• Latest
Φοιτητές

Πανεπιστήμια: Πότε ανοίγουν τις πύλες τους, πώς θα γίνεται η είσοδος των φοιτητών

21 Σεπτεμβρίου 2021

Βόρεια Ελλάδα: 50 πωλητήρια τουριστικών καταλυμάτων σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς (Γρεβενά – Καστοριά – Φλώρινα) – Οι λόγοι

22 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας – Πληροφορίες για συνεργούς και καθοδηγητές στο διπλό φονικό

22 Δεκεμβρίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Δύο άντρες έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους ενόχλησε το τύμπανο που χτυπούσε ο ανήλικος

22 Δεκεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Ώρα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι

22 Δεκεμβρίου 2025
Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έρχονται το 2026 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ με μηνιαία επιδότηση έως 1.004 ευρώ

22 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Προβληματική και άκρως ανησυχητική η επιλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να συνάψει προγραμματική σύμβαση, με εταιρεία Αθηναϊκών Συμφερόντων, αγνοώντας Τοπικό Φορέα, για την λειτουργία Δομής Ψυχικής Υγείας στην ΠΕ Γρεβενών

22 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Με ήττες αποχαιρετούν το 2025 τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Κοζάνη και Εορδαϊκός

22 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

Αυλαία 2025 στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

22 Δεκεμβρίου 2025
Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει – Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Σιάτιστας προς τον Μακεδονικό Κοζάνης… με καρδιά και ουσία

Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει – Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Σιάτιστας προς τον Μακεδονικό Κοζάνης… με καρδιά και ουσία

22 Δεκεμβρίου 2025
Στα μπλόκα των αγροτών σε Σιάτιστα, Φιλώτα και τελωνείο Νίκης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στα μπλόκα των αγροτών σε Σιάτιστα, Φιλώτα και τελωνείο Νίκης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανεπιστήμια: Πότε ανοίγουν τις πύλες τους, πώς θα γίνεται η είσοδος των φοιτητών

sierafm by sierafm
21 Σεπτεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Φοιτητές
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλα τα μέτρα για τη λειτουργία των ΑΕΙ, ΙΕΚ και Κολλεγίων – Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή φοιτητών και διδασκόντων στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν σύστασης της επιτροπής των ειδικών, το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

1. Κάθε Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, ορίζει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 και τον αναπληρωτή του.

2. Η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής ή ελεύθερης επιλογής), σεμιναρίων εργαστηρίων και κλινικών ή πρακτικών ασκήσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών κάθε κύκλου πραγματοποιείται με διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στην μέγιστη πληρότητα των αιθουσών και σύμφωνα με τα οριζόμενα στον εγκεκριμένο κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών.

3. Η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον εγκεκριμένο κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών. 

4. Η διενέργεια πρακτικής άσκησης φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών με φυσική παρουσία σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ειδικότερα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τους όρους που ισχύουν ανά φορέα για τους λοιπούς εργαζομένους.

5. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ όπου υπάρχει συνωστισμός. Εξαιρούνται περιπτώσεις όπου η φύση του διδασκόμενου μαθήματος δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους με χρήση μάσκας (π.χ. αθλήματα σε Σχολές Φυσικής Αγωγής, χρήση πνευστών μουσικών οργάνων σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών).

6. Τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Καθαριότητας/Απολύμανσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους των ΑΕΙ, η διασφάλιση επαρκούς αερισμού, ο συνεχής καθαρισμός και η εφαρμογή απολυμαντικών σε επιφάνειες και εργαστηριακό εξοπλισμό.

7. Λειτουργία αιθουσών πολυμέσων – αναγνωστηρίων – βιβλιοθηκών: Είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού αποτελέσματος. – Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

8. Φοιτητικά γυμναστήρια: Λειτουργία σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των γυμναστηρίων.

9. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος: Εφαρμόζονται τα μέτρα και οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία (σε εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες) – Δυνατότητα λήψης φαγητού σε πακέτο για τους μη εμβολιασμένους ή μη (διευκρινιστικά) νοσήσαντες φοιτητές, υπό την προϋπόθεση μη παραμονής στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

10. Φοιτητικές εστίες: – Τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Καθαριότητας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της εστίας. – Απομόνωση σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ τυχόν διαμένοντος φοιτητή σε φοιτητική εστία που έχει διαγνωσθεί ως θετικός στον covid-19 σε μονόκλινο δωμάτιο, εφόσον δεν διαμένει ήδη σε τέτοιο τύπο δωματίου.

11. Τελετές ορκωμοσίας με φυσική παρουσία: Η είσοδος εκπροσώπων του ΑΕΙ, φοιτητών και επισκεπτών θα πραγματοποιείται κατόπιν επίδειξης βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

12. Προγράμματα ανταλλαγής – κινητικότητας φοιτητών, διδακτικού και λοιπού προσωπικού των ΑΕΙ (π.χ. Erasmus) θα διενεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια.

Σημειώνεται πως ίδιοι όροι λειτουργίας ισχύουν και για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τα Κολέγια.

Πώς θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία φοιτητές και διδάσκοντες

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

  • Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή, και επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται πως από 30/9/2021 η συμμετοχή των φοιτητών των Σχολών Επιστημών Υγείας σε εκπαιδευτική διαδικασία ή πρακτική/κλινική άσκηση σε φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα για τους οποίους έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πραγματοποιείται μόνο κατόπιν απόδειξης ότι έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη ή μονοδοσική δόση εμβολίου κατά του COVID-19, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο.

Παράλληλα προβλέπεται η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ή αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στα ΑΕΙ ή σε συνεργασία με τα ΑΕΙ για τον άμεσο εμβολιασμό τόσο του προσωπικού, όσο και των φοιτητών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα, ενώ  προσεχώς τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, στο πλαίσιο της οποίας θα διασυνδέεται η πληροφορία σχετικά με τον εμβολιασμό, νόσηση ή τα εργαστηριακά τεστ που κάνουν οι υπόχρεοι με τις Γραμματείες του κάθε τμήματος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, τέλος, τα ΑΕΙ δύναται να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό με αποκλειστικό αντικείμενο τον έλεγχο των κατά περίπτωση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων των συμμετεχόντων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

Την ίση μεταχείριση και την μη ανοχή σε καμιά μορφή διάκρισης κατοχυρώνει ο νέος Κανονισμός λειτουργίας της ΔΕΥΑ Κοζάνης 

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τις Έξι Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece

Next Post
Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τις Έξι Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόρεια Ελλάδα: 50 πωλητήρια τουριστικών καταλυμάτων σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς (Γρεβενά – Καστοριά – Φλώρινα) – Οι λόγοι
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας – Πληροφορίες για συνεργούς και καθοδηγητές στο διπλό φονικό
  • Δύο άντρες έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους ενόχλησε το τύμπανο που χτυπούσε ο ανήλικος
  • Ώρα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι
  • Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr