• Latest
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Περιφέρεια: Νέες ανάγκες – διαχρονική η αδράνεια …Του Γιάννη Γουσιόπουλου

31 Ιουλίου 2024
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
Mercosur: Ακραία δυσανάλογη η συμφωνία για την Ελλάδα – Ποια τα δεδομένα

Mercosur: Ακραία δυσανάλογη η συμφωνία για την Ελλάδα – Ποια τα δεδομένα

10 Ιανουαρίου 2026
Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού

Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού

10 Ιανουαρίου 2026
Νεκρά πρόβατα σε μονάδα της Καστοριάς από πλημμύρα. Βίντεο

Νεκρά πρόβατα σε μονάδα της Καστοριάς από πλημμύρα. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

9 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό

9 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια: Νέες ανάγκες – διαχρονική η αδράνεια …Του Γιάννη Γουσιόπουλου

sierafm by sierafm
31 Ιουλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
90
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όσο οι κάτοικοι θα μετακινούνται για εγκατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα και η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ύπαιθρο θα περιορίζεται, η φύση θα αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, θα τείνει να καλύψει τα πάντα.

Από το γεγονός, παρά την θετική πλευρά της εξέλιξης για το φυσικό περιβάλλον και κατ΄ επέκταση για τον άνθρωπο, για τους ανθρώπους που μένουν πίσω ανακύπτει πλήθος προβλημάτων.

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τους κινδύνους που προκύπτουν για τη ζωή τους στη συμβίωσή τους  με την άγρια πανίδα και από τη διαβίωσή τους σε μία άκρως ενδυναμωμένη χλωρίδα στις περιπτώσεις των πυρκαγιών.

Έχουν να κάνουν με το ποιο αυξημένο κόστος διαβίωσης λόγω αυτών των προβλημάτων στους χαλεπούς καιρούς που διανύουν στο υποβαθμισμένο οικονομικό περιβάλλον της περιφέρειας.

Έχουν να κάνουν και με θέματα αισθητικής στην καθημερινή τους ζωή τα οποία προστίθενται σε εκείνα των πολεοδομικών παραβάσεων, την προβληματική έως μηδενική συντήρηση των υποδομών, την κακή σχέση που έχει ο νεοέλληνας με την προστασία και τη φροντίδα του δημόσιου χώρου.

Η πολιτεία μπροστά στην εξέλιξη καθυστερεί χαρακτηριστικά να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά  τον κανόνα της διαχρονικής αδράνειας που τη διακρίνει σε όλα τα προβλήματα, από τα μικρά έως τα μεγαλύτερα.          

Πρόκειται για τα μειωμένα αντανακλαστικά που έχουν το κράτος, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και κυρίως η τοπική αυτοδιοίκηση!

Στην αντιμετώπιση των μεγάλων και συχνών πυρκαγιών που έχουμε τελευταία, η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα καθυστερημένα και αφού το κακό παράγινε. Τα μέτρα φυσικά και είναι ελλιπή, ελλιπέστατα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της, για άλλη μία φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οι πολίτες ως έναν βαθμό καθάρισαν τα οικόπεδά τους, οι  δήμοι δεν συνέλλεξαν τον αυξημένο όγκο της προς απόσυρση βλάστησης, οι δήμοι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα και από πριν όταν ο όγκος ήταν μικρότερος.

Οι δήμοι ακόμα στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν καθάρισαν τις δικές τους εκτάσεις – είναι απορίας άξιον πώς θα τολμήσουν να επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Οι δήμοι ενεργούν στα θέματα  της πυρασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής και από τις ενέργειές τους τα αποτελέσματα το ένα από το άλλο επηρεάζονται αρνητικά.

Οι δήμοι επικαλούνται οικονομική καχεξία χωρίς να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το γεγονός.

Για τους δήμους δεν υφίσταται θέμα καχεξίας όταν την ίδια στιγμή επιλέγουν έργα βιτρίνας και εκδηλώσεις δίχως την αίσθηση του μέτρου  – επιλογές όλες που φέρουν ψήφους. 

 Από τους δήμους λείπει παντελώς η αυτενέργεια – έπρεπε το κράτος με νόμο να τους υποχρεώσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πυρασφάλειας όταν αυτοί είναι οι πλέον αρμόδιοι στην πρόληψη σε ό,τι αφορά τη δημοτική τους έκταση, όταν αυτοί είναι συναρμόδιοι στην αντιμετώπιση αυτού του είδους των προβλημάτων.      

Οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει να δημιουργήσουν υπηρεσίες τιθάσευσης της οργιώδους βλάστησης με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό και με πλήρη εξοπλισμό, να ενεργούν βάση προκαθορισμένου σχεδίου στο εσωτερικό των οικισμών, περιαστικά, παράλληλα στα οδικά δίκτυα, στους χώρους αναψυχής, οι εργασίες να γίνονται προβλεπτικά και σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κυβέρνηση να δεσμεύσει  πρόσθετους μόνιμους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις νέες δαπάνες.

Η κυβέρνηση επιτέλους να επανιδρύσει τη δασική υπηρεσία για την ολοκληρωμένη διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας.

Παρεμπιπτόντως οι δασολόγοι, οι ειδικοί της δασοπυροπροστασίας και οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών που ξέρουν το δάσος από έξω κι ανακατωτά, όλοι διατείνονται πως αν δεν διατηρηθούν οι αντιπυρικές ζώνες και δεν γίνουν νέες, αν δεν αποκατασταθεί το δασικό οδικό δίκτυο για τον έλεγχο, την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τα δάση και η ζωή στην ύπαιθρο τίθενται εν΄ αμφιβόλω.  

Στη σημερινή κυβέρνηση πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την ψήφιση νόμων ή την απόκτηση προχωρημένων τεχνολογικών συστημάτων που προκαλούν τον εντυπωσιασμό των τηλεθεατών όπως το drone που απέκτησε δήμος των βορείων προαστίων και οι οθόνες που ο δήμος εγκατέστησε σε περίοπτη θέση για τους δημότες δίπλα από την είσοδο του δημαρχείου. Χρειάζεται προσωπικό που θα εκτελεί ακόμα και χειρωνακτική εργασία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της εκτεταμένης και υπό εγκατάλειψη, ελληνικής υπαίθρου. 

Γενικά η αυξημένη σχέση του ανθρώπου με τη φύση ωφελεί τον ίδιο, η αρμονική σχέση των δύο μερών ωφελεί και τους δύο!            

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Δυτική Μακεδονία: 5 εκατομμύρια η οφειλή στους 226 καταθέτες της Συνεταιριστικής – Δηλώσεις κ. Μεντή

Next Post

4ο Πάρτι νεολαίας στη Γαλατινή

Next Post
4ο Πάρτι νεολαίας στη Γαλατινή

4ο Πάρτι νεολαίας στη Γαλατινή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του
  • Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία
  • Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία
  • Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
  • Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr