• Latest
εξετασεις, σχολειο

Πανελλήνιες 2019: Οι παγίδες του νέου μηχανογραφικού

29 Μαρτίου 2019
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα

11 Δεκεμβρίου 2025
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλήνιες 2019: Οι παγίδες του νέου μηχανογραφικού

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2019 για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Ωστόσο φέτος, η επιλογή των σχολών για τους υποψηφίους, μετά τις Πανελλήνιες, θα είναι ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς θα βρεθούν μπροστά σε ένα μηχανογραφικό δελτίο που δεν θα μοιάζει σχεδόν καθόλου με αυτό των προηγούμενων ετών και γι αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε παγίδες.

Ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν είναι το πως θα επιλέγουν οι μαθητές τις σχολές στο μηχανογραφικό και κυρίως όσοι έχουν χαμηλές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για την τελευταία χρονιά που θα εφαρμοστεί το παρόν εισαγωγικό σύστημα.

Οι υποψήφιοι φέτος θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν και ένα πέμπτο μάθημα που θα τους ανοίξει ένα επιπλέον επιστημονικό πεδίο, ενώ δύο από τα εξεταζόμενα μαθήματα έχουν συντελεστή βαρύτητας 1,3 και 0,7 αντίστοιχα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Από την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει δημοσιοποιήσει ο υπουργός Παιδείας και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Απρίλιο, οι μαθητές θα εξετάζονται και πάλι σε τέσσερα μαθήματα, καταργείται η δυνατότητα λήψης πέμπτου μαθήματος, όπως και οι συντελεστές βαρύτητας, με το μέσο όρο των επιδόσεων να διαμορφώνεται πλέον ισόβαθμα για όλους.

Σύμφωνα με τον «Ελέυθερο Τύπο», στο νέο εισαγωγικό σύστημα που θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020, εισάγεται και ένας νέος «θεσμός»: αυτός των «πράσινων» τμημάτων, η εισαγωγή στα οποία θα γίνεται αποκλειστικά με τη λήψη απολυτηρίου (60% οι βαθμοί τετραμήνων και 40% οι ενδοσχολικές εξετάσεις που γίνονται σε τοπικό και όχι σε σχολικό επίπεδο), καθώς και με τη συμπλήρωση ειδικού μηχανογραφικού που θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση της Β’ Λυκείου (κατ’ εξαίρεση για την επόμενη χρονιά οι μαθητές θα συμπληρώσουν το μίνι μηχανογραφικό τον Οκτώβριο του 2019).

Σήμερα, τα τμήματα «ελεύθερης πρόσβασης» και όχι εισαγωγής με Πανελλήνιες είναι 99, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στα οποία πέρυσι εισήχθησαν με βαθμούς κάτω της βάσης, δεκάδες υποψήφιοι.

Με την αλλαγή αυτή ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων θα διαφέρει από δήμο σε δήμο, όπως αντίστοιχα και η βαθμολόγηση.

Εφόσον από το 2021 οι βαθμοί του απολυτηρίου θα μετρούν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, δημιουργείται πρόβλημα. Τα αποτελέσματα θα βγαίνουν τον Νοέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα αρχίζουν την προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις και μετά κάποιος θα διακόπτει εάν έχει δηλώσει σχολή ελεύθερης πρόσβασης και αποφασίσει να εισαχθεί σε αυτή χωρίς εξετάσεις. Η δυνατότητα να δηλώνουν σχολές δύο πεδίων, καταργείται και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν πιο προσεκτικές επιλογές, ενώ σημειώνεται ότι δεν ανακοινώθηκε η κατανομή των σχολών στα επιστημονικά πεδία.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 7 Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα.

Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

29 Μαρτίου, 29 νέα Ονόματα.Ο Συνδυασμός “ώρα για δουλειά” γίνεται ακόμη πιο δυνατός!

Next Post

Τέλος στο «δεν πληρώνω» στα κόκκινα δάνεια: Ποια περνούν σε ξένους -Τι ισχύει για τους δανειολήπτες

Next Post
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Τέλος στο «δεν πληρώνω» στα κόκκινα δάνεια: Ποια περνούν σε ξένους -Τι ισχύει για τους δανειολήπτες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε όλο το Δήμο Βοΐου λόγω προβλήματος στην Πραμόριτσα
  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr