Κοζάνη: Η επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Εικαστική Έκθεση μαθητών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης
εργατικο κεντρο
Δήμος Βοΐου: Ανθισμένες Πιανιστικές Μελωδίες
Σιάτιστα: Το απορριματοφόρο “αποκεφάλισε” κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ. Ξεκίνησαν και πάλι τα έργα στο στενό Φούρκας- Μανούση. Φωτογραφίες
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού
ΑΕ Γαλατινής: Ενότητα, μήνυμα κατά της βίας και αισιοδοξία για το μέλλον
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας
Λαϊκή
ΔΥΠΑ

Πανελλήνιες 2019: «Στο σκοτάδι» οι μαθητές της Β’ Λυκείου

«Στο άγνωστο» βαδίζουν 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου.

Οι μαθητές καλούνται το καλοκαίρι, στο τέλος δηλαδή του τρέχοντος σχολικού έτους, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να δηλώσουν τμήματα της προτίμησής τους, τα οποία είναι καινούρια και δεν γνωρίζουν ούτε το γνωστικό αντικείμενο ούτε και τα επαγγελματικά δικαιώματα! 

Όμως, τα προβλήματα στο σύστημα εισαγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» δεν εξαντλούνται στην έλλειψη ενημέρωσης για τα καινούρια τμήματα.

Ο μαθητές των ΕΠΑΛ βλέπουν να καταργούνται ΤΕΙ και να χάνονται θέσεις για εκείνους καθώς εκείνοι εισάγονται με ποσοστό 20% και με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ μειώθηκαν ήδη οι θέσεις που τους αναλογούν κατά 1.143.

Άγνωστο είναι επίσης, λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν από τους εκπαιδευτικούς εάν θα προχωρήσει η αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία.

Αντιδράσεις υπάρχουν και για τον βαθμό του απολυτηρίου που θα προσμετράται στην εισαγωγή στα ΑΕΙ κατά 10% και υπάρχει και σε αυτό το επίπεδο ένα μεγάλο ερωτηματικό, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται και σε μαθήματα που δεν ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο τους ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε άλλα τμήματα που δεν ανήκουν στο πεδίο που έχουν επιλέξει.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *