε ανηλίκων

27 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

52 νέα κρούσματα ευλογιάς σε 14 νομούς σε μια εβδομάδα

27 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Την επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ στην ΠΕ Κοζάνης, ζητάει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης

27 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Πέμπτη 27-11, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι αργά το απόγευμα

27 Νοεμβρίου 2025
λίμνη Πολυφύτου

Οι μεγάλες εισροές νερού στον Ιλαρίωνα φέρνουν καθημερινή άνοδο 25 εκ της στάθμης στον Πολύφυτο

27 Νοεμβρίου 2025
 Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30

 Δήμος Κοζάνης: Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025 στην κεντρική πλατεία Νίκης και ώρα 11:30

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στη Φλώρινα

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΡΙΤΗ 17/4/2018, 7:00μ.μ, Κεντρική Πλατεία.

Η κυβέρνηση σε λίγες μέρες φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. στα πλαίσια του παραπέρα βήματος απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η ΕΕ με τις οδηγίες της.

Η ιδιωτικοποίηση προωθείται παράλληλα με την συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που επενδύουν σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία τους.

Οι εξελίξεις αυτές θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, αλλά και συνολικά για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η όξυνση του ανταγωνισμού θα αυξήσει την πίεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ήδη η ΔΕΗ στα πλαίσια όξυνσης του ανταγωνισμού με τους ανταγωνιστές της, προωθεί την υπογραφή ΕΣΣΕ με μειώσεις, έκοψε τα δώρα στους οκταμηνίτες, ετοιμάζει την αξιολόγηση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών, εξαντλεί την αυστηρότητα της με διώξεις σε εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματα των χωριών τους (Άγιος Δημήτριος, Ρυάκιο) κ.α.

Ο λαός συνολικά θα πληρώσει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ανοίγουν μια σειρά ζητήματα όπως η λειτουργία και η τιμή της τηλεθέρμανσης, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι αποκαταστάσεις των εδαφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος που λόγω του ανταγωνισμού για μεγιστοποίηση των κερδών θα λυθούν εις βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Έχουμε πλέον εμπειρία από το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Ο ανταγωνισμός που θα μείωνε τις τιμές αποδείχτηκε παραμύθι αφού η τιμή του ρεύματος εκτοξεύθηκε, η ενεργειακή φτώχια στη χώρα μας έφτασε στο 30%.

Οι καλοπληρωμένες θέσεις που θα προέκυπταν τελικά ήταν μια απάτη αφού άνθισε το δουλεμπόριο στις εργολαβίες με μήνες απλήρωτη εργασία και μισθούς πείνας, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας όπως τα οκτάμηνα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους επιδεινώθηκαν.

Οι μετεγκαταστάσεις κατέληξαν σε «Οδύσσεια» για τους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών κ.α. Όλα έγιναν θυσία για τις τσέπες των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Σήμερα δεν χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα, αφού ο λαός έχει εμπειρία. Τώρα καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, ότι αυτά «είναι εντολές από Ε.Ε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», «δεν γίνεται αλλιώς αφού τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε κακή κατάσταση» κ.α. Περιφερειακή αρχή, δήμαρχοι, εργοδοτικοί συνδικαλιστές έχουν αναλάβει να προωθήσουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση με τις λιγότερες αντιδράσεις.

Όλοι τους, ενώ συμφωνούν με την απελευθέρωση, την Ε.Ε, την ανταγωνιστικότητα, διαφωνούν με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που θα επιλεγεί, ανάλογα με το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπηρετούν.

Παράλληλα με τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους για τα κέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας προωθείται και η συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!

Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, για να γίνει η χώρα «ενεργειακός κόμβος» και για την «γεωστρατηγική της αναβάθμιση», όπως λένε.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ο λαός της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Ο μόνος δρόμος που τους έχει μείνει, είναι ο δρόμος του αγώνα. Αγώνας που δεν θα υπερασπίζεται την μία μορφή ιδιωτικοποίησης ενάντια στην άλλη, αλλά ένας αγώνας που θα βάζει στο επίκεντρο του την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα ο κλάδος της ενέργειας να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο ένας τέτοιος αγώνας στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους, να αποσπάσει επιμέρους κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές προς όφελος του λαού.

Απαιτούμε:
 Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Όχι στην πώληση μονάδων και ορυχείων.
 Υπογραφή ΣΣΕ για όλο το προσωπικό (μόνιμους, οκταμηνιτες, εργολαβικούς) με αυξήσεις. Κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία αλλαγή συνόρων!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Πτολεμαΐδα 10/4/2018

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

Next Post

Το ΣτΕ ξηλώνει τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου -Στον αέρα ο ΕΦΚΑ

Next Post
ΕΦΚΑ

Το ΣτΕ ξηλώνει τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου -Στον αέρα ο ΕΦΚΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025
  • Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει
  • 50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης
  • Πότε αλλάζουν οι διαδικασίες για διαθήκες και κληρονομιές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr