• Latest
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;

21 Οκτωβρίου 2020
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αλλάζει, οπότε πρέπει να αλλάξει και η διατροφή και η προπόνησή μας. Όταν είμαστε νεότεροι, ο οργανισμός μας είναι πιο ανθεκτικός και αναρρώνει γρηγορότερα από μια προπόνηση. Καθώς γερνάμε, το να κάνουμε έξυπνες επιλογές στη γυμναστική μας γίνεται πιο σημαντικό – όχι μόνο για να νιώθουμε καλά, αλλά και για την υγεία και τη μακροζωία μας.

Στη δεκαετία των 20 μπορεί να πιέσουμε περισσότερο το σώμα μας, αφού μπορούμε να προσαρμοστούμε καλύτερα σε μια νέα προπόνηση και έχουμε μεγαλύτερες αντοχές. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή τη φάση της ζωής μας είναι σημαντικό να «ακούμε» το σώμα μας και να σεβόμαστε τα όριά του. Διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε σε κάποιον τραυματισμό.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς μεγαλώνουμε, οι στόχοι μας αλλάζουν. Όχι μόνο στη ζωή αλλά και στη γυμναστική. Ενώ σε νεότερες ηλικίες συνήθως γυμναζόμαστε για λόγους εμφάνισης, σταδιακά αντιλαμβανόμαστε την πρακτική σημασία της σωματικής άσκησης και τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει στη συνολική υγεία μας.

Ας δούμε, λοιπόν, πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προπόνησή μας σε κάθε δεκαετία της ζωής μας και ποια γυμναστική να προτιμήσουμε.

Στη δεκαετία των 30 – Μυϊκή μάζα

Στις αρχές της δεκαετίας των 30, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά δυνατοί και αναρρώνουν αρκετά γρήγορα από μια προπόνηση. Με την κατάλληλη προπόνηση, και ειδικά αν έχετε γυμναστεί σωστά στα 20 σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε όποιο είδος γυμναστικής θέλετε. Τα βάρη, η Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση, τα ομαδικά αθλήματα, το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που έχετε.

Ωστόσο, στα 30 σας είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε στην προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης (ασκήσεις με βάρη) και να «χτίσετε» μυς, ώστε να αποτρέψετε την απώλεια μυών που μπορεί να προκύψει σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σίγουρα, η μείωση της μυϊκής μάζας είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους καθώς μεγαλώνουν, αλλά μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνισή της ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής με προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Στη δεκαετία των 40 – Ανάρρωση

Μέχρι να φτάσετε στα 40 σας, θα παρατηρήσετε ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει μετά από μια προπόνηση και μπορεί να αντιμετωπίζετε περισσότερους πόνους και ενοχλήσεις. Εάν δεν έχετε ήδη δουλέψει τους μυς σας, τότε πρέπει να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε προς αυτήν την κατεύθυνση στη δεκαετία των 40.

Συμπεριλάβετε στις προπονήσεις σας ασκήσεις που ενισχύουν τη σταθερότητά σας, ενώ παράλληλα μην παραλείπετε να φροντίζετε τη μυϊκή σας ενδυνάμωση και την καρδιαγγειακή σας αντοχή. Μην καταπονείτε το σώμα σας και εστιάστε στη σωστή ανάρρωση μετά από κάθε προπόνηση. Ο μελλοντικός εαυτός σας θα σας ευχαριστεί.

Στη δεκαετία των 50 – Συνέπεια

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 50, η συνέπεια είναι το κλειδί. Ακολουθήστε ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης και εντάξτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας για να παραμείνετε υγιείς και δραστήριοι. Εστιάστε στη μορφή γυμναστικής που σας συνιστά ο γιατρός σας. Για παράδειγμα, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, τότε καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγη περισσότερη αερόβια άσκηση στη fitness ρουτίνα σας. Σε αυτήν την ηλικία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όποια γυμναστική κάνετε εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.

Η απώλεια της μυϊκής σας μάζας γίνεται πιο αισθητή σε αυτή τη δεκαετία, όπως και η απώλεια οστικής πυκνότητας. Ενώ οι ασκήσεις με ελαφριά βάρη μπορούν να σας κάνουν καλό, φροντίστε να μείνετε μακριά από ασκήσεις που ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σας, καθώς είστε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Στη δεκαετία των 60 – Ισορροπία

Η δεκαετία των 60 είναι αρκετά διαφορετική από άτομο σε άτομο. Και πάλι, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να διασφαλίσετε ότι γυμνάζεστε ενισχύοντας τη συνολική υγεία σας. Ενώ πολλοί άνθρωποι στα 60 τους εξακολουθούν να είναι δραστήριοι και να εκτελούν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Σε αυτήν την ηλικία, βασικό μέρος της προπόνησής σας πρέπει να είναι οι ασκήσεις που εστιάζουν στη βελτίωση της ισορροπίας σας.

*Προτού ξεκίνησετε να γυμνάζεστε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ένας διαπιστευμένος γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής που καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

Πηγή:vita.gr

Previous Post

Γιατρός θετικός στο ΑΧΕΠΑ – Κλείνει η οφθαλμολογική και αναβάλλονται τα χειρουργεία

Next Post

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Κοζάνης – Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Κοζάνης.

Next Post

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Κοζάνης - Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr