«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
Οικολογική Κίνηση
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης
Δημοκράτες: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σιάτιστας
FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία  27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025
Ποδοσφαιρική γιορτή στη Γαλατινή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Νιόπλια | φωτο – βίντεο
Σιάτιστα: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»
Κοζάνη: Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα “Forum Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας”
Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Διοργανώνονται Εκδρομές από Κοζάνη και Γρεβενά!
Αλτσχάιμερ ανοια
Ξεκίνησε το κυνήγι του τοξικού λαγοκέφαλου από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες – Φόβοι για τη ραγδαία εξάπλωσή του

Πανεπιστημιακή έρευνα: Τι θα σας συμβεί αν κόψετε τα social media για 28 μέρες

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας αποδεικνύει ότι υπάρχει λόγος και μάλιστα σημαντικός για να ξανασκεφτούμε λίγο τη χρήση των social media.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι τα social media δεν μας κάνουν περισσότερο ή λιγότερο ευτυχισμένους, ωστόσο αν απέχουμε από τη χρήση τους θα έχουμε οφέλη, καθώς οι υπολογιστές και τα smartphones έχουν εμφανώς αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες.

Για παράδειγμα, το φως που εκπέμπεται από τις περισσότερες οθόνες φορητών υπολογιστών και smartphone μπορεί να διαταράξει τους φυσικούς καρδιακούς ρυθμούς ενός ατόμου και να τον δυσκολέψει να κοιμηθεί.

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε επί ένα μήνα πέντε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν social media και προσπάθησε να διαπιστώσει την επιρροή που είχαν στις ζωές τους.

Οι ερευνητές χώρισαν αυτούς τους ανθρώπους σε ένα γκρουπ που χρησιμοποιούσε τα social media καθημερινά και σε τέσσερα άλλα στα οποία οι χρήστες έπρεπε να απέχουν για 7,14, 21 και 28 ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα μέλη των τεσσάρων γκρουπ έπρεπε να απέχουν από το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το Twitter. Στο τέλος κάθε μέρας οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμπλήρωναν κάποιες φόρμες με τις δραστηριότητες που έκαναν μέσα στην ημέρα, ενώ βαθμολογούσαν την αίσθηση της μοναξιάς, τη χαρά τους και γενικότερα την ποιότητα της ζωής τους μακριά από τα social media.

Έπειτα από ανάλυση των απαντήσεων των συμμετεχόντων, οι ερευνητές βρήκαν τις διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που χρησιμοποιούσαν τα social media και σε εκείνους που απείχαν από αυτά.

Η διάρκεια αποχής δεν φάνηκε να έχει καμία επιρροή στην αυτοαξιολόγηση των συμμετεχόντων, ενώ και σε άλλη σχετική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Όξφορντ κατέδειξε ότι η χρήση των social media στους νέους δεν τους επηρέαζε στην ζωή τους.

Τέλος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν ένα μικρό μέρος των χρηστών εμφάνισαν αρνητικές συμπεριφορές, αυτό δεν είχε σχέση με τα social media.

Πηγή: Daily Mail

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια