• Latest
ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

6 Ιουλίου 2020
Αλτσχάιμερ ανοια

Τα χόμπι που μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη – Δεν είναι μόνο το σταυρόλεξο

7 Μαΐου 2026
ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΟΝΟΣ

Κάρφωσε μαχαίρι στον αυχένα κομμωτή γιατί δεν της άρεσε το κούρεμα!

7 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ανατροπή! Έγκλημα ο θάνατος ηλικιωμένου στην Πιερία

7 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Θερμοκήπιο γεωθερμίας και ενεργειακή κοινότητα από το αναπτυξιακό δίκτυο «Αγροβόιο»

Η υδροπονία στη Δυτική Μακεδονία περνά από τη θεωρία στην οργανωμένη ανάπτυξη

7 Μαΐου 2026
Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

7 Μαΐου 2026
Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Διοικήτριας Νοσοκομείου Γρεβενών. Ενίσχυση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και νέο ασθενοφόρο.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Διοικήτριας Νοσοκομείου Γρεβενών. Ενίσχυση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και νέο ασθενοφόρο.

7 Μαΐου 2026
Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης στη “Wise Greece” για την πολύτιμη στήριξή της στο Κοινωνικό μας Συσσίτιο

Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης στη “Wise Greece” για την πολύτιμη στήριξή της στο Κοινωνικό μας Συσσίτιο

7 Μαΐου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 11/5

7 Μαΐου 2026
Εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μηχανική

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μηχανική: Καινοτομία και Εφαρμογές για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Μαΐου 2026
Όλα όσα αλλάζουν στη Δημοτική Αστυνομία

Συνελήφθησαν δύο εκπαιδευόμενοι Δημοτικοί Αστυνομικοί για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών 

7 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Πότε θα σταματήσει η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό για τους διερχόμενους πολίτες;»

7 Μαΐου 2026
Άδειασαν το παγκάρι της εκκλησίας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Συνελήφθη ανήλικος, για κλοπή από Ιερό Ναό στην πόλη της Πτολεμαΐδας

7 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

sierafm by sierafm
6 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΔΕΔΥ
3
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Σε πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου  προχωρά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη  8 Ιουλίου 2020, ενόψει συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.

Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του «νόμου» και του «αστυνόμου»!

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν «δοσομετρητή» στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντί τους.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και ύστερα από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν  στην   Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

Tags: ΑΔΕΔΥ
Previous Post

Νέο εξοικονομώ για 60.000 κατοικίες κάθε χρόνο

Next Post

Μένουμε σπίτι: Στην δημοσιότητα η λίστα με τα ΜΜΕ

Next Post
ΠΕΤΣΑΣ

Μένουμε σπίτι: Στην δημοσιότητα η λίστα με τα ΜΜΕ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα χόμπι που μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη – Δεν είναι μόνο το σταυρόλεξο
  • Κάρφωσε μαχαίρι στον αυχένα κομμωτή γιατί δεν της άρεσε το κούρεμα!
  • Ανατροπή! Έγκλημα ο θάνατος ηλικιωμένου στην Πιερία
  • Η υδροπονία στη Δυτική Μακεδονία περνά από τη θεωρία στην οργανωμένη ανάπτυξη
  • Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr