• Latest

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών πραγματοποίησε στις 19 Γενάρη ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης

20 Ιανουαρίου 2023
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών πραγματοποίησε στις 19 Γενάρη ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης

sierafm by sierafm
20 Ιανουαρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών πραγματοποίησε στις 19 Γενάρη ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης μαζί με κλιμάκιο της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και η Γραμματέας της ΤΕ Γρεβενών, Παναγιώτα Ντάγκα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του ΓΝ Γρεβενών και με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε με το υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις αναδείχθηκε το ζήτημα της χρόνιας υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας, και των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, όπως και αυτό των Γρεβενών. Ειδικά οι μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί οι γιατροί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση με τη διοίκηση, σε συνδυασμό με το μέτρο 5 (αποχωρήσεις) προς 1 (πρόσληψη) έχει οδηγήσει σε τρομερή υποστελέχωση κλινικών αλλά και στο να καταλήγουν άγονες οι όποιες προκηρύξεις ειδικά στα νοσοκομεία της επαρχίας. Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγου αλλά και ακτινολόγου. Για 4 τμήματα υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις 3 παθολόγοι, (2 μόνιμοι 1 επικουρικός ) αλλά και ένας ιδιώτης με «μπλοκάκι» που συμβάλει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Από την πλευρά τους, αρκετοί γιατροί του νοσοκομείου εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της υποστελέχωσης, καθώς δεν βγαίνουν οι εφημερίες στην Παθολογική, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, που δεν επιλέγουν το Νοσοκομείο, καθώς λείπουν βασικές και κρίσιμες ειδικότητες και έτσι οι ίδιοι δεν θα πάρουν τις αναγκαίες γνώσεις. Επίσης, λείπει εξειδικευμένο προσωπικό στο μικροβιολογικό εργαστήριο, που υπολειτουργεί με μόλις 2 μικροβιολόγους, ενώ στο ακτινολογικό υπάρχουν μόλις 2 ακτινολόγοι. Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν παραπάνω από τις προβλεπόμενες εφημερίες προκειμένου να «βγει» το πρόγραμμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε υπερφορολόγησή τους από το κράτος. Η τροποποίηση του οργανογράμματος που ζητήθηκε από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου δεν έγινε αποδεκτή από την ΥΠΕ, με αποτέλεσμα να γίνουν εσωτερικές μετακινήσεις – «μπαλώματα», όπως η κατάργηση ειδικοτήτων σαν του νευρολόγου για να στελεχωθούν οι κλινικές. Οι γιατροί τόνισαν την ανάγκη να μείνει η δημόσια Υγεία «ζωντανή» όπως είπαν χαρακτηριστικά, απέναντι στη πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησής της.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε πως το ΚΚΕ έχει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας, καθώς αφορά μία βασική ανάγκη του λαού, η οποία μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα από την πολιτική της ΕΕ και των αστικών Κυβερνήσεων. Η πολιτική αυτή, όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «θέτει κρίσιμα διλήμματα από εδώ και πέρα», καθώς οι ανάγκες του λαού στην Υγεία «κρέμονται» από τον όποιο «δημοσιονομικό χώρο» διαθέτουν οι κυβερνήσεις. Επίσης, τόνισε την ανάγκη και της στήριξης τόσο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ειδικά σε μια περιοχή όπως τα Γρεβενά, με πολλά απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, αλλά και των Νοσοκομείων, ώστε ο λαός να μην πληρώνει τίποτα από την τσέπη του για τις υπηρεσίες Υγείας, αλλά και να βρίσκει κάθε ειδικότητα στα Νοσοκομεία.

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, για ένα δημόσιο, καθολικά δωρεάν και πλήρες στελεχωμένο Σύστημα Υγείας, με μόνιμες θέσεις εργασίας για τους υγειονομικούς και τους άλλους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, τόσο στη Βουλή, όσο και με την δράση του στο κίνημα.

Κάλεσε τους γιατρούς, το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα και να μην αναθέσουν τις ελπίδες τους στην όποια κυβερνητική αλλαγή, καθώς πλέον διαθέτουν πλούσια πείρα από κάθε είδους αστική κυβέρνηση και τόνισε επίσης την ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μπροστά στις εκλογές και να στηρίξουν δυναμικά το ΚΚΕ, που έδειξε στην πράξη και την περίοδο της πανδημίας πως αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα του λαού.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Γ Εθνική: Ντέρμπι κορυφής, Κοζάνη – Πιερικός

Next Post

Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov

Next Post

Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr